۱۴۰۳ آذر ۱۳, سه‌شنبه

همسر ماموستا ربیعی: کماکان دادخواه خون شوهرم هستم

۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر

همسر ماموستا محمد ربیعی در سالروز قتل شوهرش با انتشار ویدیویی گفت کماکان دادخواه خون شوهرش است. خانم مفاخری در این ویدیو ضمن معرفی خود می‌گوید: من عایشه مفاخری، همسر شهید ماموستا محمد ربیعی از کشته‌شدگان قتل‌های زنجیره‌ای کرمانشاه در سال ۱۳۷۵، بعد از ۲۸ سال همچنان دادخواه خون شوهرم هستم.ملا محمد ربیعی مفتیِ مذهب شافعی، نویسنده، شاعر، قاری قرآن و گوینده در رادیوهای کُردیِ کرمانشاه و تهران بود. او امام جمعه و خطیبِ مسجد جامع اهل سنت کرمانشاه بود که در سال ۱۳۷۵ و در جریان قتل‌های موسوم به «قتل‌های زنجیره‌ای ایران» به قتل رسید.این رهبر مذهبی ظهر روز ۱۱ آذر ۱۳۷۵ ساعت ۱۲:۳۰ ظهر به قصد رفتن به محل کارش در صداوسیمایِ کرمانشاه از خانه خارج شد و هرگز به خانه برنگشت. بعد از آن حوالی ساعت یک شب، جنازهٔ او در کنار ماشینش در ترمینال سنندج-تهران به‌طوری‌که عمامه‌اش زیر سر و عینک و عبایش بر روی سینه او بوده‌است، پیدا می‌شود.مقامات جمهوری اسلامی هیچگاه مسئولیت این قتل را بطور رسمی قبول نکردند. پس از قتل آقای ربیعی، ماموران بدون موافقت خانواده و قبل از اینکه آنان موفق به دیدن جسد شوند، آن را برای کالبدشکافی به پزشکی قانونی منتقل کردند و به فاصله چند ساعت علت مرگ را سکته قلبی اعلام کرده و خانواده را تحت فشار قرار دادند تا نتیجه کالبد شکافی را امضا کنند. اجازه برگزاری مراسم و حضور و عزاداری بر سر مزار هم به آنها داده نمی شد. با امتناع خانواده از تایید نظر نیروهای امنیتی در مورد سکته قلبی و پس از اعتراضات گسترده مردمی در شهرهای مختلف استان، تحت فشار نیروهای امنیتی بیانیه ای از سوی ۱۵ نفر از رجال سرشناس اهل سنت منطقه صادر شد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: « در پی تحقیقات دقیقی که از چگونگی فوت مرحوم ملا محمد ربیعی بعمل آمده کاملأ مشخص گردیده که فوت آن مرحوم هر چند ثلمه ای بر اسلام وارد آورده لکن بطور طبیعی (سکته قلبی) بوده و جای هیچ ابهامی وجود ندارد.»

قربانی تجاوز گروهی در یاسوج خودکشی کرد؛ متهمان بازداشت شدند

۱۱ آذر هرانا ۱۴۰۳

خبرگزاری هرانا – به تازگی ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که از تجاوز گروهی چند دانشجوی پسر به یک دختر جوان حکایت داشت. انتشار این ویدیو با انتقادهای گسترده ای همراه بود، رسانه‌های دولتی اعلام کردند که قربانی این اقدام پس از انتشار فیلم، دست به خودکشی زده است. همزمان دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد، از بازداشت متهمان این پرونده خبر داده است.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چندی پیش انتشار ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر تجاوز گروهی چند دانشجو یه یکی از هم‌کلاسی‌هایشان، انتقادات گسترده‌‌ای را در پی داشت.رسانه های دولتی همچون رکنا اعلام کردند که این دختر پس از انتشار فیلم اقدام مذکور، دست به خودکشی زده و به زندگی‌اش پایان داده است. هرانا هویت قربانی این اقدام را اسما غضنفری احراز کرده است.ظهر امروز دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد از بازداشت متهمان این پرونده خبر داد. سید‌وحید موسویان به تعداد و هویت بازداشت شدگان اشاره ای نکرد، اما در تصاویر منتشر شده در این رابطه دستکم ۵ متهم حضور دارند. رکنا در این خصوص اعلام کرد که که این دختر پس از جر و بحث با یکی از هم کلاسی های خود در فضای مجازی، توسط چند تن از همکلاسی هایش ربوده شده و به محدوده خارج شهر منتقل میشود. او پس از آنکه مورد تجاوز گروهی قرار میگیرد، اقدام به خودکشی میکند.

