۱۴۰۲ اردیبهشت ۱۰, یکشنبه

عفیف نعیمی شهروند بهایی و زندانی سیاسی سابق بازداشت شد

عفیف نعیمی، شهروند بهایی و زندانی سیاسی سابق توسط نیروهای حکومتی در شهر کرج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ٩ اردیبهشت ۱۴۰۲ (٢٩ آوریل ٢٠٢٣) عفیف نعیمی، از مدیران سابق جامعه بهایی ایران (یاران ایران) و زندانی سیاسی سابق، توسط نیروهای حکومتی در یک باغ حومه کرج بازداشت شد.

از دلایل بازداشت این شهروند و اتهامات مطرح شده علیه وی، تا لحظه انتشار این خبر اطلاع دقیقی در دسترس قرار نگرفته است.

عفیف نعیمی، در مرداد ماه ١٤٠١، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و در آذر ماه همان سال از زندان قزلحصار کرج آزاد شده بود.

وی بعدها توسط دادگاه انقلاب کرج در پرونده مشترکی با ١١ شهروند بهائی دیگر، به ٧ سال زندان، ۵ میلیارد تومان جزای نقدی و مجازات‌ تکمیلی محکوم شد.

عفیف نعیمی پیشتر نیز توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به حبس محکوم شده و در سال ٩٧، پس از سپری کردن ده سال حبس از زندان آزاد شد.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۹, شنبه

خشونت خانگی؛ قتل یک زن توسط همسرش در تهران

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زن در تهران توسط همسرش به قتل رسید.

علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در این خصوص اظهار کرد: ساعت ۱۹، روز چهارشنبه ۹ فروردین ماه سال جاری، مادر مقتول در پی مراجعه به کلانتری ۱۴۴ جوادیه تهرانپارس از عدم پاسخگویی تلفن دختر خود “مهناز، ۴۰ ساله” خبر داد.

وی گفت: “با اعلام این خبر، مأموران کلانتری به خانه محل سکونت مهناز و همسرش مراجعه کرده و وارد خانه شدند که در بازرسی داخل خانه، جسد مهناز در داخل اتاق پذیرایی و در حالی که مورد اصابت ضربات متعدد چاقو قرار گرفته بود، کشف شد.”

ولیپور گودرزی با بیان اینکه “پس از پایان تحقیقات میدانی بررسی فرضیه وقوع قتل خانوادگی و ارتکاب قتل توسط همسر مهناز در دستور بازپرس ویژه قتل قرار گرفت”، افزود: متهم پس از ارتکاب جرم به شمال تهران رفته و در آنجا قصد داشته خودکشی کند که توسط مردم نجات پیدا کرده اما زخمی شده بود که کارآگاهان راهی بیمارستان مورد نظر شدند و با هماهنگی‌های لازم با مرجع قضائی متهم را دستگیر کردند.

متهم به قتل “مهران، ۴۵ ساله” ضمن اعتراف به قتل همسر خود گفت: “از قبل با همسر اختلاف داشتیم که روز حادثه پدرم قصد داشت به منزل ما بیاید که همسرم مخالفت کرد و سر همین موضوع با هم درگیر شدیم و با ضربات چاقو وی را به قتل رساندم و از منزل خارج شدم در ادامه نیز قصد خودکشی داشتم که توسط مردم به بیمارستان منتقل شدم.”

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ افزود: “حال عمومی متهم در بیمارستان موردنظر مساعد گزارش شده است و تحقیقات در رابطه با این پرونده همچنان ادامه دارد.”

احضار فتح‌ الله رستمی به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه

روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت، فتح‌ الله رستمی، روحانی اهل سنت ساکن سردشت به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه احضار شد.

به نقل از کردپا، روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، فتح‌ الله رستمی، روحانی اهل سنت ساکن سردشت به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه احضار شد.

تاکنون از دلایل احضار و اتهامات مطروحه علیه آقای رستمی، اطلاعی حاصل نشده است.

