۱۴۰۴ فروردین ۱۵, جمعه

ولی‌الله قدمیان از زندان اوین آزاد شد

خبرگزاری هرانا – امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه، ولی‌الله قدمیان، شهروند بهایی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کرد، با مرخصی متصل به پایان محکومیت از این زندان آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ولی‌الله قدمیان، شهروند بهایی آزاد شد.

آزادی آقای قدمیان امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه، از زندان اوین با دریافت مرخصی متصل به آزادی صورت گرفته است.
پیشتر ولی‌الله قدمیان جهت تحمل دو سال حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در مهرماه ۱۴۰۲، آقای قدمیان توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به دو سال حبس محکوم شده بود.

ولی‌الله قدمیان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت را داشته است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

دختر دونده طلایی ایران، فراموش‌شده در فقر

آیناز سنجرزهی، دختر ۱۵ ساله‌ای که با پای برهنه روی خاک‌های “دامن” دهستانی در سیستان و بلوچستان دوید و پنج مدال را به خانه برد، حالا در سکوت و بی‌توجهی مسئولان تمرین می‌کند. نه حمایتی از وزارت ورزش دارد، نه پاداشی از آموزش‌وپرورش. او فقط یک خواسته دارد: حمایت برای رشد کردن تا رسیدن به آرزویش که جام جهانی است!دختر دونده طلایی ایران، فراموش‌شده در فقر/ آقای وزیر ورزش صدای او را بشنوید/ به او فقط یک آجیل خوری جایزه دادند! + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، آیناز سنجرزهی، دختر ۱۵ ساله‌ای از دهستان دامن، پنج مدال درخشان در دوومیدانی دارد، اما سهم او از این افتخارات تنها «یک آجیل‌خوری» بوده است! او با خرما تمرین می‌کند، بدون حمایت، بدون امکانات، و حتی بدون یک گوش ی هوشمند برای ثبت لحظاتش. آیا وزیر ورزش صدای او را خواهد شنید؟( رکنا  

۱۴۰۴ فروردین ۱۴, پنجشنبه

«من هم مادر کسی هستم»؛ کارزاری دیگر برای اتحاد خانواده‌های دادخواه

۱۴ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر

در پی انتشار یک پست اینستاگرامی از سوی «کاملیا سجادیان»، مادر دادخواه «محمدحسن ترکمان»، جوان کشته شده در اعتراضات «زن زندگی آزادی»، ده‌ها عضو خانواده جان‌باختگان اعتراضات سال‌های اخیر، به کارزاری تحت‌عنوان «من هم مادر کسی هستم»، برای «ایجاد همبستگی و یکپارچگی» پیوستند.

خانم سجادیان، روز پنج شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ عکسی از خود در کنار فرزند کشته‌شده‌اش منتشر کرد و از مادران دادخواه دیگر خواست که برای چندمین بار، با «اعلام یکدلی و اتحاد»، «مشت محکمی بر دهان گشاد یاوه گویان و قاتلان و دروغگویان و دیکتاتوری» باشند.

پس از انتشار این درخواست، «نادیا احسان‌پور»، مادر «محسن محمدی کوچک‌سرایی» نیز با انتشار تصویر خود و پسر جان‌باخته‌اش، خواهان «سرنگونی دیکتاتوری ظالمان و قاتلان» شد.

۱۴۰۴ فروردین ۱۲, سه‌شنبه

لیلا قلیخانی گنجه پس از ۳۵ روز هنوز در انتظار تعیین تکلیف

۱۱ فروردین ۱۴۰۴-هرانا

خبرگزاری هرانا – لیلا (شهره) قلیخانی گنجه، متهم سیاسی، ۳۵ روز پیش توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده است. وی هم اکنون به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیلا (شهره) قلیخانی گنجه کماکان در بازداشت به‌سر می‌برد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی، ضمن تایید این موضوع به هرانا گفت: “برای خانم قلیخانی گنجه وثیقه سه میلیارد تومانی تعیین شده است. او تاکنون موفق به تامین این مبلغ نشده و بیش از یک ماه است که به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین به‌سر میبرد.” بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم قلیخانی با اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام مواجه است.

لیلا (شهره) قلیخانی گنجه پس از هشت روز بازداشت در انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، به بند زنان این زندان منتقل شد.

خانم قلیخانی در تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۳، توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده است.

لیلا (شهره) قلیخانی گنجه پیش از این نیز به واسطه فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

لینک برنامه شماره ۶۶۱ رادیو هفتگی اینترنتی بشریت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران و پادکست سی ام

۱۴۰۴ فروردین ۱۰, یکشنبه

زنکشی؛ گزارشی از قتل و دفن مخفیانه‌ی فرزانه سپاهی توسط برادرش در سیب‌وسوران

۹ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو

یک زن اهل شهرستان سیب‌وسوران با هویت فرزانه سپاهی توسط برادرش بوسیله سلاح گرم به قتل رسیده و بصورت مخفیانه دفن شد. انگیزه‌ قاتل از ارتکاب جرم تحت عنوان عبارت مبهم “اختلافات خانوادگی” گزارش شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یکشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ (۹ مارس ۲۰۲۵)، فرزانه سپاهی ۳۸ ساله و اهل روستای چاه‌میر از توابع شهرستان سیب‌وسوران، توسط برادر‌ خود با هویت “ا‌.سپاهی” با شلیک گلوله به ناحیه‌ی سر به قتل رسیده و پیکرش بصورت پنهانی و بدون اعلام عمومی و گزارش به نهادهای مربوطه توسط خانواده‌اش دفن شد.

به نوشته‌ی حال وش، پیکر فرزانه سپاهی یک هفته پس از به خاک سپردنش در پی گزارشات مردم منطقه کشف شد. پدر قربانی بعنوان مضنون اصلی بازداشت و چندی بعد با ادعای نداشتن نقش در قتل دخترش با تودیع وثیقه آزاد شده است.

فرزانه سپاهی حدود یک ماه پیش از حادثه بدنبال گرفتن طلاق از همسرش، بە خانە پدر و نامادری‌اش بازگشته بود و بدلیل آنچه اختلافات خانوادگی عنوان شده توسط برادر ۲۴ ساله‌اش به قتل رسید.

۱۴۰۴ فروردین ۹, شنبه

گزارش صوتی جلسه ویژه کمیته دفاع از حقوق زنان در تاریخ ۶ مارس ۲۰۲۵

جلسه ویژه کمیته دفاع از حقوق از زنان مورخ ۶ مارس ۲۰۲۵ در ساعت ۱۵:۰۰ به وقت اروپای مرکزی در فضای مجازی زوم با مدیریت خانم سونیا سوارکوب ، بخش اول : خانم نغمه ظریفی مقدم؛ شعرخوانی با موضوع زنان، بخش دوم: گفتگوی مهمانان جلسه ؛ خانم رها ثابت و خانم زهرا اسماعیلی با موضوع “۸مارس روز‌جهانی زن” ، بخش آخر: خانم مرضیه علی‌کرمی خوانش دلنوشته با موضوع زنان، برگزار گردید. همکارانی که مارا در برگزاری این جلسه یاری کردند عبارتند از: مسئول جلسه : خانم سونیا سوارکوب ، منشی جلسه: خانم معصومه کریمی، ضبط صدا و تدوین: خانم حدیث خوب‌رفتار. علاقمندان می توانند گزارش صوتی جلسه فوق را از طریق فایل های صوتی زیر شنوا باشند.

 

شروع جلسه : خانم سونیا سوارکوب

شعرخوانی : خانم نغمه ظریفی مقدم

گفتگوی مهمانان جلسه : خانم رها ثابت ، خانم زهرا اسماعیلی

خوانش دلنوشته : خانم مرضیه علی‌کرمی

۱۴۰۴ فروردین ۸, جمعه

زندان اوین؛ ممانعت از رسیدگی پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی لیان درویش

۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا

خبرگزاری هرانا – لیان درویش، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، علیرغم ابتلا به عفونت شدید کلیه و مثانه، از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیان درویش، زندانی سیاسی از رسیدگی پزشکی مناسب محروم است. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم درویش به دلیل ابتلا به عفونت مثانه و کلیه، نیاز فوری به مراقبت‌های پزشکی دارد. با این حال مسئولان زندان اوین از اعزام او به مراکز درمانی جلوگیری می‌کنند. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی، ضمن تایید این موضوع به هرانا گفت: «درخواست آزادی مشروط خانم درویش تأیید شده و زمان قانونی اجرای آن نیز فرارسیده است، اما مسئولان زندان از آزادی او خودداری می‌کنند. همچنین درخواست مرخصی چندروزه وی علیرغم موافقت اولیه، هنوز اجرایی نشده است. وعده‌های عملی‌نشده مسئولان باعث افزایش فشار روحی بر این زندانی شده است.»

این زندانی سیاسی در تاریخ ۲ اسفند سال ۱۴۰۲، جهت تحمل دوران محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

لیان درویش، مادر حدودا ۴۰ ساله و اهل استان گیلان، پیشتر از بابت اتهامات اجتماع و تبانی، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به مجموعا پنج سال حبس محکوم شده بود

ویدا ربانی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت

۷ فروردین ۱۴۰۴_هرانا

خبرگزاری هرانا – شب گذشته، ویدا ربانی، روزنامه نگار با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ویدا ربانی به زندان اوین بازگشت. بازگشت خانم ربانی به زندان، شامگاه چهارشنبه ۶ فروردین‌ماه، با پایان ایام مرخصی او صورت گرفته است.

ویدا ربانی در تاریخ سه شنبه ۲۸ اسفندماه سال گذشته، از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود.

در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، درخواست آزادی مشروط این زندانی سیاسی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران رد شد.

در دی ماه ۱۴۰۱، این روزنامه نگار توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام ”اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” به شش سال حبس و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به پانزده ماه حبس محکوم شد.

ویدا ربانی در مهرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان منتقل شد.

خانم ربانی در خصوص پرونده ای دیگر نیز توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به تحمل ۱۰ سال و ۴ ماه حبس و محرومیت های اجتماعی محکوم شد. توهین به مقدسات، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اخلال در نظم عمومی، از جمله اتهامات او در این پرونده است. وی همچنین در این پرونده تا پنج سال از فعالیت حرفه ای اعم از فعالیت در شبکه های اجتماعی، دورهمی و فعالیت سیاسی محروم شد.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

ویدا ربانی، متولد ۱۳۶۸، ساکن تهران، متاهل، عضو انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، کارشناس ارشد علوم سیاسی و کارشناس روزنامه نگاری است.

رمالی در عصر دیجیتال: نقض حقوق زنان و بازتولید آسیب‌پذیری/ علی برنایی

۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا

ماهنامه خط صلح – در لابه‌لای صفحات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در ایران، رمالان و دعانویسان دیجیتال با هزاران دنبال‌کننده، وعده‌های رنگی از تغییر سرنوشت را به افراد درمانده، مستاصل و آسیب‌پذیر می‌دهند و در واقع «تجارت فروش رویا» راه انداخته‌اند.

زنان، به‌ویژه در جوامع حاشیه‌نشین و کم‌درآمد، بیش از دیگران هدف این وعده‌ها قرار می‌گیرند. در واقع رمالی و دعانویسی در پوشش «مشاوره‌ی روحی»، «گشایش بخت»، «باطل کردن طلسم» و «پیشگویی آینده» نه‌تنها اقتصاد خانواده‌ها را تخریب می‌کند، بلکه حقوق اولیه‌ی زنان را نقض و چرخه‌ی آسیب‌پذیری را تقویت می‌نماید.

رمالی در قاب اینستاگرام

مشکل جامعه را پیدا کنید و برای آن راه حل ارائه دهید؛ حتی اگر واقعی نباشد! این نقشه‌ی راه فال‌گیران و رمالان و دعانویسان است. مشکلات مالی و عاطفی به‌عنوان دو نمونه از اصلی‌ترین مسائل، گریبان‌گیر زنان در مرکز این تجارت قرار می‌گیرند. در طی سال‌های اخیر، شبکه‌های اجتماعی، رمالی و دعانویسی و فال‌بینی را از حاشیه‌ی خیابان‌ها به متن زندگی دیجیتال آورده‌اند. این افراد امروزه با استفاده از ابزارهای مدرن بازاریابی، مخاطبان خود را هدف می‌گیرند. تکنیک‌ها و ابزارهای بازاریابی تجارت فروش رویا به زنان مستاصل متفاوت است. بعضی از رمال‌های به‌روزتر، با استفاده از هوش مصنوعی و جستجو در صفحات و پیام‌های شبکه‌های اجتماعی، با تحلیل پیام‌های کاربران، پیشنهادهای شخصی‌سازی‌شده و مطابق با حال و هوا و روحیه‌ی کاربران ارائه می‌دهند. از طرف دیگر فال‌گیران و رمالان و دعانویسان با همکاری بلاگرها یا اینفلوئنسرها، با ساخت ویدئوهای تبلیغاتی دروغین، هم اعتبار اجتماعی کسب می‌کنند و هم کسب و کار بی‌خاصیت خود را با استفاده از چهره‌های محبوب یا مورد توجه جامعه، گسترش می‌دهند.

اقتصاد تاریک: هزینه‌هایی که زنان می‌پردازند

رمالی و دعانویسی و فال‌گیری در ایران و به‌خصوص در سال‌های اخیر، با افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی و همین‌طور گسترش ابزارهای ارتباط جمعی کاربرمحور و شبکه‌های اجتماعی، به یک تجارت زیرزمینی چند صد میلیارد تومانی تبدیل شده است. اما هزینه‌های تحمیل شده به جامعه فراتر از صرفاً بحث تبادل مستقیم پول بین فال‌گیر و رمال و دعانویس و مشتری است.

زنان در خانواده‌های کم‌درآمد، ممکن است هزینه‌های رمالی را از سهم غذای کودکان یا هزینه‌های درمانی کم ‌کنند. در مواردی حتی شنیده شده که به برای پرداختن چنین هزینه‌هایی وام گرفته‌اند.