 

زینب زمان به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه می‌شود

زینب زمان

۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر
«زینب زمان»، فعال حقوق زنان اعلام کرد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در روز ۱۸آذر سال جاری محاکمه خواهد شد.

خانم زمان تصویر ابلاغیه صادر شده برای خود را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده که در آن آمده است او باید برای ابلاغ کیفرخواست به دادگاه مراجعه کند.

زینب زمان پیش‌تر در مرداد سال گذشته از سوی همین شعبه از دادگاه انقلاب تهران به اتهام مشابه به یک سال حبس تعزیری و پنج سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود. او همچنین پیشتر درباره دوران بازداشت خود در فرودین۱۴۰۲ توسط اطلاعات سپاه تهران گفته بود در زمان بازداشت دو بار مجبورم شده در زندان به طور کامل برهنه شود.

زینب زمان، دختر «حسین زمان»، خواننده پاپ منتقد حکومت ایران است که سال گذشته در مراسم تدفین پدرش در بهشت زهرا تهران بدون حجاب اجباری ظاهر شد.

این فعال امور زنان در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، از حامیان معترضان بود و بارها در شبکه‌های اجتماعی از آن‌ها حمایت کرده بود.

۱۴۰۳ آذر ۱۲, دوشنبه

سروناز احمدی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت

۱۲ آذر ۱۴۰۳ هرانا

خبرگزاری هرانا – سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سروناز احمدی به زندان بازگشت.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این فعال حقوق کودکان ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم احمدی که روز یکشنبه ۴ آذرماه، به مرخصی اعزام شده بود، روز شنبه ۱۰ آذرماه، با پایان مرخصی و عدم تمدید آن، به زندان اوین بازگشت.”خانم احمدی پیشتر در تاریخ ۷ آبان ماه، با قرار تامین کیفری جهت انجام اقدامات درمانی به مرخصی اعزام شده بود و سه روز بعد بعد از پایان مرخصی به زندان بازگشته بود.سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، در آستانه روز جهانی کارگر به همراه شماری از فعالین صنفی و کارگری توسط ماموران امنیتی در منزل محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.خانم احمدی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” به پنج سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یکسال حبس مجموعا شش سال زندان محکوم شده بود. نهایتا حکم وی در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به سه سال و شش ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.وی در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ نیز بازداشت و نهایتا در تاریخ ۱۶ آذر ماه همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.سروناز احمدی، دانش‌ آموخته کارشناسی ارشد مددکاری دانشگاه علوم بهزیستی در ولنجک تهران است

 

روشنک مولایی پس از شلاق خوردن در زندان، آزاد شد

۱۱ آذر ۱۴۰۳ رادیو فردا

حساب کاربری «کانون زنان ایرانی»‌ می‌گوید روشنک مولایی، زنی که به آزار جنسی یک مرد موتورسوار واکنش نشان داده بود، از زندان قرچک ورامین آزاد شده است. این حساب نوشت خانم مولایی روز چهارشنبه، هفتم آذر، پس از اجرای مجازات «شلاق» که برای او صادر شده بود، از زندان آزاد شد.مشخص نیست حکم شلاق دادگاهی که برای این شهروند مخالف حجاب اجباری صادر شده، به چه میزان بوده و چگونه اجرا شده است.حساب کاربری «کانون زنان ایرانی» پیشتر خبر داده بود دادگاه خانم مولایی ۲۹ آبان برگزار شد و او به صورت «آنلاین» و از طریق ویدئوکنفرانس در این جلسه شرکت کرد.