فتح الله رستمی، امام جمعه روستای “مراغان” از توابع سردشت، در تاریخ بیست و پنجم بهمن‌ ماه ۱۴۰۱، در ورودی شهر ارومیه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اتمام دوران بازجویی از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه به زندان این شهر منتقل شده بود.

وی نهایتا در تاریخ پانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۱، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان ارومیه آزاد شد.

تداوم بازداشت؛ انتقال نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی به زندان کرمان

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی ساکن کرج علیرغم گذشت سی روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. وی اخیرا از بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمان به زندان این شهر منتقل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی ساکن کرج کماکان در زندان کرمان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم شهیدی به هرانا گفت: “علیرغم گذشت سی روز از زمان دستگیری نهاله، وی همچنان از داشتن وکیل انتخابی محروم است. وی طی روزهای اخیر از بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمان به زندان این شهر منتقل شد.”
وی مورخ هشتم فروردین ماه، در ایستگاه قطار کرمان در مسیر برگشت به کرج، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات کرمان منتقل شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داسته است.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۷, پنجشنبه

روایت اقوام «هستی حسین‌پناهی»؛ جای جسم سخت روی سرش بود

صدای آمریکا

 هستی حسین‌پناهی، دانش‌آموز معترض اهل دهگلان

اقوام و نزدیکان دانش‌آموز ۱۶ ساله اهل دهگلان کردستان که پس از ۵ ماه از کما بیرون آمده می‌گویند: «هستی در اعتراضات شرکت داشت، تهدید شده بود و جای ضربه جسم سخت روی سرش بود.»

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته است: «یکی از اقوام هستی حسین‌پناهی می‌گوید اینکه می‌گویند هستی مورد ضرب و شتم قرار گرفته به تایید بعضی از پزشکان او صحت دارد. چون پزشکان در معایناتی که از هستی داشتند، عنوان کردند؛ بر روی سر او ضربه بر اثر جسمی سخت مشاهده شده است.»

در جریان سرکوب اعتراضات سراسری توسط ماموران جمهوری اسلامی در روز ۱۹ آبان، هستی حسین‌پناهی، نوجوان دانش‌آموز اهل روستای «قروچای» در دهگلان استان کردستان، بر اثر «ضربه باتوم» به سرش به کما رفت.

بنا بر گزارش‌هایی که همان زمان منتشر شد، «ماموران با باتوم هستی و چند دانش‌آموز دیگر» را ضرب و جرح کردند و هستی حسین‌پناهی در حالی که سعی داشت «از دست نیروهای سرکوبگر فرار کند»، متوجه شد که «نیروهای امنیتی سرویس مدرسه‌اش را تعقیب می‌کنند» و به همین دلیل «خود را از ماشین در حال حرکت با سرعت بسیار پایین، پرت» کرد.

این اتفاق موجب شد تا هستی به کما برود. اما چند روز پیش، پس از ۵ ماه که این دانش‌آموز در کما بود، ناگهان خبرگزاری‌ها و برخی کاربران در فضای مجازی عنوان کردند؛ هستی به هوش آمده و از بیمارستان مرخص شده، اما به خاطر آسیبی که به مغزش وارد شده، روی ویلچر می‌نشیند.

مادر این نوجوان هم در فضای مجازی اعلام کرد که هستی نمی‌تواند با دیگران ارتباط برقرار و صحبت کند.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۶, چهارشنبه

آزادی ملیحه نظری، نوکیش مسیحی، از زندان اوین

ملیحه نظری، نوکیش مسیحی زندانی، پس از تحمل هشت ماه حبس، روز دوشنبه، چهارم اردیبهشت ماه از زندان اوین آزاد شد. خانم نظری به دلیل باور مسیحی و فعالیت صلح‌آمیز دینی، و به اتهام «اداره دستجات غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور»، به ۶ سال زندان محکوم شده بود.

سایت محبت نیوز با انتشار این خبر، و به نقل از منابع مطلع نوشت «دیوان‌عالی به دلیل بیماری فرزند با عفو این نوکیش مسیحی موافقت کرده است.»