برخی رمالان یا دعانویسان، زنان را از استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری منع می‌کنند و آن‌را «نقض اراده‌ی الهی» می‌دانند. هم‌چنین آن‌ها اغلب خشونت خانگی را به «سحر و جادو» نسبت می‌دهند و زنان را از شکایت قانونی منصرف می‌کنند. این دو نمونه نشان می‌دهد که چطور این تجارت به ابزاری برای تثبیت نابرابری‌های جنسیتی تبدیل شده است. بدتر از آن، گزارش‌های سوئاستفاده‌های جنسی رمالان و دعانویسان و فال‌گیران از زنان، به بهانه‌های مختلف است که باعث آسیب‌پذیری و تشدید مشکلات روحی و روانی زنان می‌گردد.

برای شکستن چرخ دنده‌های موتور محرک رمالی و دعانویسی و فال‌گیری در فضای مجازی، اقدامات چندلایه، هماهنگ و مکمل یکدیگر ضروری است. اقدامات قانونی که به بستن دائمی صفحات متخلف و کلاه‌بردار مربوط به این تجارت منجر شود، دارای اهمیت است. هم‌چنین اقدامات اجتماعی مانند ایجاد مراکز مشاوره‌ی رایگان و ایجاد مراکز حمایتی با دسترسی آسان در مناطق محروم می‌تواند راه‌گشا باشد.

با این همه نباید فراموش کرد که ریشه‌ی خرافه‌گرایی، در فقدان مکانیسم‌های امیدسازی واقعی نهفته است. در جامعه‌ای که شهروندان، نقش خود را در تغییر سرنوشت ناچیز می‌بینند، توسل به جادو و طالع، تنها راه باقیمانده برای احساس کنترل بر زندگی است و زنان در این مسیر، بیش‌ترین آسیب را متحمل می‌شوند. رمالی در ایران امروز، دیگر یک «سنت قدیمی» نیست؛ شبکه‌های اجتماعی آن‌را به ابزاری برای استثمار سیستماتیک زنان تبدیل کرده‌اند. مبارزه با این پدیده، نیازمند همکاری دولت و جامعه‌ی مدنی است. اما مهم‌تر از همه، تبدیل «امید کاذب» به «امید واقعی» از طریق دسترسی به آموزش، مشاوره و فرصت‌های اقتصادی است.

حبس بدون تصمیم؛ ادامه بلاتکلیفی فرزانه محمدی پارسا در زندان اوین

۶ فروردین ۱۴۰۴- هرانا

خبرگزاری هرانا – فرزانه محمدی پارسا، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از ۹۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرزانه محمدی پارسا کماکان در بازداشت به‌سر می‌برد. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، بیش از سه ماه از بازداشت خانم پارسا می‌گذرد و او کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می‌شود. او پس از گذشت بیش از ۴۰ روز، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۲۳ بهمن سال گذشته، به بند زنان این زندان منتقل شده است. همچنین تاکنون امکان آزادی او با وثیقه نیز فراهم نشده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “بازداشت فرزانه محمدی پارسا به دلیل اعتراض به حجاب اجباری در خیابان های شهر تهران، صورت گرفته است.”

خانم پارسا روز چهارشنبه ۵ دی ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران همراه با ضرب و شتم بازداشت شد.

پیشتر یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به هرانا گفته بود: “وی پیشتر به دلایل مرتبط با حجاب و نوشتن مطالبی در زمینه عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران، بازداشت و پس از اخذ تعهد آزاد شده بود.”

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

فرزانه محمدی پارسا، حدودا ۵۵ ساله، دندانپزشک و ساکن تهران است.

۱۴۰۴ فروردین ۷, پنجشنبه

مراسم نوروز؛ بازداشت خشونت‌آمیز شیخ زاهد شهابی، فعال مذهبی توسط اداره اطلاعات در سقز

شیخ زاهد شهابی، از فعالان مذهبی کُرد اهل سقز، در جریان هجوم خشونت آمیز نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. شیخ زاهد شهابی از حاضران و سخنرانان یکی از مراسمات نوروزی اخیر در سقز بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، بامداد دوشنبه ٤ فروردین‌ ماه ۱۴۰۴ (٢٤ مارس ۲۰۲۵)، شیخ زاهد شهابی، اهل سقز توسط اداره اطلاعات بازداشت شد.

به گفته منابع آگاه، نیروهای اداره اطلاعات با هجوم به خانقاه “راه آزادی” سقز، ضمن ارعاب و بازداشت زاهد شهابی، کتاب‌های موجود در این خانقاه را به بیرون از آن پرت کرده‌اند.

در همین ارتباط، چند روز پیشتر شماری از فعالان مدنی سقز با پیش‌بینی وقوع چنین حملاتی پس از مراسمات نوروزی، نسبت به پرونده‌سازی برای فعالان هشدار دادند.

قابل ذکر است که، شیخ زاهد شهابی، روز جمعه ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۳، در جریان مراسم کوه جاقل سقز حضور یافت، سخنرانی کوتاهی داشت و در پایان نیز آتش نوروز را برافروخت.

گفتنیست که آزاد شهابی، برادر زاهد شهابی همراه در تاریخ ٢٨ تیرماه سال گذشته با دو فعال مذهبی دیگر به نام‌های پیمان محمدی و پرویز رحیم‌ پناه، در خانقاه محل فعالیت‌شان به ضرب گلوله کشته شدند.

چندی بعد، فعالان مدنی سقز با اشاره به شواهد موجود و سوابق طولانی نهادهای حکومتی، این اقدام را تروری سازمان‌دهی‌شده و اقدامی برای سرکوب بیشتر عنوان کردند.

۱۴۰۴ فروردین ۶, چهارشنبه

راحله راحمی پور، فعال مدنی کهنسال در زندان اوین از درمان محروم است

۶ فروردین ۱۴۰۴-هرانا

خبرگزاری هرانا – راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۲ ساله که از بیماری‌های متعددی از جمله تومور مغزی و تالاسمی مینور رنج می‌برد، کماکان با شرایط جسمی نامناسب در زندان اوین نگهداری می‌شود. این در حالی است که با وجود تایید پزشکی قانونی در خصوص وخامت وضعیت جسمانی او و تاکید بر نیاز فوری به درمان در خارج از زندان، وی همچنان از اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، راحله راحمی پور، فعال مدنی ۷۲ ساله کماکان از رسیدگی تخصصی پزشکی محروم مانده است. راحله راحمی‌پور به دلیل کهولت سن از بیماری قلبی رنج می‌برد و به بیماری‌های متعددی از جمله تومور مغزی با وضعیت وخیم و نگران‌ کننده، فشار خون، دیابت، درد مفاصل و آب مروارید مبتلا است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده او در گفت‌وگو با هرانا اعلام کرده است که او دچار ضعف بدنی شدید شده است. لازم به ذکر است پیش‌تر، پزشکی قانونی عدم تحمل کیفر این زندانی را تایید کرده و هشدار داده بود که هرگونه محیط پرتنش می‌تواند وضعیت سلامتی او را وخیم‌تر کند. همچنین تاکید شده بود که وی نیازمند درمان فوری و تخصصی در خارج از زندان است. با این حال، همچنان از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.

در اسفندماه سال ۱۴۰۳، محکومیت پنج سال و ۱۰ ماه حبس این فعال مدنی، پس از پذیرش اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد در شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به چهار سال و دو ماه حبس کاهش یافت. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال و شش ماه و ۱۰ روز حبس، در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

اواسط شهریورماه سال گذشته، دادستانی به دلیل حضور او در تحصن و همراهی با همبندیهایش، با ارسال پرونده وی به کمیسیون پزشکی مخالفت کرده بود.

خانم راحمی پور در آبان ماه ۱۴۰۲، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی از بابت “اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام” در تاریخ ۲۷ خردادماه سال ۱۳۹۹ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. وی در نهایتا توسط دادگاه مذکور به شش سال حبس محکوم شد.

این فعال مدنی در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۹۸ به همراه ژیلا کرم زاده مکوندی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. چندی بعد خانم راحمی پور موقتا از زندان آزاد شد.

با پایان ایام مرخصی؛ حورا نیک بخت و کبری بیکی به زندان اوین بازگشتند

۵ فروردین ۱۴۰۴-هرانا

خبرگزاری هرانا – حورا نیک بخت و کبری بیکی، زندانیان سیاسی، امروز سه‌شنبه ۵ فروردین ماه با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حورا نیک بخت و کبری بیکی به زندان اوین بازگشتند.بازگشت به زندان این دو زندانی سیاسی، پیش از ظهر امروز با پایان ایام مرخصی آنها صورت گرفته است. این افراد روز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام شده بودند.

حورا نیک بخت، شهروند ساکن تهران، در تاریخ ۲۳ خردادماه ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی پیشتر در مردادماه همان سال توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

کبری بیکی نیز پیشتر از سوی همین شعبه به ریاست قاضی افشاری، از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به سه سال حبس محکوم شد. این حکم در ادامه توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی حوزان عینا تایید شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۴۰۲ پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

گفتنی است، خانم بیکی در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ نیز به دلیل شعارنویسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه از زندان قرچک ورامین آزاد شده بود.

لیلا پاشایی و باران ساعدی با تودیع وثیقه آزاد شدند

۵ فروردین ۱۴۰۴-هرانا

خبرگزاری هرانا – روز جاری، لیلا پاشایی و باران ساعدی، شهروندان ساکن سنندج با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت این شهر آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیلا پاشایی و باران ساعدی آزاد شدند. آزادی این شهروندان امروز سه‌شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴ صورت گرفته است. هر کدام از آن‌ها با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شده‌اند.

لیلا پاشایی و باران ساعدی در تاریخ ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. بازداشت این افراد در رابطه با برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی زن در سنندج صورت گرفت.

برادر خانم پاشایی در صفحه شخصی خود اعلام کرده بود که اقدام علیه امنیت ملی، از جمله اتهامات منتسب به خواهرش است.

لیلا پاشایی، شهروند ساکن سنندج پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های خود سابقه برخورد امنیتی و بازداشت را داشته است. باران ساعدی نیز در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، بازداشت و حدود دو ماه بعد با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

۱۴۰۴ فروردین ۵, سه‌شنبه

قزوین؛ کبری طاهرخانی، فعال صنفی معلمان به حبس محکوم شد

۳ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو

کبری طاهرخانی، فعال صنفی معلمان قزوین توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به تحمل سه سال حبس‌ تعزیری و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، کبری طاهرخانی، مدیر مدرسه و فعال صنفی معلمان قزوین توسط شعبه‌ی دوم دادگاه انقلاب این شهر بابت اتهامات “توهین به خامنه‌ای” و “تبلیغ علیه نظام” به سه سال حبس و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

حکم مذکور در اسفندماه ۱۴۰۳ برای این فعال صنفی صادر شده است و مصادیق جرم وی انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرام و گزارشی از اطلاعات سپاه قزوین بوده است.

کبری طاهرخانی پیشتر در آذرماه ۱۴۰۳ توسط نیروهای اطلاعات سپاه در منزل خود بازداشت شده بود.

۱۴۰۴ فروردین ۴, دوشنبه

گزارش آماری نقض حقوق پیروان ادیان، اسفندماه 1403

تهیه وتنظیم گزارشات سعید بهشتی متین، صدرا مجیب یزدانی، شراره هادی‌زاده رئیسی

تنظیم نمودار آماری : کریم ناصری

ماده 18 اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود. این حق متضمن آزادی تغییرمذهب یا عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به‌طور خصوصی یا به‌طور عمومی برخوردار باشد.

 

ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون نگرانی از مداخله و مزاحمت، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.

گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران تا پایان بهمن ماه 1403 شمسی است. این گزارش به ‌صورت آماری-تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به ‌خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودییت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود.

 

فشار بر پیروان سایر ادیان همچنان ادامه دارد :

 

جمهوری اسلامی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به ‌نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر قرار داده‌اند.بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. این دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌فشارهای بیشتری قرار دارند، آن‌ها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره می‌کردند، در زندان‌های اوین و رجایی شهر به سر می‌برند و ده‌ها تن از پیروان آن نیز در زندان‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌های طولانی شده‌اند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودییت‌های زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی ایران تنها عبادت مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت می‌شناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی می‌شود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطللاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مسیحیت را به رسمیت می‌شناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت به دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال می‌شود، آن‌ها که اکثراً در مناطق حاشیه‌ای کشور زندگی می‌کنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه‌های اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت.

 

 

اهل سنت:

اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تک‌تک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواسته‌ای زیاده خواهانه نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی می‌شود.زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را می‌گذرانند و بصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیده‌شان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند.اصل ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار می‌دهد. با این حال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده قانون اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از ۳ دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیت‌های کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهره‌مندی برابر از فرصت‌ها و امکانات محروم هستند، همین‌طور با موانع و محدودییت‌های جدی برای تبلیغ باورهای خود و بجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبه‌رو هستند.

