رادیو فردا
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، چند روز پس از انتشار فیلم اعترافات اجباری و «مصالحه» زنی که او را سپیده رشنو معرفی میکند، فیلم «اعتراف و ابراز شرمساری» دو معترض دیگر به حجاب اجباری را منتشر کرده است.
در این ویدئو که روز پنجشنبه، ششم مرداد، منتشر شده است، دو زن جوان که پیشتر ویدئوی واکنش آنها به تذکر یک آخوند درباره حجاب در شبکههای اجتماعی به طور گسترده منتشر شده بود، در حال ابراز پشیمانی مشاهده میشوند.
مشخص نیست که این دو زن در چه شرایطی حاضر یا وادار به نشستن در برابر دوربین شدهاند، چه نهادی آنها را دستگیر کرده و اصلا بازداشت آنها با چه اتهامی صورت گرفته است. همزمان حکومت جمهوری اسلامی بارها مخالفان و ناراضیان را بدون رضایت خود آنها در برابر دوربین نشانده و نام اظهارات آنها را «اعتراف» گذاشته است.
محور اظهارات این دو زن که چهره آنها فیلتر شده و واضح نیست انتقاد از مسیح علینژاد، فعال مدنی و منتقد سرسخت جمهوری اسلامی، است که به گفته آنها ویدئوی مربوط به درگیری لفظیشان با فرد معمم را منتشر کرده است.
دو زن جوان همچنین از «اهانت ناخواسته به تذکر روحانی» ابراز ندامت میکنند.
برخی منابع خبری پیشتر هویت زنی را که با این آخوند درگیر شده بود «الهام فرشاد» اعلام کرده بودند.
پیشتر نیز ویدئوی مربوط به اعترافات اجباری زنی منتشر شده بود که خبرگزاری فارس مدعی بود سپیده رشنو، زن معترض به تذکر حجاب اجباری در اتوبوس، است.
در این ویدئو زنی که چهرهاش فیلتر شده، اما خانم رشنو معرفی میشود میگوید که آن چه درباره روند درگیری او با زن محجبه در اتوبوس بیآرتی گفته شده، نادرست و دروغ بوده است.
پس از انتشار این ویدئو، برخی رسانهها به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که زنی که در ویدئوی خبرگزاری فارس دیده میشود، خانم رشنو نیست، بلکه زنی است که در اتوبوس با زن متذکر حجاب اجباری درگیر شده و دستش آسیب دیده است.
این زن نیز در اظهارات خود بیشتر درباره درگیری فیزیکی با زن محجبه توضیح میدهد.
در روزهای بعد، خبرگزاری فارس این ویدئو را از سایت خود حذف کرد.
هفته گذشته شمار زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی با راهاندازی یک توفان توییتری با هشتگ «سپیده کجاست» با انتقاد از بیخبری از محل بازداشت این زن هنرمند، خواستار پاسخگویی مقامهای مسئول در این زمینه شدند.
در همین حال آرش صادقی، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی پیشین، در توییتی که شامگاه جمعه، هفتم مرداد، منتشر کرد مکان فیلمبرداری ویدئوی اعترافات اجباری زنی را که سپیده رشنو خوانده شده «اتاق مخصوص اعترافات تلویزیونی (بند یک الف)» معرفی کرد.
آقای صادقی در ادامه احتمال داده است که خانم رشنو در «بازداشتگاه یک الف» یا «یکی از خانههای امن اطلاعات سپاه» باشد.
این کنشگر مدنی در ادامه با ابراز تعجب از حضور رایحه ربیعی- زن محجبهای که در پی تذکر به خانم رشنو با او درگیر شد- در این مکان افزوده است: «آیا یک فرد میتواند بدون وابستگی به نهاد امنیتی وارد محیط یک بازداشتگاه مخفی شود؟!»
سپیده رشنو، ۲۸ ساله، هنرمند، داستاننویس و ویراستاری است که پس از اعتراض به مامور امر به معروف در اتوبوس بیآرتی در روز ۲۵ خرداد بازداشت شد. آمر به معروف تهدید کرده بود که ویدئویی را که از خانم رشنو گرفته به «سپاه» میدهد.
او از زمان بازداشت، از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده خود محروم بوده است.