قربانی تجاوز گروهی در یاسوج خودکشی کرد؛ متهمان بازداشت شدند

۱۱ آذر ۱۴۰۳ هرانا

خبرگزاری هرانا – به تازگی ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که از تجاوز گروهی چند دانشجوی پسر به یک دختر جوان حکایت داشت. انتشار این ویدیو با انتقادهای گسترده ای همراه بود، رسانه‌های دولتی اعلام کردند که قربانی این اقدام پس از انتشار فیلم، دست به خودکشی زده است. همزمان دادستان عمومی و انقلاب مرکز کهگیلویه و بویراحمد، از بازداشت متهمان این پرونده خبر داده است.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چندی پیش انتشار ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر تجاوز گروهی چند دانشجو یه یکی از هم‌کلاسی‌هایشان، انتقادات گسترده‌‌ای را در پی داشت.رسانه های دولتی همچون رکنا اعلام کردند که این دختر پس از انتشار فیلم اقدام مذکور، دست به خودکشی زده و به زندگی‌اش پایان داده است. هرانا هویت قربانی این اقدام را اسما غضنفری احراز کرده است.ظهر امروز دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد از بازداشت متهمان این پرونده خبر داد. سید‌وحید موسویان به تعداد و هویت بازداشت شدگان اشاره ای نکرد، اما در تصاویر منتشر شده در این رابطه دستکم ۵ متهم حضور دارند.رکنا در این خصوص اعلام کرد که که این دختر پس از جر و بحث با یکی از هم کلاسی های خود در فضای مجازی، توسط چند تن از همکلاسی هایش ربوده شده و به محدوده خارج شهر منتقل میشود. او پس از آنکه مورد تجاوز گروهی قرار میگیرد، اقدام به خودکشی میکند.

نسرین شاکرمی از اعضای خانوادەهای دادخواه بە یک سال حبس محکوم شد

۱۱ آذر ماه ۱۴۰۳ هه نگاو

نسرین شاکرمی از اعضای خانوادەهای دادخواه و مادر نیکا شاکرمی، بە یک سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم شد. وی پس از ٤٦ روز بازداشت با قرار وثیقە سنگین آزاد شد.بر اساس گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، روز شنبە ١٠ آذر ١٤٠٣  (٣٠ نوامبر ٢٠٢٤)، نسرین شاکرمی از اعضای خانوادەهای دادخواه و مادر نیکا شاکرمی از جانباختگان جنبش ژن ژیان ئازادی، پس از ٤٦ روز بازداشت با قرار وثیقە پنج میلیارد تومانی موقتاً آزاد و همزمان بە یک سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم شدە است.به گفته منابع آگاه، نسرین شاکرمی علاوە بر یک سال حبس تعزیری بە دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال منع اسکان در استان لرستان و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شدە است.  پیشتر علی امیدی، وکیل نسرین شاکرمی، اتهامات مطرح‌ شده علیه موکلش را «توهین به مقدسات و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تحریک مردم به جنگ و کشتار»، و «توهین به علی خامنه‌ای و روح‌الله خمینی» ذکر کرده بود.نسرین شاکرمی، روز ٢٥ مهر ١٤٠٣ در خرم آباد استان لرستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.نیکا شاکرمی ۱۶ ساله، اهل لرستان و ساکن تهران در جنبش ژن ژیان ئازادی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی تحت شکنجە جان باخت و پیکر او پس از ٩ روز بی‌خبری بە خانوادەاش تحویل دادە شد.