در این ماه :

آزادی موقت امام جمعه اهل سنت چاه‌علی، شهرستان دلگان با قید وثیقه پس از یک هفته بازداشت

مولوی « عبدالبصیر شاهوزهی »، حدودا ۵۰ ساله فرزند عبدالقادر اهل زاهدان و ساکن دهستان چاه‌علی واقع بخش جلگه چاه‌هاشم‌ از توابع شهرستان دلگان، و مدیر سابق علوم دینی مخزن‌العلوم منطقه کریم‌آباد زاهدان است. گفتنی است مولوی عبدالبصیر شاهوزهی در روز یکشنبه ۲۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ پس از احضار به دادگاه شهرستان ایرانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود، امروز با قرار وثیقه آزاد شد. از اتهامات و دلایل بازداشت این عالم اهل سنت تاکنون اطلاعی در دست نیست.(هرانا ,4 اسفند 1403)

انتقاد تند مولوی عبدالحمید به اعدام‌ها در ایران: «این حجم اعدام با شریعت سازگار نیست»

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳، افزایش اعدام‌ها در ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داد.او اعلام کرد: «اعدام‌های سیاسی و حتی اعدام به‌خاطر جرائم مرتبط با مواد مخدر، با این حجم گسترده، با قوانین شریعت اسلامی سازگار نیست.» عبدالحمید  پیش‌تر نیز بارها خواستار توقف اعدام‌ها شده بود. (هه‌نگاو,5 اسفند 1403)

مولوی عبدالحمید: برای حوزه‌های علمیه و فعالیت‌های مذهبی بودجه تعیین نکنید

امام جمعه زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه این شهر ضمن انتقاد از عدم خرج بودجه‌ها در زمینه اشتغال و حل مشکلات اقتصادی مردم، نسبت به تخصیص بودجه به حوزه‌های علمیه واکنش نشان داد و گفت: توصیۀ خیرخواهانه ما آن است که در این شرایط برای حوزه‌های علمیه و مکان‌های مذهبی بودجه تعیین نکنید. حوزه‌های علمیه باید متکی به مردم باشند. روزی که مردم از حوزه‌های علمیه برنجند فعالیت این مراکز دیگر هیچ فایده‌ای ندارد و اگر تعطیل شوند بهتر است. (حال وش ,7 اسفند 1403)

 

عابد دهواری با تودیع وثیقه از زندان زاهدان آزاد شد

عابد دهواری ۲۵ ساله، شهروند اهل سنت که چندی پیش در شهرستان سیب و سوران بازداشت شده بود، با تودیع وثیقه از زندان زاهدان آزاد شد.آقای دهواری مورخ ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، پس از احضار به دادسرای شهرستان سیب و سوران بازداشت شده بود. تا این لحظه ، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.(هرانا ,9 اسفند 1403)

اعتصاب غذای زندانیان عقیدتی عرب در زندان شیبان، وخامت حال نادر هلیچی

سازمان حقوق‌بشری کارون از ادامه اعتصاب غذای ۹ زندانی عقیدتی عرب در زندان شیبان اهواز برای پنجمین روز متوالی و وخامت حال نادر هلیچی (عموری) خبر داده است. او که در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده‌اش دست به اعتصاب غذا زده بود، روز ۲۳ اسفند به بیمارستان فاطمه الزهرا اهواز منتقل شد.این زندانیان از ۲۰ اسفند در بند ۸ این زندان اعتصاب غذا کرده‌اند. هادی حیدری نیز در اعتراض به عدم درمان سنگ کلیه و وضعیت قضایی نامشخص خود به این اعتصاب پیوسته است. نادر هلیچی، که حدود سه ماه پیش توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده، متأهل و پدر ۶ دختر است و از اقشار ضعیف اقتصادی محسوب می‌شود.(ایران وایر  ۲۴اسفند ۱۴۰۳)

 

 

بهائیان:

ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران «فرقه مرتد» تلقی می‌شود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمی‌خواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمی‌کنند. با این حال جمهوری اسلامی ایران آن‌ها را تحت تعقیب قرار می‌دهد. از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ میلادی  تاکنون، بهاییان به طور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بوده‌اند؛و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه می‌گیرند و همواره درمعرض دستگیری‌های بدون مجوز قانونی و حبس قرار گرفته‌اند. بهائیان هرگز قادر نبوده‌اند به طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند.انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده مردادگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت مردادگر شناخته‌شده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهره‌ مندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار می‌گیرد، مرتفع سازند.ممانعت از کسب‌وکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیت‌هایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ می‌کنند.

در این ماه :

 

کرج؛ تفتیش منزل شوقی طبیانی و محل کار پدر این شهروند بهائی

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی، ضمن تأیید این خبر به خبرنگاران گفت: “صبح روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳، مأموران اداره اطلاعات کرج به منزل شوقی طبیانی مراجعه کرده و پس از لحظاتی انتظار، با پتک درب ورودی را شکستند. آن‌ها پس از تفتیش محل، شماری از وسایل شخصی از جمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، هارد، فلش، کتاب، کارت ملی و شناسنامه متعلق به او و خانواده‌اش را ضبط کردند.” نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل این شهروند بهائی، محل کار پدر آقای طبیانی را نیز مورد تفتیش قرار دادند و تعدادی از وسایل موجود در کارگاه وی را با خود بردند. شوقی طبیانی، شهروند بهائی، ۳۷ ساله، ساکن کرج، سازنده و نوازنده ویولن است.(هرانا,  1 اسفند 1403)

گزارشی از تفتیش منازل ۱۴ شهروند بهائی و بازداشت ۲ تن از آنان

براساس اطلاعات دریافتی خبرنگاران، منازل پیمان رضا، پژمان رضا، مهرانه مطلق آرانی (رضا)، نازیلا رییسی، نوا انصاری، نسیم انصاری، هما شعبان پور، شمیسا شهبازیان، فرهود یزدانی، آلیس بهاری، عرفان اشراقی و شوقی طبیانی شهروندان بهائی ساکن کرج و سوگند رنگرز و فریبا میثاقی از بهائیان قزوین مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته است. در جریان این تفتیش ها شماری از لوازم الکترونیکی و شخصی و آثار مرتبط با آئین بهائی از منازل این شهروندان ضبط شده است. در این میان فریبا میثاقی در قزوین و عرفان اشراقی در کرج توسط نیروهای امینیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، سرنوشت و محل نگهداری این شهروند بهایی در دسترس نیست. (هرانا,  2 اسفند 1403)

 

انتقال دو شهروند بهائی برای اجرای حکم حبس به زندان لاکان رشت

نازیلا خانی‌پور که به دو سال حبس محکوم شده و فرزندش وصال هروی که با حکم بیش از چهار سال حبس مواجه است، با اجرایی شدن این احکام به زندان لاکان رشت انتقال یافتند. نازیلا خانی‌پور و پسرش وصال هروی هشتم خرداد ۱۴۰۳ به دست مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شده و پس از ۲۷ روز نگهداری در سلول انفرادی، با سپردن وثیقه به طور موقت آزاد شده بودند. شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی رشت به ریاست مهدی راسخی، وصال هروی را با انتساب اتهام «تبلیغ علیه نظام، فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام» به چهار سال و یک ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد. این دادگاه همچنین نازیلا خانی‌پور را با اتهام «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام» به دو سال و یک روز حبس تعزیری، پرداخت ۸۰ میلیون تومان جریمه نقدی، و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.  (بخش فارسی صدای آمریکا,  2 اسفند 1403)

محدودیت تردد با پابند الکترونیکی؛ محکومیت طاهره نوروزی به اجرا درآمد

حکم حبس طاهره نوروزی، شهروند بهائی ساکن شیراز، با محدودیت تردد در خارج از زندان تحت نظارت پابند الکترونیکی، به اجرا درآمد. یکی از نزدیکان این شهروند بهائی در رابطه با حکم صادره علیه خانم نوروزی به خبرنگاران گفته بود: “طاهره مادر دو فرزند خردسال است و به دلیل اشتغال همسرش در شهری دیگر، اعمال محدودیت تردد برای این شهروند بهائی، زندگی شخصی کودکان او را نیز با چالش هایی مواجه می‌کند.”(هرانا,  11 اسفند 1403)

بیش از ۲۰ روز بلاتکلیفی، پرونده عرفان اشراقی، شهروند بهائی همچنان نامشخص

عرفان اشراقی، شهروند بهائی ساکن گلشهر کرج، با گذشت ۲۲ روز از بازداشت، همچنان در وضعیت بلاتکلیف به‌سر می‌برد. وی پس از اتمام مراحل بازجویی، به بند عمومی زندان قزوین منتقل شده و تاکنون با آزادی او به قید وثیقه موافقت نشده است.به گفته یک منبع مطلع، آقای اشراقی در روز بازداشت دچار مشکل سنگ کلیه بوده و نیازمند درمان پزشکی در خارج از زندان است. او در ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ هنگام خروج از منزل بازداشت شد و مأموران پس از تفتیش خانه‌اش، وسایلی از جمله لپ‌تاپ، تلفن همراه و کتب مذهبی او را ضبط کردند.تا این لحظه، دلیل بازداشت و اتهامات او مشخص نشده است.(هرانا   ۲۱اسفند ۱۴۰۳)

انیسا فنائیان جهت اجرای حکم حبس در سمنان بازداشت شد

انیسا فنائیان، شهروند بهائی ساکن سمنان، روز سه‌شنبه ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۳، جهت اجرای حکم هفت سال حبس، در یکی از خیابان‌های این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او که از بیماری رنج می‌برد، هنگام بازداشت همراه دخترش از بیمارستان خارج می‌شد. وی پیش‌تر در دادگاه تجدیدنظر استان سمنان به هفت سال حبس محکوم شده بود.انیسا فنائیان، که سابقه بازداشت و حبس دارد، در مرداد ۱۴۰۲ نیز بازداشت و با تودیع وثیقه آزاد شده بود.(هرانا ۲۱ اسفند ۱۴۰۳)

جامعه جهانی بهائی: در ایران، بهائیان از مرگ در آرامش نیز محرومند

نازیلا قانع، گزارشگر ویژه سازمان ملل، با انتقاد از حکومت ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی نمی‌تواند نقض حقوق بهائیان در دفن عزیزانشان را پنهان کند. جامعه جهانی بهائی نیز از تشدید فشار بر آرامستان‌های  بهائیان خبر داده و تأکید کرده که آنها نه‌تنها از حق زندگی در آرامش، بلکه حتی از مرگ در آرامش نیز محرومند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بهائیان مجبور شده‌اند درگذشتگان خود را در محل یک گور دسته‌جمعی دفن کنند، درحالی‌که حکومت ایران این محدودیت‌ها را انکار کرده و ادعای رعایت مقررات ملی را مطرح کرده است.(صدای آمریکا ۲۱ اسفند ۱۴۰۳)

خلاصه گزارش درباره وضعیت بهاییان در ایران در سال ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳، حداقل ۲۴۶ شهروند بهایی (۱۴۲ زن و ۱۰۴ مرد) مورد برخوردهای امنیتی و قضایی قرار گرفتند. این برخوردها شامل زندان، بازداشت، احضار، بازجویی، محاکمه، تفتیش منازل و اماکن کسب، پلمب محل کار، و محرومیت از تحصیل بوده است.نمونه‌هایی از محکومیت‌ها:کیوان رحیمیان (روانشناس و مترجم بهایی): ۹ سال زندان به اتهام تبلیغ بهاییت از طریق کلاس‌های روانشناسی. نیوشا بدیعی ثابت و سوزان عید محمدزادگان: ۵ سال زندان به دلیل تدریس روانشناسی .انیسا فنائیان: ۸ سال زندان به دلیل کمک به کودکان افغانستانی .بهزاد آذرگان (موزیسین بهایی): ۱۱ سال زندان .سیروس ذبیحی مقدم: ۸ سال زندان .در پایان سال ۱۴۰۳، تعداد زندانیان بهایی به ۳۰ نفر رسید که ۱۷ نفر از آن‌ها زن بودند.در هرمزگان، دادگاه درخواست دیه خانواده عطاالله رضوانی را به دلیل بهایی بودن وی رد کرد، با اینکه قتل او عمدی اعلام شده بود.دو شهروند بهایی در همدان در خطر از دست دادن زمین‌های خود به دلیل قوانین تبعیض‌آمیز ارث هستند.وزارت اطلاعات برخی فروشگاه‌ها را از فروش محصولات شرکت رافونه منع کرد، زیرا مالک آن بهایی است.بانک‌های سپه و رسالت در هنگام افتتاح حساب، مذهب افراد را پرسیده‌اند.در ۱۴ شهر ایران، گورستان‌های بهاییان مورد حمله قرار گرفتند.در اهواز، آرامستان بهاییان که ۱۱۰ سال قدمت داشت، به آتش کشیده شد.در مشهد، سردخانه و اموال گورستان بهاییان تخریب و سرقت شد.در کاشان، از دفن یک متوفی بهایی در محل زندگی‌اش جلوگیری شد.درخاوران، اموات بهایی بدون حضور خانواده دفن شدند.در خرداد ۱۴۰۳،ماموران دولتی به روستای احمدآباد مازندران حمله کردند و شالیزارهای متعلق به بهاییان را با بیل مکانیکی تخریب کردند. معبر آب رودخانه به زمین‌های آن‌ها نیز قطع شد، در حالی که این خانواده‌ها نسل‌ها در این منطقه کشاورزی کرده‌اند.این گزارش نشان‌دهنده افزایش فشارهای امنیتی، قضایی و اقتصادی علیه جامعه بهایی در ایران طی سال ۱۴۰۳ است.( ایران وایر  ۲۴ اسفند ۱۴۰۳)

۸ سال زندان؛ جرمم این بود که به کودکان افغانستانی کمک کردم

روز ۲۱ اسفند ۱۴۰۳، مأموران امنیتی «انیسا فناییان»، شهروند بهایی ساکن سمنان را در خیابان برای اجرای حکم بازداشت کردند. او به اتهام تشکیل گروه برای برهم زدن امنیت ملی به ۷ سال و به تبلیغ علیه نظام به ۱ سال زندان محکوم شد که ۷ سال آن اجرایی است.انیسا فناییان در نامه‌ای به فرزندانش، دلیل محکومیت خود را کمک به کودکان پناهجوی افغانستانی عنوان کرده و تأکید کرده است که این کودکان و خانواده‌هایشان از اعتقادات مذهبی او اطلاعی نداشتند. او در این نامه از امید به آینده، احترام متقابل میان ایرانیان و درس‌هایی که از مادرش، «صهبا رضوانی»، یکی از زندانیان سابق بهایی، آموخته است، سخن گفته و ابراز دلتنگی برای خانواده‌اش کرده است.(ایران وایر  ۲۵ اسفند ۱۴۰۳)

بهاییان در سال ۱۴۰۳؛ از تخریب زمین‌های کشاورزی تا هجوم به آرامستان

آزار و سرکوب سیستماتیک شهروندان بهایی در سال ۱۴۰۳ همچون سال‌های گذشته ادامه داشته است. گزارش‌ها بیان‌گر این است که فشار و آزار بر بهاییان ایران در این سال نسبت به سال گذشته شدت یافته است و زنان بهایی در این سال در قیاس با مردان جامعه بهایی مورد آزار و سرکوب بیشتری قرار گرفته‌اند. این نکته حایز توجه است که زنان بهایی به‌عنوان اعضای بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان کشور با تبعیض مضاعف، هم به‌عنوان زن و هم به‌عنوان پیروان آیین بهایی، روبرو بوده‌اند.(هرانا.26اسفند1403)