این سایت که خبرهای مربوط به مسیحیان را پوشش می دهد، افزود «خانم نظری دارای همسر و دو پسر است. پسر بزرگ خانم نظری از بیماری سرطان رنج می‌برد.» پسران وی ۱۸ و ۲۵ ساله هستند.

این شهروند مسیحی اخیراً همراه با سارا احمدی، دیگر شهروند مسیحی زندانی، جز ۳۰ نفر از زنان زندانی سیاسی و عقیدتی بند زنان زندان اوین بود که در نامه‌ای خواهان توقف اعدام معترضان و پایان دادن به صدور احکام ناعادلانه در ایران شدند.

مأموران اطلاعات سپاه، دهم تیر ماه ۱۳۹۹، به منزل ملیحه نظری، در آریاشهر تهران هجوم برده و این نوکیش مسیحی را در حضور همسر و فرزند بیمارش بازداشت و برخی از وسایل شخصی وی از جمله کامپیوتر، تعدادی کتاب و تلفن همراه را ضبط کردند. دستکم ۳۵ شهروند مسیحی، درپی یورش هماهنگ نیروهای امنیتی، در روزهای دهم و ۱۱ تیرماه، به منازل مسیحیان در چند شهر از جمله تهران، کرج و ملایر بازداشت، بازجویی یا زندانی شده‌اند. از این افراد، فقط خانم نظری و ژوزف شهبازیان، در بازداشت باقی ماندند. ملیحه نظری شهریورماه ۹۹ با قرار تودیع وثیقه آزاد شد.

خانم نظری در مراسم کلیسای خانگی موسوم به «یک دلان»، شرکت کرده بود که کلیسایی ویژه بانوان مسیحی در تهران بوده‌است. از شهریور ماه سال گذشته، خانم نظری برای تحمل حبس راهی زندان اوین شد.

در ماه های اخیر، گروهی از نوکیشان از زندان آزاد شده اند و دیوان عالی اعاده دادرسی سه شهروند مسیحی زندانی، سارا احمدی، همایون ژاوه و ژوزف شهبازیان را پذیرفته است.

در ماه های اخیر، تعدادی از زندانیان عقیدتی، درپی «موافقت» رهبر حکومت، با پیشنهاد قوه قضائیه برای «عفو و تخفیف مجازات ده‌ها هزار نفر» از متهمان و محکومان، آزاد شده‌اند.

عفو بین‌الملل گفته‌است که رهبر جمهوری اسلامی برای فرونشاندن اعتراض‌های بین‌المللی، با آزادی زندانیان موافقت کرده است.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۵, سه‌شنبه

دخترخوانده‌ امدادگر بلژیکی زندانی در ایران خود را در یک سلول کوچک حبس کرد

ایران اینترنشنال

دخترخوانده‌ الیویه وندکاستیل، امدادگر بلژیکی محبوس در زندان‌های جمهوری اسلامی، در اقدامی نمادین و در اعتراض به بازداشت و حبس پدرخوانده‌اش، خود را در سلول کوچکی در جنوب بلژیک حبس کرد.

مانون برابانت،‌ دختر خوانده‌ الیویه وندکاستیل از ساعت شش بعدازظهر روز شنبه به وقت محلی، به مدت ۲۴ ساعت خود را در سلولی دو متری حبس کرده و خواهان آزادی پدرخوانده‌اش شد.

هدف از این اعتراض نمادین برجسته کردن بدرفتاری‌هایی است که با امدادگر بلژیکی زندانی در ایران می‌شود.

اولیویه وندکاستیل، امدادگر ۴۱ ساله بلژیکی که از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در ایران بازداشت است، از جمله به جاسوسی متهم و به حبس محکوم شده است.

حاجا لحبیب، وزیر امور خارجه بلژیک، هفته گذشته گفت که در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، نسبت به شرایط حبس این شهروند بلژیکی اعتراض کرده و خواهان انتقال او به کشورش شده است.

دی‌ ماه سال گذشته خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، نوشت که این امدادگر بلژیکی، متهم به چهار اتهام «جاسوسی، همکاری با آمریکا علیه ایران، قاچاق ارز به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار و پولشویی» است.