۱۴۰۳ آذر ۱۱, یکشنبه

البرز؛ محکومیت چهار متهم سیاسی به چهارده سال و ده ماه حبس تعزیری

۹ آذر ۱۴۰۳ هه نگاو

نعمت افشار، آسیب‌دیده چشمی جنبش ژن، ژیان، ئازادی، به همراه مهدی توحیدی اصل، اعظم آهوقلندر و حسین جعفری، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در مجموع به چهارده سال و ده ماه حبس تعزیری محکوم شدند.. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اعظم آهوقلندر به اتهام “تشکیل گروه با هدف سرکردگی به قصد برهم زدن امنیت” به ۶ سال و ۲ ماه حبس تعزیری و نعمت افشار، مهدی توحیدی و حسین جعفری توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی نریمانی به اتهام “تشکیل به قصد برهم زدن امنیت” به ترتیب به ٣ سال و ٦ ماه، ٣ سال و ٢ ماه و ٢  سال حبس تعزیری محکوم شدند. آن‌ها همچنین به عنوان مجازات تکمیلی هرکدام به دو سال ممنوعیت خروج از کشور و منع فعالیت در فضای مجازی نیز محکوم شده‌اند. در این میان، محمد عزیزی، به عنوان متهم ردیف پنج پرونده از اتهامات انتسابی تبرئه و قرار منع تعقیب او صادر شد.
محمد عزیزی، مهدی توحیدی اصل، اعظم آهوقلندر، حسین جعفری و نعمت افشار روز شنبه ٢۵ شهریور ۱۴۰۲ (١٦ سپتامبر ۲۰۲۳)، همزمان با سالگرد آغاز جنبش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت و سپس با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شدند.
قابل ذکر است که، نعمت افشار روز ٢٩ شهریور ماه ١٤٠١، با شلیک مستقیم سلاح ساچمه‌ای، زخمی و پس از آنکه همراه با ضرب‌وشتم بازداشت شد، علیرغم اینکه ده‌ها ساچمه در سروصورتش نفوذ کرده بود، به بازداشتگاه نهادهای امنیتی منتقل شد.
او سه ماه تمام را با وجود جراحت عمیق در بازداشتگاه نگهداری شد و در این فاصله بینایی یک چشم خود را از دست داد و در دوره بازجویی یک انگشت و چند دنده‌اش در اثر شکنجه جهت اخذ اعتراف اجباری توسط نیروهای حکومتی شکسته شد.
وی پس از سه ماه بازداشت در نهایت با آنچه “فرمان عفو” خوانده می‌شود، آزاد شد و از آن زمان تا بازداشت مجددش، چندین عملیات جراحی را برای درمان آسیب‌دیدگی قبلی خود از سر گذرانده بود.

سنندج؛ سحر بوجار، در پی اقدام به زنُکشی همسرش در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شود

۱۰.آذر.۱۴۰۳ کردپا

روز جمعه نهم آذر ۱۴۰۳، یک زن ۳۴ ساله با نام «سحر بوجار» اهل سنندج، توسط همسرش به‌دليل درخواست طلاق هدف ضربات چاقو قرار گرفت و درپی شدت جراحات وارده در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده است.

به گفته یک منبع مطلع به کُردپا؛ این زن جوان از یک ماه پیش از همسرش درخواست طلاق کرده و در خانه مادرش زندگی می‌کند، اما چندبار توسط همسرش به‌دليل درخواست طلاق تهدید به مرگ می‌شود و در نهایت صبح روز جمعه نهم آذر ۱۴۰۳ در مقابل چشم مادر و فرزندانش هدف ضربات چاقوی همسرش، قرار می‌گیرد و از ناحیه شکم و قفسه سینه به‌شدت زخمی می‌شود.

وضعیت این زن جوان ناپایدار اعلام شده و از دیروز به‌دليل پارگی ریه و روده دوبار تحت عمل جراحی قرار گرفته و هم‌اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان «کوثر» سنندج نگهداری می‌شود.

همچنین خانواده بوجار از نهادهای مربوطه علیه آقای راشدنسب شکایت ثبت کرده‌اند.

سحر بوجار، ۳۴ساله و اهل سنندج است. او از سال‌ها قبل با «داریوش راشدنسب» که ۲۸ سال اختلاف سنی داشته‌اند، ازدواج می‌کند. به گفته یک منبع مطلع فقر از دلایل اصلی سحر بوجار برای این ازدواج بوده است. آقای راشدنسب پیشتر چندبار ازدواج کرده و بارها سابقه خشونت فیزیکی علیه سحر را داشته است. راشدنسب پیشتر گوینده شبکه استانی کردستان بوده است و.
این دو زوج دارای دو فرزند می‌باشند.

«کشف حجاب» تا ۱۶۵ میلیون تومان جریمه خواهد داشت

۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر

لایحه موسم به حجاب و عفاف پس ار رفت‌ و برگشت های متعدد میان مجلس و شورای نگهبان سرانجام در ۷۴ ماده به قانون تبدیل شد و براساس اعلام رئیس مجلس، قرار است روز ۲۳ آذر برای اجرا به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شود.