تفتیش منزل امیلیا حکیمان، شهروند بهائی در زاهدان

روز چهارشنبه ۲۲ اسفند، منزل امیلیا حکیمان از بهائیان ساکن زاهدان توسط نیروهای امنیتی این شهر تفتیش شد. این بازرسی که حدود دو ساعت به طول انجامید، منجر به ضبط تعدادی از کتب مذهبی و تلفن همراه وی شد. ماموران از خانم حکیمان خواستند که شهر را ترک نکند. بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، در رسته حقوق اقلیت های مذهبی و دینی، ۱۵۷ گزارش توسط نهاد آمار به ثبت رسیده است که بهائیان با ۶۷.۵۴٪ سهم از گزارشات در صدر دیده بانی گزارشگران حقوق بشر قرار گرفتند.(هرانا.27اسفند1403)

عرفان اشراقی با تودیع وثیقه آزاد شد

عرفان اشراقی، شهروند بهائی روز دوشنبه ۲۷ اسفند با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان قزوین آزاد شده است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. وی در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، هنگام خروج از منزل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. سپس ماموران به محل سکونت وی مراجعه کردند و ضمن تفتیش محل، لپ‌تاپ‌ها، تلفن‌های همراه، کتب و عکس‌های مذهبی متعلق به این شهروند و خانوادهٔ او را ضبط کردند. آقای اشراقی پس از بازداشت به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در قزوین و پس از چندی به زندان این شهر منتقل شد.(هرانا.28اسفند1403)

 

مسیحیان:

جمهوری اسلامی ایران کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. جفا بر مسیحیان در ایران رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. در جمهوری اسلامی ایران تعداد بی‌شماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیت‌های مذهبی‌شان زندانی‌شده، مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمان‌های مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته می‌شود تعداد زیادی از مسیحیان شناخته‌شده تنها به جرم‌هایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر می‌برند و یا دیگر شهروندان مسیحی با عناوین جاسوسی محکوم می‌شوند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزه‌خواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندان‌های ایران مواجه شده و بعضاً حتی تهدید به مرگ شده‌اند. فشار دستگاه‌های امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه سلسله محدودیتهای اعمال‌شده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا به اجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواسته‌های آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان من‌جمله شماره ملی، بستن درهای خود را به روی ایمان داران و نوکیشان مسیحی فارسی‌زبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی داده‌اند و یا به کل تعطیل و رهبران آنان مانند روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شده‌اند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند . صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران همچنان ادامه دارد؛ با اینکه در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناخته‌شده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات مردادنی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزامرداد دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگان‌های مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این امردادان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد می‌کنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت به واسطه‌ی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این دسته از پیروان ادیان در ایران را سد می‌کند.

 

در این ماه :

ادامه اعتصاب غذای ناصر نورد گل‌تپه، شهروند مسیحی محبوس

ناصر نورد گل‌تپه، شهروند مسیحی که در ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ در پی یورش مأموران امنیتی به منزلش در پرند بازداشت شد، همچنان به اعتصاب غذای خود در زندان اوین ادامه می‌دهد. نگرانی‌های شدیدی درباره وضعیت سلامت او وجود دارد. آقای نورد گل‌تپه در اعتراض به ناعادلانه و غیرقانونی بودن بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است.با این حال، هنوز به این زندانی عقیدتی اجازه دسترسی به وکیل منتخبش داده نشده و تاکنون هیچ اتهام مشخصی علیه او اعلام نشده است.( ماده18,  14 اسفند 1403)

ادامه بازداشت ژوزف شهبازیان، بدون دسترسی به وکیل و ارائه رسمی اتهام

ژوزف شهبازیان، نوکیش مسیحی، پس از یک ماه از بازداشت مجدد همچنان در زندان اوین محبوس است و به وکیل خود دسترسی ندارد. او ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ با یورش مأموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد، اما هنوز اتهامی علیه او اعلام نشده است.این شهروند مسیحی پیش‌تر به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود که در دادگاه تجدیدنظر به ۲ سال کاهش یافت. وی پس از گذراندن بیش از یک سال زندان در شهریور ۱۴۰۲ آزاد شد. بازداشت او و دیگر نوکیشان مسیحی با اتهامات امنیتی، نقض قوانین جمهوری اسلامی از جمله حق داشتن وکیل محسوب می‌شود.(ماده ۱۸  ۱۵ اسفند ۱۴۰۳)

نوکیشان مسیحی، مهران شاملوئی و عباس سوری به بیش از ۲۵ سال حبس محکوم شدند

مهران شاملوئی و عباس سوری، دو نوکیش مسیحی ساکن تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مجموعاً به ۲۵ سال و هشت ماه حبس، ۳۰ سال محرومیت اجتماعی و پرداخت ۵۸۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند. این حکم به دلیل اتهاماتی از جمله فعالیت تبلیغی مغایر با شرع اسلام و عضویت در جمعیت‌های معارض کشور صادر شده است.عباس سوری به ۱۵ سال حبس، ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی، ۱۵ سال محرومیت اجتماعی و محدودیت‌هایی از جمله منع خروج از کشور محکوم شده است. مهران شاملوئی نیز به ۱۰ سال و هشت ماه حبس، ۲۵۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۱۵ سال محرومیت اجتماعی محکوم شد.این دو نفر در آبان‌ماه به دلیل تشکیل کلیسای خانگی بازداشت و پس از یک ماه بازجویی، با وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شده بودند.(هرانا  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳)

نرگس نصری، نوکیش مسیحی به ۱۶ سال حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شد

نرگس نصری، نوکیش مسیحی ساکن تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال حبس، ۱۵ سال محرومیت اجتماعی و پرداخت ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی به اتهام فعالیت تبلیغی مغایر با شرع اسلام، عضویت در جمعیت‌های معارض کشور و تبلیغ علیه نظام مجرم شناخته شده است.خانم نصری که در چهارمین ماه بارداری به سر می‌برد، همچنین به دو سال منع خروج از کشور، منع اقامت در تهران و استان‌های همجوار و ممنوعیت عضویت در گروه‌های اجتماعی محکوم شده است.او در آبان‌ماه به همراه دو نوکیش دیگر به دلیل تشکیل کلیسای خانگی بازداشت و پس از یک ماه بازجویی، با وثیقه دو میلیارد و پانصد میلیون تومانی آزاد شده بود.(هرانا   ۲۰ اسفند ۱۴۰۳)

سمیه رجبی، نوکیش مسیحی با تودیع وثیقه آزاد شد

سمیه رجبی، نوکیش مسیحی ۴۲ ساله، روز شنبه ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳، با تودیع وثیقه چهار میلیارد تومانی تا زمان برگزاری دادگاه، به‌طور موقت از زندان متی‌کلا بابل آزاد شد. او در ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، در جریان یورش مأموران اطلاعات سپاه به یک تجمع مسیحیان در شهر گتاب، از توابع شهرستان بابل، بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در ساری منتقل شده بود.سمیه رجبی با اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام روبه‌رو است و باید منتظر رسیدگی به پرونده‌اش در دادگاه بماند.(محبت نیوز  ۲۱ اسفند ۱۴۰۳)

اینجا روزگاری کلیسای ارامنه مسجدسلیمان بود

یک شهروندخبرنگار با ارسال عکس‌هایی از وضعیت اسفبار کلیسای «نمره چهل» مسجدسلیمان برای ایران‌وایر نوشت: « این وضعیت کلیسای ارامنه مسجدسلیمان در منطقه نمره چهل این شهر است. کلیسایی تاریخی که تعمدا به حال خود رها و به ویرانه تبدیل شده است.» بررسی‌ نشان می‌دهد که شورای خلیفه‌گری ارامنه طی قولنامه‌ای در دفترخانه ساختمان این کلیسا را به شرکت مخابرات واگذارکرده است. ساخت و ساز کلیسای سورپ گئورگ در محله نمره چهل مسجدسلیمان سال ۱۳۳۰ شمسی به اتمام رسید. بنایی به سبک معماری ارمنی که حالا به محلی برای انباشت زباله تبدیل شده است.(ایران وایر 28اسفند1403)

ضرب و شتم و عدم رسیدگی به وضعیت سلامتی نوکیش مسیحی در زندان اوین

امیرعلی مینایی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، علیرغم حال نامساعد جسمی از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق فعالیت و راه‌اندازی کلیسای خانگی به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده است. به‌تازگی این شهروند مسیحی توسط یکی از نگهبانان به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و با ضربه مستقیم به ناحیه سینه و قلب دچار وخامت حال شد، اما از اعزام وی به بهداری جلوگیری شده است. وی ۶۶ روز در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی شدید قرار داشت و پس از پرداخت وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی به‌طور موقت آزاد شد. اما پس از اجرای حکم، وضعیت جسمی او به دلیل فشارهای وارده در زندان به‌شدت وخیم شده است.( سازمان ماده هجده.29اسفند1403)

 

پیروان سایر ادیان :

جمهوری اسلامی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌ های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به‌ نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌ های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌ اند.بازداشت‌ ها و خشونت‌ های هدفمند ارگان‌ های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. در ایران دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می ‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌ فشارهای بیشتری قرار دارند، آن ‌ها از انجام مناسک مذهبی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌ اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهائیان را در این کشور اداره می ‌کردند، در زندان‌ های اوین و رجایی شهر به سر می ‌برند و ده‌ ها تن از پیروان آن نیز در زندان ‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌ های طولانی شده اند. یکی از آیین‌های مذهبی در ایران، «یمانی» نام دارد که مدعی زمینه‌سازی ظهور امام دوازدهم شیعیان است.

 

در این ماه :

 

بلاتکلیفی امیرحسین دلشاد، از هواداران جریان “یمانی” در زندان بجنورد ادامه دارد

آقای دلشاد در تاریخ ۳۰ دی ماه سال ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی در شهر آشخانه استان خراسان شمالی بازداشت شد. وی پس از ۱۰ روز بازجویی در بازداشتگاه این نهاد امنیتی به زندان بجنورد منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.هر ساله افرادی در ایران به صرف ادعای ارتباط با امام غایب شیعیان بازداشت می‌شوند. گفتنی است جریان فکری یمانی نیز به رهبری فردی به نام “احمد الحسن یمانی ” با طرح ادعاهایی پیرامون موضوع مهدویت فعالیت دارد.( هرانا, 2 اسفند 1403)

قصرشیرین؛ بازداشت و بی خبری از سرنوشت دو شهروند کُرد و پیرو آیین یارسان

دو شهروند کُرد و اهل قصرشیرین از توابع استان کرمانشاه و از پیروان آیین یارسان به نام‌های لقمان ویسی و ناصر عزیزی توسط نیروهای اطلاعات سپاه جمهوری اسلامی ایران در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند و با گذشت یک هفتە اطلاعی از سرنوشت آنها در دسترس نیست. بازداشت این دو شهروند و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی انجام گرفته است.به گفته منابع آگاه، پیگیری‌های خانواده‌ی این دو شهروند جهت اطلاع از سرنوشت و وضعیت آنان تاکنون بی‌نتیجه مانده است. ( هه‌نگاو, 6 اسفند 1403)

بازداشت خشونت‌آمیز مجتبی ویسی، پیرو آیین یارسان، در کرمانشاه

مجتبی ویسی، شهروند کُرد و از پیروان آیین یارسان، روز ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ در پارک شیرین کرمانشاه توسط نیروهای اطلاعات سپاه با توسل به خشونت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. در هنگام بازداشت، دختر خردسالش همراه او بود که در همان محل رها شد.ویسی به همراه گروهی از فعالان فرهنگی برای برپایی مراسم نوروز در کرمانشاه آماده می‌شد، اما نهادهای امنیتی در تلاش برای جلوگیری از این مراسم هستند. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و وضعیت او اطلاعی در دست نیست.(هه‌نگاو ۱۶ اسفند ۱۴۰۳)

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از55  خبر که در طول اسفند ماه 1403 تهیه شده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد واقعیت‌های جامعه باشد.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایسنا، ایرنا، ایلنا، هنر آنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری آنلاین، مرداد‌نیوز، سازمان ماده 18، کردپرس، کردپا، کمپین فعالین بلوچ، هه‌نگاو، بی‌بی‌سی فارسی، جمع‌آوری گرمردادده، تهیه شده است.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق ادیان در اسفند ماه همکاری کردند خانم‌ها و آقایان: کریم ناصری، آرشا کچوئیان، صدرا مجیب یزدانی، سینا اشجعی، امیر پالوانه، سعید بهشتی متین، اسفندیار سنگری، محمود گلستانی، پروین رحمانی آرتیانی، نغمه ظریفی‌مقدم، عباس رهبری، مریم حبیبی، آیلین علی‌وردی‌لوییی، کوثر ولی‌زاده، پروین محمدی افقا، شراره هادی‌زاده رئیسی، می‌باشند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://adian.bashariyat.org/

گزارش نقض حقوق زنان در اسفند ماه ۱۴۰۳

تهیه و تنظیم: نغمه ظریفی مقدم، حدیث خوب‌رفتار، محمد گلستان جو

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از 1۰۵ خبر که در طول اسفند ‌ماه ۱۴۰۳ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در اسفند ماه همکاری کردند: شراره هادی‌زاده رئیسی، پروین محمدی افقا، نازی جلالی، سونیا سواركوب، مریم رمضان پور، آیلین علی ویردیلویی، مهناز ترابی، زهرا رشیدی، الهه عظینی، متینه عطاالهی، مری جانبخش اصل، فاطمه شدید، نسرین جهانی گل شیخ ، نغمه ظریفی مقدم، معصومه کریمی، سارا آسیابان، امیر پالوانه، محمد گلستان‌جو، فرجود تقی پور، افشین مهتاب، میلاد طاهر آبادی ،می‌باشند.

جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://zanan.bashariyat.org

اخبار عمومی

صدها سینماگر جهانی خواستار لغو اتهامات علیه سازندگان کیک محبوب من شدند

۳۰۰ سینماگر با آغاز یک کارزار آنلاین در بیانیه‌ای خواستار آن شدند که بدون هیچ قید و شرطی اتهامات مطرح شده علیه مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها لغو شود. مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها، سازندگان کیک محبوب من،‌ ۲۴ بهمن‌ماه خبر دادند که باید روز ۱۱ اسفند بر اساس اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام، تهیه و تولید و تکثیر فیلم با محتوای مبتذل، جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی و نمایش فیلم بدون داشتن پروانه نمایش و عرضه محاکمه شوند.( ۳ اسفند ۱۴۰۳ رادیو فردا )

در پی موافقت با آزادی مشروط، پابند الکترونیکی مهدی صدر و نگین حسین زاده باز شد

خانم حسین زاده اسفندماه سال گذشته و آقای صدر حافظ خردادماه امسال، تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شده بودند. در نهایت روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ این زوج به صورت مشروط آزاد شدند و نظارت الکترونیکی آنها لغو شد.این زوج در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۲، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری هر کدام از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس، فیلمبرداری از اماکن ممنوعه به سه سال زندان، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن نظم عمومی پنج سال حبس، توهین به رهبری دو سال حبس و عضویت در گروه های مخالف نظام پنج سال حبس و مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شدند.(۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد و کودک خردسالش پس از اعزام به مرخصی ایران را ترک کردند

سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد اهل پیرانشهر به همراه کُودک خردسالش که در زندان متولد شده بود به تازگی از زندان مرکزی ارومیه به مرخصی اعزام و برای همیشه ایران را ترک کرد. او در مجموع یک هزار و دویست و ١٧ روز زندان پیوسته و بدون مرخصی را متحمل شد. کودک وی در زندان متولد و تقریباً سه سال از زندگی خود را در زندان سپری کرد.( ۶ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

مرگ زن جوان ایذه‌ای در روستای اردوت سوسن

هاجر احمدی، ۲۵ ساله، ساکن روستای اردوت سوسن از توابع ایذه روز ۲۹ بهمن تنها به دلیل یک درد شکمی ناگهانی عدم وجود آمبولانس، جاده مناسب و مرکز بهداشت جان خود را از دست داده است.به‌دلیل نبودن خط تلفن در این روستا و عدم آنتن‌دهی مناسب تلفن همراه، خانواده برای تماس با مرکز اورژانس ۱۱۵ دچار مشکل می‌شوند. بعد از مدتی، درنهایت موفق می‌شوند وضعیت را به نزدیک‌ترین روستا که دارای خانه و مرکز بهداشت است گزارش کنندولی در آخر این تازه عروس جان خود را از دست داد )۷اسفند۱۴۰۳ایران وایر)

خروج از استیمان، اموال مرضیه محبی برای ستاد اجرایی امام مصادره می‌شود

دادگاه تجدیدنظر تهران رای دادگاه بدوی مشهد را بابت مصادره اموال مرضیه محبی وکیل دادگستری که مدتی است به اجبار خارج از کشور اقامت دارد، تایید کرده است. بر اساس رای شعبه ۵۴ تجدید نظر دادگستری تهران، حکم دادگاه اصل ۴۹ قانون اساسی در دادگاه انقلاب اسلامی مشهد مبنی بر خروج از استیمان خانم محبی را تایید کرده و و بر اساس آن ۴ فقره املاک این وکیل دادگستری به نفع ستاد اجرایی فرمان امام خمینی مصادره خواهد شد.  (۷ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر(

عاطفه طاهرنیا از زندان یاسوج آزاد شد

خانم طاهرنیا شهروند اهل دهدشت، روز سه شنبه ۷ اسفندماه، با تودیع وثیقه از زندان یاسوج آزاد شد. عاطفه طاهرنیا شامگاه سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در جریان تجمع اعتراضی شهروندان در دهدشت بازداشت و به زندان یاسوج منتقل شد.( ۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

وضع نگران‌کننده ناهید شیرپیشه، مادر دادخواه پویا بختیاری به‌دلیل ادامه اعتصاب غذا در زندان

شرایط جسمی ناهید شیرپیشه، مادر دادخواه پویا بختیاری،‌ به‌دلیل ادامه اعتصاب غذا و خودداری از پذیرش غذای زندان، دست‌کم هشت کیلو از وزن خود را از دست داده و با ادامه حبس در انفرادی زندان زنجان،‌ از نظر روحی نیز در شرایط وخیم و نگران کننده ای قرار دارد.( ۹ اسفند ۱۴۰۳ اینترنشنال )

گلاره عباسی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد

آزادی خانم عباسی روز چهارشنبه ۸ اسفندماه، با تودیع وثیقه از زندان اوین صورت گرفته است. این شهروند مورخ ۱ اسفند ماه، در منزل شخصی خود واقع در غرب تهران، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.( ۹ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

درخواست اعاده دادرسی راحله راحمی‌پور در دیوان عالی کشور پذیرفته شد

درخواست اعاده دادرسی پرونده راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۲ ساله محبوس در زندان اوین، توسط دیوان عالی کشور پذیرفته و به شعبه هم عرض ارجاع شد. وکیل مدافع وی اعلام کرد که در صورت تودیع وثیقه، امکان آزادی خانم راحمی‌پور فراهم شده است.( ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ناهید ملوندی برگزار شد

روز شنبه ۱۱ اسفندماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ناهید ملوندی، شهروند ساکن سبزوار در شعبه اول دادگاه انقلاب این شهرستان برگزار شد. در جریان این جلسه خانم ملوندی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام، به دفاع از خود پرداخته است. ناهید ملوندی در تاریخ ۱۱ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی با دستور دادستان سبزوار توسط پلیس امنیت این شهر بازداشت شد. وی پس از ساعتی آزاد شد. (۱۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

محکومیت طاهره نوروزی به اجرا درآمد

از روز شنبه، حکم حبس طاهره نوروزی، شهروند بهائی ساکن شیراز، با محدودیت تردد در خارج از زندان تحت نظارت پابند الکترونیکی، به اجرا درآمد. خانم نوروزی مادر دو فرزند خردسال است و به دلیل اشتغال همسرش در شهری دیگر، اعمال محدودیت تردد برای این شهروند بهائی، زندگی شخصی کودکان او را نیز با چالش هایی مواجه می‌کند. حکم صادره برای این شهروند بهائی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام می‌باشد. (۱۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

هیوا سیفی‌زاده، خواننده زن با وثیقه آزاد شد

هیوا سیفی‌زاده، خواننده زن ایرانی که پنج‌شنبه گذشته در میانه کنسرتش بازداشت شده بود، روز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳، به قید وثیقه آزاد شد. خانم سیفی‌زاده روز پنج‌شنبه ۹ اسفند در مجموعه فرهنگی عمارت روبرو در تهران در حال اجرای کنسرت موسیقی بود که توسط مأموران امنیتی به همراه گروهش بازداشت شد. به دنبال بازداشت این هنرمند، تمامی پست‌های وی از حساب اینستاگرامش حذف شده وعمارت روبه‌‏رو نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است. (۱۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

فرمانده یگان‌های ویژه فراجا: مراقب پوشش زنان در ورزشگاه هستیم

فرمانده یگان‌های ویژه فراجا در خصوص حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفته با حضور یگان زنان در ورزشگاه‌ها در صورت مشاهده مواردی همچون پوشش نامناسب، ذکر‌های لازم داده می‌شود و مراقب هستیم تا مشکل خاصی رخ ندهد. همچنین وی گفته پس از تصویب حضور زنان در ورزشگاه‌ها، بخش‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته شده و فاصله‌های لازم نیز رعایت شده است. حضور زنان در ورزشگاه‌ها یکی از موضوعات چالش‌برانگیز در سال‌های اخیر در ایران بوده است. (۱۱ اسفند ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

عوامل فیلم کیک محبوب من در دادگاه انقلاب محاکمه شدند

روز شنبه ۱۱ اسفندماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات شش تن از عوامل فیلم کیک محبوب من از جمله بهتاش صناعی‌ها، مریم مقدم، غلامرضا موسوی، لیلی فرهادپور و اسماعیل محرابی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. کیفرخواست سازندگان این فیلم در بهمن ماه سال جاری، از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، تهیه و تولید و تکثیر فیلم با محتوای مبتذل، جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی و نمایش فیلم بدون داشتن پروانه نمایش و عرضه صادر شده بود. با وجود جوایزی که این فیلم در جشنواره‌های بین‌المللی، از جمله جایزه هوگو نقره‌ای جشنواره شیکاگو، دریافت کرد،مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش های منفی زیادی را نسبت به ساخت این فیلم داشتند. (۱۲ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

لغو رای باز، مریم دریسی به زندان عادل‌آباد شیراز بازگردانده شد

مریم دریسی، زندانی سیاسی که به صورت رای باز درحال سپری کردن دوران محکومیت خود بود،پس از مراجعه به زندان عادل‌آباد شیراز جهت اخذ امضای حضور و غیاب، مجددا به بند این زندان منتقل شده است. خانم دریسی به دلیل تبلیغ علیه نظام و کشف حجاب به یک سال حبس محکوم شده است. وی پس از سپری کردن ۹ ماه از دوران محکومیت خود، در بهمن ۱۴۰۲ با پابند الکترونیکی آزاد شد و ادامه دوران محکومیت را با محدودیت تردد خارج از زندان سپری کرد. (۱۳ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

همراز صادقی از زندان اوین آزاد شد

همراز صادقی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کرد، با مرخصی متصل به پایان محکومیت از این زندان آزاد شد. همراز صادقی، ۴۰ ساله,  که مدتی را در کشور ترکیه ساکن بوده، به دلیل فعالیت در فضای مجازی توسط دادگاه انقلاب از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود که در پی تسلیم به رای میزان محکومیتش کاهش یافت. خانم صادقی که یکی از زنان مخالف حجاب اجباری است. (۱۴ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

مینو روزه دار از زندان اوین آزاد شد

در روز سه شنبه ۱۴ اسفندماه، مینو روزه‌ دار، متهم سیاسی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. خانم روزه‌ دار در تاریخ ۱ بهمن‌ماه امسال  از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبر و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی, توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شد. وی پس از یک هفته به بند زنان زندان اوین انتقال یافت. خانم روزه‌دار شهروند اهل تهران و مادر سه فرزند است. (۱۴ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

حمیده زراعی با تبدیل قرار بازداشت به کفالت از زندان لاکان رشت آزاد شد

حمیده زراعی، فعال گیلک پس از نزدیک به یک ماه بازداشت در نهایت با تبدیل قرار بازداشت به قرار کفالت از زندان مرکزی رشت (لاکان) آزاد شد. وی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری، ٢ سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت حضور در فضای مجازی و دو سال اقامت اجباری در شهر رشت محکوم شده بود. وی روز دوشنبه ١٥ بهمن‌ماه، پس از حضور در دادسرای عمومی و انقلاب رشت، جهت اعلام حضور برای گذراندن دوران اقامت اجباری، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در دادسرا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان منتقل شد. درنهایت بعد از ٢٩ روز بازداشت با قرار کفالت از زندان لاکان آزاد شد. (۱۴ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

پروین ادوایی با تودیع وثیقه آزاد شد

پروین ادوایی، شهروند ساکن مریوان، با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد. این فعال مدنی روز یکشنبه ۷ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در شهر مریوان بازداشت شد. وی سپس به بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج انتقال یافته بود.تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. (۱۵ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

نیلوفر ماهراصل از زندان اوین آزاد شد

روز سه شنبه ۱۴ اسفندماه، نیلوفر ماهراصل، شهروند ۶۰ ساله توسط دادسرا از اتهام انتسابی تبرئه و از زندان اوین آزاد شد. وی پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۸ بهمن ماه سال جاری به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. بازداشت خانم ماهراصل به دلیل فعالیت هایش در یک کانال تلگرامی صورت گرفته بود. (۱۵ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

احضار و تهدید سه تن از فعالین حقوق زنان توسط نهادهای امنیتی در آستانه‌ی روز جهانی زنان در سنندج

سه تن از فعالان مدنی و حقوق زنان اهل سنندج (سنه) و از بازداشت‌شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی در این شهر به‌نامهای سیمین چایچی، ثریا خدری و بهار زنگی‌بند، در آستانه‌ی هشت مارس روز جهانی زنان به فراجا (فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) احضار و با اخذ تعهد کتبی از شرکت و برگزاری هرگونه تجمعی در این خصوص تهدید و منع شدند. (۱۶ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

صدیقه نوربالا از زندان اوین آزاد شد

صدیقه نوربالا، شهروند ۵۲ ساله ساکن تهران با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد. وی پیشتر در جریان تجمع روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه که در اعتراض به ادامه حصر سه چهره سیاسی در مقابل دانشگاه تهران برگزار شده بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. بر اساس اطلاعات دریافتی، آزادی خانم نوربالا با قرار کفالت دو میلیارد تومانی صورت گرفته است. (۱۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

حمایت سمانه اصغری از زندانیان سیاسی زن محکوم به اعدام پس از آزادی

سمانه اصغری، فعال حوزه حقوق زنان و کودکان، پس از سپری کردن یک سال حبس خود از زندان اوین تهران آزاد شد. او بلافاصله تصاویری وریشه مرادی، پخشان عزیزی و شریفه محمدی، سه زندانی سیاسی زن محکوم به اعدام را به شکل نمادین در دست گرفت. وی با در دست گرفتن تصاویر زندانیان سیاسی زن محکوم به اعدام، از آن‌ها اعلام حمایت کرده است. (۱۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

جلسه دادرسی به اتهامات فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری برگزار شد

روز گذشته، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری، زندانیان سیاسی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد به صورت ویدئو کنفرانس در دادگاه انقلاب این شهر برگزار شد. فاطمه و محمدحسین سپهری از بابت اتهامات توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به دفاع از خود پرداختند. در بهمن ماه سال جاری،محمدحسین و فاطمه سپهری، در خصوص اتهامات مذکور مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بودند.( ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

تفتیش منزل شقایق اکبری، دانشجوی تربیت مدرس توسط ماموران امنیتی

روز پنجشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۳ ماموران امنیتی به منزل شقایق اکبری، دانشجوی مقطع دکترا در رشته جامعه‌شناسی سیاسی دانشگاه تربیت‌مدرس رفته و اقدام به تفتیش منزل و وسایل‌اش کردند. شقایق اکبری ساکن شیراز است و در جریان حضور ماموران امنیتی در منزلش تلفن همراه و لپ‌تاپش ضبط شده است. این دانشجو پیش از این به دلیل انتشار مطالب انتقادی در خصوص فضای امنیتی دانشگاه‌ها به ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی متهم و در جریان محاکمه‌ای ناعادلانه به ۴ ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شد.( ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر)