احکام صادر شده برای این شهروند بلژیکی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به این ترتیب است که او در رابطه با اتهام اول به ۱۲/۵ سال حبس، در مورد اتهام دوم نیز به ۱۲/۵ سال حبس، در مورد اتهام سوم به ۲/۵ سال حبس، «ضبط ارز قاچاق، پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر بهای ریالی دلارها به قیمت روز» و «۷۴ ضربه شلاق» و در مورد اتهام چهارم، به ۱۲/۵ سال حبس و «مصادره اصل مال درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم منشا و جرم پولشویی»، محکوم شده است.

نزدیکان این زندانی همه اتهام‌ها علیه او را رد کرده‌اند.

پیش از این و با امضای توافق‌نامه تبادل زندانی میان تهران و بروکسل، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال مبادله این امدادگر بلژیکی با اسدالله اسدی، دیپلمات محکوم شده جمهوری اسلامی در بلژیک مطرح شد.

اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، تیر ماه سال ۹۷ به اتهام تلاش برای بمب‌گذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در فرانسه بازداشت و در بهمن ۹۹ در دادگاه بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

او در دادگاه حاضر نشد و پس از صدور این حکم هم درخواست تجدیدنظر نکرد.

پلمب یک مرکز تفریحی به دلیل “رقص زنان بدون حجاب”

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک مرکز بزرگ تفریحی در گرگان پلمب شد.

در این گزارش، علت پلمب این واحد صنفی “رعایت‌ نکردن موازین اخلاقی و قوانین صنفی و رقص بانوان بدون حجاب” عنوان شده است.

هر ساله تعداد قابل توجهی از اماکن کسب و یا اقامتگاه های گردشگری، به دلایل مختلفی از قبیل عدم رعایت “حجاب اجباری” توسط مراجعه کنندگان یا متصدیان، عدم رعایت “شئونات اسلامی”، اجرای موسیقی زنده، رقص و پایکوبی و یا سرو غذا در ماه رمضان توسط مراجع ذی ربط پلمب می شوند. ممانعت از ادامه روند فعالیت این اماکن با توجیهات فوق امری مسبوق به سابقه است که غالبا با فرا رسیدن ماه رمضان افزایش می یابد.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۴, دوشنبه

امام‌جمعه‌ زابل: عاملان و آمران جنایت جمعه خونین زاهدان باید مجازات شوند

شبکه کلمه| مولانا “عبدالرشید شه‌بخش”، روز جمعه (اول اردبیهشت ۱۴۰۲) در مراسم عید فطر زابل با اشاره به جنایت جمعه‌ خونین زاهدان و خاش که در آن صدها نفر کشته و زخمی شدند، تاکید نمود که این حوادث بسیار سنگین و در این قرن و این دیار بی‌سابقه بود.

ایشان اضافه کرد: این حادثه برای تمام مردم مخصوصا خانواده شهدا و زخمی‌ها، فرزندان یتیم شهدا و پدران و مادرانی که تنها عصای پیری‌شان را در این جنایت از دست داده‌اند بسیار سخت است؛ این جنایت نه بخشیدنی است و نه فراموش‌شدنی.

مولانا عبدالرشید افزود: مردم استان مخصوصا علما و خانواده شهدا و زخمی‌ها تقاضای اکید دارند که دادگاه واقعی تشکیل شود که فقط حق و عدالت را در نظر بگیرد و دستوردهندگان و مرتکبین این جنایت به کیفر اعمال ننگین‌شان برسند.

مدیر حوزه علمیه بدرالعلوم زابل هشدار داد که اگر مسئولین کشوری و قضایی عدالت زیر پا بگذارند و حق مظلوم را نادیده بگیرند، لکهٔ ننگی بر پیشانی‌شان خواهد ماند.

قوه قضائیه ادعا کرد آهو دریایی «به خانواده تحویل داده شده» است

۲۹.آبان.۱۴۰۳ صدای آمریکا سخنگوی قوه قضائیه امروز ادعا کرد که آهو دریایی «پس از ترخیص از بیمارستان» تحویل خانواده‌اش شده است. اصغر جهانگیر...