رسانه‌های ایران، روز شنبه ۱۰ آذر متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را منتشر کردند.در ماده ۴۹ این قانون آمده است بدپوششی هر فرد، چه مرد و چه زن، در مرتبه اول معادل حداکثر جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی، معادل جزای نقدی درجه پنج خواهد بود.بنا بر اعلام سامانه ملی قوانین و مقررات جمهوری اسلامی، منظور از جزای نقدی درجه شش، «بیش از ۲۰ میلیون تومان تا ۸۰ میلیون تومان» و جزای نقدی درجه پنج «بیش از ۸۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون تومان» است.در این قانون بدپوششی در مورد زنان عبارت است از پوشیدن لباسی که قسمتی از بدن پایینتر از گردن یا بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دستها دیده شود یا لباسی که مصداق اعانه بر اثم یا تهییج دیگران باشد. اعانه در اثم در فقه اسلامی به معنای «کمک به دیگران در انجام گناه» است.در بخشی از این قانون آمده است در صورت‌عدم پرداخت جریمه قطعی در مهلت مذکور، ارائه هر یک از خدمات صدور با تعویض گذرنامه، شماره‌گذاری یا تعویض پلاک وسایل نقلیه موتوری، صدور مجوز خروج از کشور، ترخیص خودرو که به صورت قانونی توقیف شده و صدور یا تعویض گواهینامه رانندگی به مرتکب، منوط به پرداخت جریمه خواهد بود.در بخشی از این قانون، طراحی یا تبلیغ مواردی از قبیل لباس، پیکره و اسباب‌بازی هم در صورتی که به ادعای نویسندگانش، «مروج برهنگی» و «کشف حجاب و بدپوششی» باشد، جرم شناخته می‌شود و با مجازات‌های نقدی و تکمیلی مواجه خواهد شد.در قانون حجاب و عفاف مردم ترغیب شده‌اند گزارش ارتکاب جرائم موضوع این قانون و عدم رعایت این قانون توسط دستگاه هایی که در این قانون برای آنها تکلیف تعیین شده است را به سامانه مردمی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) گزارش دهند.طبق این قانون، صاحبان حرف مشاغل و کسب و کارهای مجازی و غیر مجازی در صورتی که در محل کسب یا حرفه یا شغل، به هر ترتیب «برهنگی بی عفتی کشف حجاب یا بدپوششی» را ترویج یا تبلیغ کنند در مرتبه اول به حداکثر جزای نقدی درجه سه یا پرداخت دو ماه سود ناشی از درآمد سالانه آن،شغل هر کدام بیشتر باشد و به تشخیص قاضی به ممنوعیت خروج از کشور تا دو سال و ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و غیر مجازی از شش ماه تا دو سال محکوم خواهند شد. صاحبان مشاغل در مرتبه دوم به حداکثر جزای نقدی درجه دو یا پرداخت چهار ماه سود ناشی از درآمد سالانه آن شغل هر کدام بیشتر باشد و ممنوعیت خروج از کشور از شش ماه تا دو سال و ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و غیر مجازی از شش ماه تا دو سال و در مرتبه سوم علاوه بر مجازات های مرتبه دوم به حبس درجه پنج نیز محکوم می‌شوند.این قانون همچنین می‌گوید هر شخصی در انظار عمومی معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است اعم از فضای حقیقی یا مجازی اقدام به برهنگی نماید یا با پوششی ظاهر شود که عرفاً برهنگی محسوب میشود بلافاصله توسط ضابطان بازداشت و به دادگاه صالح معرفی میشود و به مجازات حبس درجه چهار یا جزای نقدی درجه سه محکوم میگردد.قانون عفاف و حجاب همچنین تصریح کرده است تصاویر دوربین‌های وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروهای مسلح برای شناسایی افراد مخالف حجاب اجباری در اختیار فراجا قرار می‌گیرد.

 

 

 

 

 

 

همسر ماموستا ربیعی: کماکان دادخواه خون شوهرم هستم

۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر همسر ماموستا محمد ربیعی در سالروز قتل شوهرش با انتشار ویدیویی گفت کماکان دادخواه خون شوهرش است. خانم مفاخری در این ...