الناز رکابی از ایران رفت

الناز رکابی دختر صخره‌ نورد ایران سال ۱۴۰۱ در همراهی با معترضین به قتل حکومتی مهسا امینی روسری از سر برداشت و در رقابت‌های بین‌المللی سئول شرکت کرد.پس از آن سفارت جمهوری اسلامی در سئول، الناز رکابی را ربود و در ایران به سازمان اطلاعات سپاه تحویل داد. از آن زمان الناز و داود رکابی، زیر سنگین‌ترین فشارهای امنیتی قرار داشتند. داود رکابی قهرمان صخره‌نوردی ایران، با انتشار پستی در اینستاگرام از مهاجرت الناز رکابی قهرمان صخره‌نوردی ایران و آسیا خبر داد. (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر)

مقاومت زنان در خیابان‌: هیچ نیرویی نمی‌تواند ما را به عقب برگرداند

خیابان‌ها و میدان‌ها، اصلی‌ترین تجلی‌گاه حضورِ زنان در ایران است، حضوری که حالا با پوشش اختیاری به نمادی از مقاومت و ایستادگی زنان تبدیل شده است. نخستین راهپیمایی بزرگ زنان علیه حجاب اجباری در ۱۷اسفند۱۳۵۷ (به مناسبت ۸ مارس، روز جهانی زنان) بود، اما از ۱۸ مرداد ۱۳۶۲حجاب رسما به‌عنوان قانونی اجباری، تحمیلی و تبعیض‌آمیز اعلام شد. ده سال پس از این قانون تبعیض‌آمیز، هما دارابی، پزشک و روان‌پزشک در اعتراض به حجاب اجباری در میدان تجریش تهران اقدام به خودسوزی کرد. تقریبا هر خیابان و میدانی از تهران را که بروید، زنان بی‌شماری می‌بینید که بدون حجاب اجباری و با پوشش اختیاری در آن قدم می‌زنند، بدون ترس و بی‌تفاوت از کنار گشت‌های ارشاد که در برخی‌ خیابان‌ها هنوز سایه ترسناک‌شان حضور دارد، می‌گذرند و شجاعت‌شان را با امید به فردایی آزاد، به سراسر جامعه تکثیر می‌کنند. (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر)

سمیه رجبی، نوکیش مسیحی از زندان متی کلا بابل آزاد شد

آزادی خانم رجبی روز شنبه ۱۸ اسفندماه، با تودیع وثیقه چهار میلیارد تومانی صورت گرفته است. سمیه رجبی، در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه، توسط نیروهای امنیتی در پی مراجعه به باغی واقع در شهر گتاب از توابع شهرستان بابل که محل گردهمایی ده‌ها تن از نوکیشان مسیحی بود، بازداشت شد. خانم رجبی پس از اتمام مراحل بازجویی در یکی بازداشتگاه‌های امنیتی در شهرستان ساری، به زندان متی کلا بابل منتقل شده بود. ( ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

جلسه بازپرسی مهوش صیدال در دادسرای اوین برگزار شد

مهوش (سایه) صیدال تدوئی، زندانی سیاسی که با چند پرونده قضایی متعدد مواجه است، روز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ماه امسال به مدت پنج روز از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود. او در تاریخ ۲۱ اسفند در رابطه با پرونده‌ای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده است، روز گذشته در شعبه سه بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شد.( ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

به دلیل خوانندگی، صبا مرتضی‌ نژاد به پلیس امنیت عمومی احضار شد

صبا مرتضی‌نژاد، خواننده، به دلیل همخوانی در یکی از قطعات موسیقی به پلیس امنیت احضار و محتوای صفحه اینستاگرامش حذف شد.( ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

سمیه امینی تحت نظارت پابند الکترونیکی آزاد شد

روز پنجشنبه ۲۳ اسفندماه، سمیه امینی، زندانی سیاسی تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان اوین آزاد شد. وی باقیمانده دوران محکومیت خود را در خارج از زندان و با محدودیت تردد سپری خواهد کرد.( ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

مطهره گونه‌ای با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شد

مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، با پایان دوران محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد.(۲۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

دادگاه انقلاب مشهد، منصوره عرفانیان، فعال صنفی محاکمه خواهد شد

براساس احضاریه که توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد صادر شده از این فعال صنفی خواسته شده است که در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ برای دفاع از اتهامات انتسابی در این شعبه حاضر شود. عضویت در دسته یا جمعیت یا شعبه جمعیت هایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور تشکیل شده است و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی/خارجی از اتهامات مطروحه علیه خانم عرفانیان عنوان شده است.( ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

زهرا دادرس از زندان لاکان رشت به مرخصی اعزام شد

زهرا دادرس، فعال حقوق زنان از زندان لاکان رشت به مرخصی اعزام شد. زهرا دادرس در تاریخ ۲۰ تیرماه امسال، پس از حضور در شعبه اجرای احکام کیفری بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. در تاریخ ۸ خردادماه سال جاری، حکم شش سال و یک ماه و ۱۷ روز حبس خانم دادرس توسط شعبه یازده دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به ریاست قاضی محمدصادق ایران عقیده تایید شد.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

تفتیش منزل امیلیا حکیمان، شهروند بهائی در زاهدان

صبح روز چهارشنبه ۲۲ اسفندماه، مأموران اداره اطلاعات با ورود به منزل خانم حکیمان، شهروند بهائی، اقدام به تفتیش محل کردند. این بازرسی که حدود دو ساعت به طول انجامید، منجر به ضبط تعدادی از کتب مذهبی و تلفن همراه وی شد.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

سهیلا مطاعی و مهرگان نام‌آور با وثیقه از زندان آزاد شدند

روز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳، سهیلا مطاعی و مهرگان نام‌آور، دو زن فعال مدنی بازداشت شده در ایران با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت از بازداشت آزاد شده است.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

مرضیه غفاری زاده از زندان اوین آزاد شد

روز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳، مرضیه غفاری زاده آزاد شد. براساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم غفاری زاده پس از تحمل ۴۶ روز بازداشت، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شده است.( ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

ویدا ربانی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

روز سه شنبه ۲۸ اسفندماه، ویدا ربانی، روزنامه نگار به مدت پنج روز از زندان اوین به مرخصی اعزام شد.( ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

سیما علیپور با تودیع وثیقه از زندان تبریز آزاد شد

آزادی خانم علیپور روز سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، با تودیع وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی و از زندان تبریز صورت گرفته است. روز گذشته دوشنبه ۲۷ اسفندماه، این شهروند پس از حضور در اطلاعات سپاه تبریز بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی به اداره آگاهی این شهر منتقل شده بود.( ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

سه زندانی زن از زندان اوین به مرخصی اعزام شدند

فرشته حسینی، نرگس خراسانی و پریسا یوسفی از هواداران عرفان حلقه به مرخصی اعزام شدند. بر اساس اطلاعات دریافتی، اعزام به مرخصی خانم خراسانی روز سه شنبه ۲۸ اسفند ماه و خانم ها حسینی و یوسفی روز یکشنبه ۲۶ اسفند ماه، از زندان اوین صورت گرفته است.( ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

زندان زنجان، ناهید شیرپیشه به مرخصی اعزام شد

ناهید شیرپیشه از زندان زنجان به مرخصی اعزام شد.منا بختیاری، دختر این زندانی سیاسی، ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که مادرم ناهید شیرپیشه با تودیع وثیقه به مدت ۱۴ روز به مرخصی آمد.( ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

سوما محمدرضایی با تودیع وثیقه آزاد شد

آزادی خانم محمدرضایی، فعال مدنی ساکن سنندج روز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳، با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی صورت گرفته است.

( ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

ارومیه، آرزو جلیل‌زاده معلم بازداشت شده اهل سردشت با وثیقه آزاد شد

روز پنج شنبه ٣٠ اسفند ١٤٠٣(٢٠ مارس ٢٠٢٥)، آرزو جلیل‌زادە، ۴۶ ساله و از دبیران دبیرستان‌های سردشت، پس از ١٨ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه و بصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی خود از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.( ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

احضار به دادگاه

احضار و مراجعه هفت فعال مدنی کُرد

روز یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳ سهراب جلالی، کمال فکوریان، مختار اسدی، فاطمه زندکریمی، جمال اسدی، جمیل امینی و زهرا محمدی، فعالین مدنی اهل سنندج پس از احضار ازبابت فعالیتهای مدنی و اعتراض به حکم اعدام و خصوصا محکوم کردن تایید حکم اعدام پخشان عزیزی زندانی سیاسی کُرد توسط دیوان عالی، با عنوان اخلال در نظم و آسایش عمومی ،در مجموع با تودیع هفتصد میلیون تومان وثیقه، بصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی خود آزاد شدند .(۵اسفنذ۱۴۰۳هه نگاو)

احضار بیتا صادقیان، معلم آواز به دادگاه انقلاب

بیتا صادقیان، خواننده و معلم آواز، ساکن اصفهان، از سوی شعبه ۲۵ دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شده است. بیتا صادقیان در حساب کاربری اینستاگرام خود تصاویر و قطعاتی از آواز خود را در منتشر کرده است. بر اساس ابلاغیه ارسال شده برای این معلم آواز و موسیقی او به جریحه‌دار کردن عفت عمومی و انتشار آثار مبتذل به وسیله سیستم‌های رایانه ای متهم شده است. احضار بیتا صادقیان در ادامه اعمال فشار بر خوانندگان زن صورت گرفته است. (۱۱ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر)

چکامه چمن‌ماه به دادسرای فرهنگ و رسانه تهران احضار شد

چکامه چمن‌ماه، بازیگر سینما و تلویزیون ایران که در خارج کشور سکونت داشت، اخیرا به ایران بازگشته است. وی می‌گوید که از زمان بازگشت به ایران، حتی یک روز در آرامش زندگی نکرده است. از بدو ورود به کشور، پاسپورتش ضبط و ممنوع‌الخروج شده است. اکنون نیز به دادسرا احضار شده است. این احضاریه توسط شعبه ۹ بازپرسی، به ریاست بازپرس حمید درگاهی‌خو صادر شده و روز یکشنبه ۱۲ اسفندماه به او ابلاغ شده است. در این احضاریه از این بازیگر سینما و تلویزیون ایران خواسته شده است که ظرف پنج روز برای دفاع از اتهام انتسابی در مرجع قضایی مذکور حاضر شود. (۱۴ اسفند ۱۴۰۲ هرانا)

پس از تفتیش منزل، هستی امیری به دادسرای اوین احضار شد

روز چهارشنبه ۱۵ اسفند منزل هستی امیری، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و تلفن همراهش ضبط شد. همچنین از وی خواسته شده ظرف مدت پنج روز در دادسرای اوین حاضر شود. خانم امیری در مردادماه ۱۴۰۲از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم و در تاریخ ۱۴ مرداد ماه، با پایان دوران محکومیتش از زندان اوین آزاد شد. (۱۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

پونه عبدالکریم زاده جهت اجرای حکم پرداخت جزای نقدی احضار شد

پونه عبدالکریم‌ زاده، کارگردان، نمایش‌ نامه‌ نویس، مدرس دانشگاه و بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر، به پرداخت جزای نقدی بدل از حبس و شلاق محکوم شد. وی جهت اجرای حکم پرداخت جزای نقدی به شعبه اجرای احکام احضار شد. وی در برابر کارمند بانک ملی که شرط ارائه‌ خدمات بانکی را رعایت حجاب اجباری دانسته بود، از حق پوشش اختیاری خود دفاع کرده بود. در پی شکایت بانک ملی ایران، این شهروند به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی و حضور زنان بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی به پرداخت شش میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس و یک میلیون تومان بدل از شلاق محکوم شده بود. او اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی را هرگز نپذیرفته و از دیوان عالی درخواست اعاده‌ی دادرسی کرد. (۱۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

احکام صادره

تایید حکم زندانی سیاسی در دادگاه تجدید نظر

خانم زینب زمان پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به شش ماه حبس، جزای نقدی و مجازات های تکمیلی محکوم شده بود که حکم حبس صادره علیه وی، به مدت پنج سال به حالت تعلیق درآمد. به گفته ابوذر زمان وکیل وی با وجود ایرادات مهم و اساسی حقوقی و قانونی، علیه زینب زمان حکم صادره علیه وی تایید شد . (۱اسفند۱۴۰۳هرانا)

حکم زندان معلم بازنشسته

معصومه عسگری، ۵۵ ساله، معلم بازنشسته و تنها سرپرست پسر ۲۰ ساله اش است،در مردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. بر اساس حکم قاضی افشاری، از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ در قالب همکاری با گروه‌های ضد نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام به سه سال حبس محکوم شده است. مدارک پزشکی وی نشان‌دهنده ابتلای او به اختلال دوقطبی و عدم ثبات روانی است و در حال حاضر در شرایط روحی مساعدی قرار ندارد.(۶اسفند۱۴۰۳هرانا)

معصومه عسگری به ۳ سال حبس محکوم شد

معصومه عسگری، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به سه سال حبس محکوم شده است. بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به خانم عسگری ابلاغ شده، وی از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ در قالب همکاری با گروه‌های ضد نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام به سه سال حبس محکوم شده است.( ۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

نیره بهنود به ۵ سال حبس محکوم شد

نیره بهنود اوایل مهرماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و پس از حدود یک ماه بازجویی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۳۰ مهرماه، به بند زنان این زندان منتقل شد،وی بر اساس حکمی دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروه‌های مخالف نظام به پنج سال حبس محکوم شده است ( ۷ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

مینا سلطانی به حبس و جزای نقدی محکوم شد

مینا سلطانی زارع، مادر شهریار محمدی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ توسط دادگاه بوکان به هشت ماه حبس و یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.حکم مذکور توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهر بوکان از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی علیه وی صادر شده است.مینا سلطانی در تاریخ ۶ شهریورماه امسال توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت و در مهرماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

نرگس نصری، نوکیش مسیحی به ۱۶ سال حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شد

نرگس نصری از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی مغایر با شرع اسلام به لحاظ ارتباط با خارج از کشور به روش تاثیرگذار و عمق اعمال مجرمانه وسیع (با یک درجه افزایش) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، ۱۵ سال ممنوعیت اجتماعی ، پرداخت ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی و عضویت در جمعیت‌های معارض کشور به ۵ سال زندان و از بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. وی همراه دو نوکیش مسیحی دیگردر تاریخ ۱۱ آبان ماه در اولین ماه بارداری‌اش توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود.( ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

پس از پذیرش اعاده دادرسی، راحله راحمی‌پور به بیش از ۴ سال حبس محکوم شد

محکومیت پنج سال و ۱۰ ماه حبس راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۲ ساله محبوس در زندان اوین، پس از پذیرش اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد در شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به چهار سال و دو ماه حبس کاهش یافت. این فعال مدنی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به سه سال و شش ماه و ۱۰ روز حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به هفت ماه و ۲۰ روز حبس محکوم شده است. لازم به ذکر است که راحله راحمی‌پور به دلیل کهولت سن از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد و همواره از حق دریافت خدمات درمانی محروم بوده است. (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

علی جهانیان و فرشته سوری به حبس محکوم شدند

براساس حکمی که در تاریخ ۲۰ اسفندماه توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان نهاوند صادر و به این شهروندان ابلاغ شده است، آقای جهانیان و خانم سوری هرکدام از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس در زندان نهاوند محکوم شدند. شعبه مذکور این شهروندان را از بابت اتهام تشکیل گروه در جهت برهم زدن امنیت ملی تبرئه کرده است.( ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

عدم توانایی تحمل کیفر، محکومیت حبس مریم کریم بیگی به جزای نقدی تبدیل شد

حکم حبس مریم کریم‌بیگی، خواهر مصطفی کریم‌بیگی، از جان‌باختگان اعتراضات سال ۸۸، با رأی کمیسیون پزشکی مبنی بر عدم توانایی وی در تحمل کیفر، به پرداخت ۱۵۰ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شد.( ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

پرونده سازی در زندان، فاطمه و محمدحسین سپهری به حبس محکوم شدند

شعبه پنج دادگاه انقلاب مشهد در تاریخ ۲۲ اسفند حکمی را علیه فاطمه و محمدحسین سپهری صادر کرده است. بر اساس این حکم، هر یک از این افراد بابت اتهام توهین به رهبری به دو سال و شش ماه حبس محکوم شده‌اند. همچنین دادگاه آنها را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال و سه ماه زندان محکوم کرده است.( ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

رشت، حمیده زراعی، زندانی سیاسی سابق به حبس و شلاق محکوم شد

حمیده زراعی، فعال گیلک که اواسط ماه جاری پس از نزدیک به یک ماه بازداشت در نهایت با تبدیل قرار بازداشت به قرار کفالت از زندان مرکزی رشت (لاکان) آزاد شده بود؛ توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و تحمل ۱۷۸ ضربه شلاق محکوم شد.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳، هه‌نگاو )

پنج شاعر و روزنامه نگار به حبس محکوم شدند

ماندانا صادقی، آرش قلعه‌ گلاب، کوروش کرم‌ پور، فرزانه یحیی‌آبادی و رضا محمدی، همسر خانم صادقی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آبادان مجموعا به بیش از ۱۰ سال و ۹ ماه حبس محکوم شدند.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

حمیده زارعی به ۱۸ ماه زندان و ۱۷۸ ضربه شلاق محکوم شد

روز دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ گزارش کرد قاضی مجید شادپور، این زن معترض به حجاب اجباری را به اتهام اخلال در نظم عمومی به ۹ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و از بابت اتهام تمرد در برابر ماموران، به ۹ ماه حبس محکوم کرده است.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر)

بازداشت

بازداشت زندانی سیاسی سابق در تهران

روز چهارشنبه ۱ اسفند ماه، خانم گلاره عباسی۴۸ ساله، مادر یک کودک دختر و سرپرست خانواده، در منزل شخصی خود واقع در غرب تهران، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. ماموران ضمن تفتیش محل سکونت او، لوازم الکترونیکی و موبایل متعلق به این شهروند را ضبط کردند.‌ وی به بیماری قلبی مبتلا است و پیشتر از بابت اتهام اجتماع و تبانی، به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد.وی پس از تحمل حبس آزاد شده بود. (۱اسفند۱۴۰۳هرانا)

تفتیش منازل ۱۴ شهروند بهائی و بازداشت ۲ تن از آنان

طی روزهای ۲۸و۲۹ اسفند منازل پیمان رضا، پژمان رضا، مهرانه مطلق آرانی ، نازیلا رییسی، نوا انصاری، نسیم انصاری، هما شعبان پور، شمیسا شهبازیان، فرهود یزدانی، آلیس بهاری، عرفان اشراقی و شوقی طبیانی شهروندان بهائی ساکن کرج و سوگند رنگرز و فریبا میثاقی از بهائیان قزوین مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته است و شماری از لوازم الکترونیکی و شخصی و آثار مرتبط با آئین بهائی از منازل این شهروندان ضبط شده است. در این میان فریبا میثاقی در قزوین و عرفان اشراقی در کرج توسط نیروهای امینیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند . (۱اسفنذ۱۴۰۳ هرانا )

بازداشت خواننده موسیقی در حین اجرا

هیوا سیفی زاده، متولد سال ۱۳۷۶، خواننده‌ و مدرس موسیقی سنتی، نوازنده تنبک و شهروند ساکن تهران شامگاه پنجشنبه ۹ اسفند در حین خوانندگی و اجرای کنسرت در سالن عمارت روبرو، در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهام مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است) ۱۰اسفند ۱۴۰۳ هرانا(

 بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت آرزو جلیل‌زادە از معلمان آموزش و پرورش در سردشت

یک شهروند کُرد اهل سردشت به نام آرزو جلیل‌زادە، از معلمان اداره آموزش و پرورش توسط نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و با گذشت سه روز اطلاعی از سرنوشت وی در دسترس نیست. بازداشت آرزو جلیل‌زادە در منزل پدری این معلم در سردشت و با توسل به خشونت انجام گرفته است. تا زمان تنظیم این گزارش از جزئیات دلایل بازداشت، سرنوشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاع دقیقی در دسترس نیست. (۱۵ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

 بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت مهرگان نام‌آور شاعر و نویسنده در دهدشت

مهرگان نام‌آور، شاعر، نویسنده و منتقد ادبی لُر اهل شهرستان دهدشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد توسط نیروهای حکومتی بازداشت و با گذشت پنج روز اطلاعی از سرنوشت وی در دسترس نیست. تا زمان تنظیم این گزارش از جزئیات دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی به این شهروند اطلاع دقیقی در دسترس نیست. (۱۶ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

سوما محمدرضایی، فعال مدنی بازداشت شد

سوما محمدرضایی، کنشگر فعال در حوزه حقوق زنان در سنندج (سنه) توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای اداره اطلاعات این فعال مدنی را بدون ارائه هرگونه برگه قضایی در محل کارش  بازداشت کردند. بازداشت این فعال مدنی در ارتباط با فعالیت و حضور وی در برگزاری مراسم اخیر ویژه روز جهانی زنان در سنندج انجام گرفته است. به این ترتیب شمار زنان بازداشت‌شده روز دوشنبه ۲۰ اسفند در سنندج به دو نفر افزایش یافت. (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

باران ساعدی در سنندج بازداشت شد

روز دوشنبه ۲۰ اسفند ماه، باران ساعدی، شهروند ساکن سنندج توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی شد. بازداشت خانم ساعدی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی وی و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است. این فعال مدنی، در پی حضور در مراسم گرامیداشت روز جهانی زن در سنندج، بازداشت شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه خانم ساعدی اطلاعی حاصل نشده است (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

سهیلا مطاعی در دهگلان بازداشت شد

روز دوشنبه ۲۰ اسفندماه، سهیلا مطاعی، شهروند ساکن دهگلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این فعال مدنی، در رابطه با برگزاری مراسم روز جهانی زن در سنندج، بازداشت شده است. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه خانم مطاعی اطلاعی حاصل نشده است.( ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

لیلا پاشایی در سنندج بازداشت شد

روز دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳، لیلا پاشایی در سنندج بازداشت شد. برادر این شهروند ضمن انتشار این خبر نوشت که بازداشت خانم پاشایی در منزل شخصی و با انتساب اتهام اقدام علیه امنیت ملی علیه او توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر صورت گرفته است.( ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

انیسا فنائیان جهت اجرای حکم حبس در سمنان بازداشت شد

روز سه شنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۳، خانم فنائیان در یکی از خیابان های شهر سمنان، جهت اجرای حکم حبس خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او که از بیماری رنج میبرد، به همراه دختر خود به بیمارستان رفته بود و پس از خروج از بیمارستان بازداشت شد.( ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

نینا گلستانی در رشت بازداشت شد

صبح روز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ ماموران اطلاعات سپاه خود را مامور اداره برق معرفی کرده و به داخل خانه پدر و مادر نینا گلستانی آمدند و با نشان دادن حکم جلب اقدام به بازداشت نینا گلستانی و بازرسی خانه کردند. همچنین ماموران پس از تفتیش منزل، نینا را برای بازجویی بردند. نهایتا در ساعت پنج و نیم عصر پس از صدور وثیقه توسط قاضی کشیک همسرم به زندان لاکان منتقل شد.( ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

سیما علیپور پس از احضار به اطلاعات سپاه تبریز بازداشت شد

روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه، سیما علیپور، فعال ترک (آذربایجانی) پس از حضور در اطلاعات سپاه تبریز بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد منتقل شد.( ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

مراسم نوروز، بازداشت سه زن از جمله دو کودک زیر ۱۸ سال در ارومیه

ساریا احمدی، اوین احمدی دو خواهر زیر ۱۸ سال و روژبین افسون سه شهروند کُرد و اهل ارومیه پس از برگزاری مراسم نوروز با حضور بیش از ۱۵۰ هزار شهروند کُرد در این شهر به دلیل هرآنچه پوشیدن لباس‌های منقش به پرچم کُردستان عنوان شده توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.( ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

زنان و زندانی

محرومیت از حضور در کنکور دکترای سیاسی برای فعال سیاسی

زهره دادرس، فعال در حوزه حقوق زنان گیلان که به اتهام تشکیل گروه غیرقانونی بر ضد امنیت و اجتماع و تبانی مجموعا به ۹ سال و ۶ ماه و ۲ روز حبس تعزیری محکوم و در زندان لاکان رشت بود، روز ٢ اسفند ١٤٠٣ برای شرکت در کنکور دکترای علوم سیاسی علی رغم صدور کارت برایش باممانعت‌ مسئولان زندان و نهادهای حکومتی در دقایق اخر مواجه شد. (۲اسفند۱۴۰۳ هه تگاو)

اجرای حکم حبس مادر و فرزند بهایی در رشت

روز پنجشنبه ۲ اسفندماه،خانم نازیلا خانی‌پور و فرزندش وصال هروی پس از مراجعه به شعبه پنج اجرای احکام دادسرای رشت، بازداشت و به زندان لاکان این شهر منتقل شدند.خانم خانی‌پور پیشتر از بابت اتهام فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام به تحمل دو سال و یک روز حبس تعزیری، پرداخت ۸۰ میلیون تومان جزای نقدی و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی و فرزند وی نیز با همان اتهام به چهارسال حبس محکوم شده بود.(۲اسفند۱۴۰۳ هرانا)

بیش از ۴ ماه بلاتکلیفی پدر و دختر زندانی

محمدعلی مهرگانفر و فرزندش هدی مهرگانفر۳۸ ساله ، متهمان سیاسی ساکن زرقان، بیش از چهار ماه است که بازداشت شده‌اند و به صورت بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز نگهداری می‌شوند. این دو، با وجود مشکلات جسمانی، از رسیدگی پزشکی و دسترسی به دارو در زندان نیز محروم مانده‌اند.انها در تاریخ ۱ آبان ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در شهر زرقان به اتهام، ارتباط با یکی از گروه های مخالف نظام بازداشت شده بودند.هدی به رسیدگی پزشکی پس از جراحی زنان نیاز دارد.ما تاکنون رسیدگی پزشکی برای او انجام نشده است (۳اسفند۱۴۰۳ هرانا)

تشدید بیماری مادر داد خواه در زندان

به گفته علی سپهری، برادر فاطمه سپهری زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد وی اخیراً دچار تاری دید، ضعف شدید و تعریق بیش از حد شده است. او با اشاره به مشکلات ناشی از بیماری قلبی خواهرش نوشته است مشخص نیست این مسائل ناشی از عوارض بیماری قلبی باشد اما آنچه واضح است این است که عدم رسیدگی فوری به این وضعیت می‌تواند جان او را به خطر بیندازد. ( ۴ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر)

محرومیت از هرگونه تماس با خانواده زندانی اوین

مهرماه ۱۴۰۲، سکینه پروانه، متولد ۱۳۶۷ و اهل قوچان توسط قاضی منصوری از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به دلیل شرکت در مراسم علی مظفری نوجوان ۱۷ ساله اهل قوچان در اعتراضات ۱۴۰۱، به اشد مجازات یعنی شش سال حبس محکوم شده بود..وی نزدیک به شش ماه از هرگونه تماس تلفنی با خانواده اش محروم شده و خانواده وی به دلیل کهولت سن و دوری مسیر قادر به ملاقات وی نیستند ‌ )۶اسفند۱۴۰۳ هرانا)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ۲ماهه در اوین

 ارغوان فلاحی درتاریخ ۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، در شهرک پرند بازداشت شد وبعد از گذشت ۲ماه همچنان در بلاتکیفی بسر می‌برد. وی اواخر سال ۱۴۰۲، از زندان اوین آزاد شده بود، اما مجددا توسط نیروهای اطلاعات بازداشت شد. مقامات زندان و قوه قضائیه در رابطه با اتهامات مطروحه و زمان شروع دادگاه ارغوان فلاحی سکوت کرده و خانواده وی در ابهام و نگرانی بسر می‌برند. وی هم اکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برد و تحت شکنجه‌های جسمی و روانی به منظور کسب اعترافات اجباری قرار دارد). ۶اسفند۱۴۰۳ کانون دفاع از حقوق بشر در ایران)

مقامات زندان یزد از معالجه زینب جلالیان جلوگیری می‌کنند

خانم جلالیان ۴۲ ساله، محبوس در زندان مرکزی یزد، از بیماری‌های متعدد ناخنک چشمی، برفک دهان، آسم، ناراحتی‌های کلیوی و گوارشی رنج می‌برد و بینایی چشم او در معرض خطر جدی قرار دارد. خانم جلالیان ۱۷ سال گذشته (۶٢٠٩ روز) را بدون حتی یک روز مرخصی در زندان‌های مختلف ایران سپری کرده، از حدود پنج ماه پیش نیز به دستور وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران از حق ملاقات با خانواده خود محروم شده است.( ۷ اسفند ۱۴۰۳ صدای آمریکا )

. پذیرش اعاده دادرسی زندانی سیاسی

به گفته پیام درفشان، وکیل مدافع خانم راحله راحمی پور با پذیرش ‎اعاده دادرسی موکلش در دیوان عالی کشور و در صورت تودیع وثیقه، امکان آزادی وی فراهم شده است. این فعال مدنی در تاریخ ۲۱ آبان ۹۸، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. وی به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام در خردادماه سال ۹۹ به۶ سال حبس محکوم شده و در زندان اوین به سر میبرد.وی به دلیل کهولت سن از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد ودر زمان تحمل حبس با عدم رسیدگی پزشکی و محرومیت از درمان مواجه شده بود)۱۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

بلاتکلیفی زندانی سیاسی در اوین

زهرا شریف کاظمی که به دلیل فعالیت‌هایش در فضای مجازی بازداشت شده، بیش از دو ماه است که به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست. همچنین امکان آزادی او با وثیقه نیز فراهم نشده است. وی دو روز پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در تهران در بازداشتگاه شاپور، در تاریخ ۴ دی ماه به بند زنان زندان اوین منتقل شد. پس از بازداشت خانم کاظمی صفحات مجازی او اعم از توییتر و اینستاگرامش توسط نیروهای امنیتی اداره می‌شود) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا(

سایه صیدال، زندانی سیاسی، در پی امتناع از پوشیدن چادر در دادسرای اوین ضرب و شتم شد

سایه صیدال، زندانی سیاسی، در پستی در اینستاگرام خود اعلام کرد که در دادسرای اوین تلاش کرده‌اند او را مجبور به پوشیدن چادر کنند اما به دلیل مقاومت او در برابر پوشیدن، از سوی نیروهای حفاظت زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. او که به دلیل درمان به مدت ۲۱ روز حکمش متوقف شده بود، زمانی که برای پیگیری اجرای حکم به شعبه یک اجرای احکام مراجعه کرد، ماموران به پوشش او ایراد گرفته, او را به اتاق حفاظت بردند و مورد فحاشی و ضرب و شتم قرار دادند. (۱۴ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

بیش از ۲۰ روز بلاتکلیفی؛ پرونده صدیقه نوربالا همچنان نامشخص

صدیقه نوربالا، شهروند ۵۲ ساله ساکن تهران، ۲۱ روز پیش در جریان تجمع اعتراضی علیه ادامه حصر سه چهره سیاسی در تهران بازداشت شده و به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می‌شود. در تاریخ ۲۵ بهمن ماه، علیرغم فضای امنیتی شدید، مقابل دانشگاه تهران، تجمعی در اعتراض به تداوم حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، صورت گرفت که بازداشت شماری از شهروندان حاضر در تجمع را در پی داشت. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند ۵۲ ساله اطلاعی حاصل نشده است. (۱۵ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

زندان اوین، مرضیه غفاری زاده پس از ۳۴ روز هنوز در انتظار تعیین تکلیف

مرضیه غفاری زاده، شهروند ساکن تهران علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان اوین در بلاتکلیفی به سر می‌برد. وی از زندانیان دهه ۶۰، بیش از ۲۵ سال در مناطق جنوب تهران کار داوطلبانه کرده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی کسب نشده است. او یکی دو سال است به سرطان مبتلا شده و تحت درمان قرار دارد. با توجه به شرایط جسمانی‌اش، ادامه حبس می‌تواند وضعیت سلامتی او را وخیم‌تر کند. (۱۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

محمدعلی مهرگانفر و دخترش هدی مهرگانفر بلاتکلیفی ۴ ماه و نیمه

محمدعلی مهرگانفر و دخترش هدی مهرگانفر پس از گذشت چهار و نیم ماه از بازداشت همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند. آقای مهرگانفر و فرزندش هدی هر دو به بغی متهم شده و در بند جرائم مالی زندان عادل آباد شیراز محبوس هستند. آقای مهرگانفر، ۶۶ ساله، از زندانیان دهه شصت است. او مبتلا به بیماری قلبی بوده و بسیار از نظر جسمی ضعیف شده است. پرونده ایشان همچنان بلا تکلیف است و زمان دادگاه آنها نیز مشخص نیست. (۱۶ اسفند ۱۴۰۳ کانون حقوق بشر ایران)

امکان تداوم حبس سپیده قلیان؛ تهدید تحمیل ٢٧ ماه حبس با به جریان انداختن دو پرونده جدید

سپیده قلیان، زندانی سیاسی که دوره حبس خود را در زندان اوین سپری می‌کند؛ پس از جریان انداخته شدن دو پرونده پیشین با احتمال تداوم حبس مواجه شده است. او در این پرونده‌ها به ۲۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. وی با وجود اینکه به دلیل توهین به رهبری به دو سال حبس محکوم شد و عینا تمام مدت این حبس را کشید و باید آزاد می‌شد، حالا با پرونده سازی‌های متعدد همچنان در بند است. (۱۶ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

ادامه بلاتکلیفی عاطفه حسنی در زندان کچویی

عاطفه حسنی خواهر محمد حسنی، زندانی سیاسی محبوس در ندامتگاه مرکزی کرج، بیش از دو ماه است که بازداشت شده و به صورت بلاتکلیف در زندان کچویی کرج نگهداری می‌شود. بازداشت خانم حسنی اواسط دی ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگی وی در کرج صورت گرفته و وی به ظن عضویت در یکی از گروه های مخالف نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. (۱۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

ویدا ربانی، روزنامه‌نگار زندانی، در صورت انتقال به زندان قرچک اعتصاب غذا خواهد کرد

ویدا ربانی، روزنامه‌نگار و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، قرار است با دستور دادستان تهران به زندان قرچک ورامین منتقل شود. حمیدرضا امیری،‌ همسر این روزنامه‌نگار، اعلام کرد او در صورت انتقال به زندان قرچک دست به اعتصاب غذا خواهد زد. همسر ربانی گفت: زندانیان عمومی ماهانه از مرخصی برخوردار هستند ولی مدت‌هاست که به او مرخصی داده نشده و وقتی درخواست مرخصی کردیم، اعلام کردند چون ویدا اتهامات امنیتی هم دارد، زندانی امنیتی محسوب می‌شود و نمی‌تواند مانند زندانیان عمومی از مرخصی برخودار شود. امیری با اشاره به اینکه از سه سال حبس همسرش تنها چهار ماه باقی مانده، افزود: این انتقال برای ویدا که طبق دستور پزشک قانونی باید در محیط آرام و بدون تنش باشد، آن‌قدر سخت است که به من گفت در صورت انتقال دست به اعتصاب غذا خواهد زد.( ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ اینترنشنال)

نسرین روشن از زندان اوین به بیمارستان منتقل شد

ساعاتی پیش، نسرین روشن، زندانی دو تابعیتی ایرانی-بریتانیایی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند، پس از بیهوش شدن در زندان، به بیمارستان منتقل شد. وی پیش‌تر نیز در ماه‌های دی و آذر سال جاری، دو بار به دلیل علائم بیهوشی به بیمارستان انتقال یافته بود. پزشکان در آن زمان تأکید کرده بودند که وی نیازمند انجام آزمایش ام‌آر‌آی است، اما تاکنون از اعزام او برای این آزمایش جلوگیری شده است. نسرین روشن از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به چهار سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس محکوم شد که میزان محکومیت وی در پی تسلیم به رای به سه سال حبس کاهش پیدا کرد. (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

مرجان اسلامفر در زندان: جزئیاتی از شرایط و وضعیت کنونی

مرجان اسلامفر، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب به هشت ماه حبس محکوم شده بود. خانم اسلامفر در تاریخ ۵ اسفندماه، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و فعالیت در فضای مجازی مجموعا به هشت ماه حبس محکوم شده بود. (۲۰ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

گزارش جدید از شرایط فاطمه آتشی خیاوی در زندان اوین

اطمه آتشی خیاوی زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم آتشی خیاوی در تاریخ ۵ اسفندماه، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و فعالیت در فضای مجازی مجموعا به یک سال حبس محکوم شده بود.( ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

زندان اوین، قرار بازداشت زهرا شریف کاظمی تمدید شد

زهرا شریف کاظمی همچنان در بازداشت بسر میبرد. بر اساس اطلاعات دریافتی، قرار بازداشت خانم شریف کاظمی، توسط شعبه پنج بازپرسی دادسرای اوین به مدت دو ماه دیگر تمدید شده است. علیرغم گذشت ۸۲ روز از زمان بازداشت، وی کماکان بصورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود.( ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

زندان مرکزی ارومیه، انتقال دو زن زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام

روز شنبه ٢٥ اسفندماه ١٤٠٣ (١٥ مارس ٢٠٢٥)، مژگان آذرپیشه، زندانی اهل ارومیه و کوثر باقرنژاد، اهل نقده جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند.( ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

اعدام

اعدام دو زندانی از جمله یک زن در زندان وکیل آباد مشهد

هفت زندانی در زندان وکیل آباد مشهد در یک پرونده مشترک از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. دو تن از این زندانیان , سحرگاه امروز شنبه ۱۱ اسفندماه، به چوبه دار آویخته شدند. هویت این دو شهروند آسیه قوی چشم و جلال آفاق احراز شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است. (۱۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا)

یک زندانی زن در زندان اصفهان اعدام شد

نسرین بارانی، ۲۹ ساله سحرگاه روز شنبه ۱۱ اسفندماه، در زندان اصفهان اعدام شد. خانم بارانی چهار سال پیش از بابت قتل همسر سابقش بازداشت و سپس توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شده بود. این زن شش سال با همسر اول خود زندگی کرده بود و پس از آن از او جدا شد. وی که با فردی دیگر ازدواج کرد متهم بود که به‌ دلیل مزاحمت‌ های همسر اول، مرتکب قتل شده است.( ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

اجرای حکم اعدام چهار زندانی از جمله دو زن در زندان مرکزی ارومیه

بامداد روز یکشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۳ (۱۶ مارس ۲۰۲۵)، حکم اعدام دو زندانی زن به‌نامهای مژگان آذرپیشه ۳۱ ساله و اهل ارومیه و کوثر قربانی ۲۴ ساله و اهل نقده بابت اتهام قتل عمد در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.( ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

گزارش جدید از شرایط مهناز طراح در زندان اوین

مهناز طراح در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان اوین است. اخیرا با درخواست مرخصی این زندانی سیاسی مخالفت شده است. این مخالفت با دخالت اطلاعات سپاه صورت گرفته است و ماموری به نام اسماعیل شفیعی در اطلاعات سپاه مسئول مستقیم پرونده خانم طراح است.( ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا )

خشونت علیه زنان

آتش کشیدن یک زن توسط همسرش در رضوانشهر

روز یک‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳، یک زن ۴۰ ساله با هویت نجیبه حسن‌خانی در رضوانشهر داخل اتومبیل خود توسط همسرش به آتش کشیده شد و پس از انتقال به بیمارستان به علت سوختگی شدید جان خود را از دست داد. به گفته حامد شادبهر، فرمانده انتظامی رضوانشهر، قاتل ۴۵ ساله بازداشت شده و انگیزه‌ی خود از به قتل رساندن همسرش را اختلافات خانوادگی اعلام کرده است . (۱اسفنذ۱۴۰۳ هرانا)

زنکشی، گزارشی از قتل دو زن توسط همسرانشان در شهرهای قزوین و گرگان

روز شنبه ۴ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۲ فوریه ۲۰۲۵)، آرزو کمی، مادر دو فرزند و ساکن شهرک‌ زیتون گرگان با وارد آمدن ضربات چاقو توسط همسرش به قتل رسید. به نوشته‌ی اعتماد، ضارب پس از قتل همسرش تحت بازداشت قرار گرفته و انگیزه‌ی خود را اختلافات خانوادگی ذکر کرده است. همچنین روز پنجشنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۰ فوریه ۲۰۲۵)، یک زن توسط همسرش در قزوین با اتومبیل زیر گرفته شد و پس از انتقال به بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. (۵اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

قتل فجیع دلارا جهاندیده توسط همسرش در جهرم

دلارا جهاندیده، به وسیله‌ی سلاح سرد توسط همسرش در شهرستان جهرم از توابع استان فارس به قتل رسید. انگیزه‌ی قاتل از ارتکاب جرم تصمیم دلارا به گرفتن طلاق بوده است که بدین دلیل بارها تهدید به قتل و اسیدپاشی شده بود و پس از تلاش قبلی برای به قتل رساندن وی هیچ اقدامی جهت تأمین امنیت این شهروند انجام نگرفته بود. (۹اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

قتل سکینه مشهور به عنبر توسط همسرش در فردیس

یک زن با هویت سکینه مشهور به عنبر 47 ساله، در فردیس استان البرز توسط همسرش از طریق ضربات وارده با گوشت‌کوب به قتل رسید. قاتل که همسر زن قربانی بوده پس از بازداشت و اعتراف بە قتل انگیزه خود را اختلافات خانوادگی عنوان کرده است. (۱۲ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو)

گزارشی از قتل زهرا رفیعی و مادرش شهین ابن علی، توسط خواستگارش در استان اصفهان

روز یکشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ (۹ مارس ۲۰۲۵)، زهرا رفیعی به همراه مادرش شهین ابن علی ۵۰ ساله، در شهر چرمهین شهرستان لنجان بوسیله‌ی سلاح کلت کمری و با استفاده از صداخفەکن توسط خواستگارش به قتل رسیدند.( ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

آسیب های اجتماعی

یاسوج، گزارشی از مرگ مشکوک اسماء غضنفری دانشجویی که مورد تجاوز دسته‌جمعی قرار گرفته بود

روز یکشنبە ۲۶ اسفندماە ۱۴۰۳ (۱۶ مارس ۲۰۲۵)، اسما غضنفری، دانشجوی ۲۶ ساله اهل یاسوج، که پاییز امسال مورد تجاوز گروهی قرار گرفته بود جانش را از دست داده و در سکوت مطلق خبری مراسم خاکسپاری وی برگزار شده است. شماری از نزدیکان وی می‌گویند که با خوردن قرص به زندگی خود پایان داده است.( ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو )

 

ولی‌الله قدمیان از زندان اوین آزاد شد

خبرگزاری هرانا – امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه، ولی‌الله قدمیان، شهروند بهایی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کرد، با مرخصی متص...