۱۴۰۱ مهر ۱۳, چهارشنبه

اصرار بر شیوه‌ای منسوخ؛ تهدید و دستگیری هنرمندان و ورزشکاران برای جلوگیری از همبستگی با معترضان

VOAPNN

 تهدید و ارعاب هنرمندان و ورزشکاران برای جلوگیری از همبستگی با معترضان

با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران و به راه افتادن موج عظیمی از مخالفت‌های مردمی با رفتار خشن حکومت و پلیس، شمار زیادی از هنرمندان و مشاهیر و ورزشکاران نیز به جمع مردم معترض پیوستند.

این گروه از تاثیرگذاران جامعه با استفاده از پلتفرم‌های مجازی خود نظیر اینستاگرام و توییتر و با داشتن میلیون‌ها دنبال کننده، در همان ابتدای کار توانستند نظر بخش بزرگی از جامعه را به رخدادهای پیرامونی جلب کنند.

در این میان علی کریمی در جامعه ورزشی و مهران مدیری و کتایون ریاحی در جامعه هنری پیشتازان حرکات اعتراضی و حمایت از جنبش مردمی ایرانیان بودند.

علی کریمی با توییت‌ها و استوری‌های خود از ابتدا به تشویق و ترغیب معترضان و تقبیح حاکمان و مزدوران آنها پرداخت،‌ مهران مدیری نیز راه خود را از مدیران حکومتی و تلویزیون جدا کرد و کتایون ریاحی با انتشار عکسی بدون روسری در اینستاگرام و سپس گفتگوی بدون پوشش با تلویزیون‌های فارسی‌زبان خارج از کشور موجی از امید و انگیزه را در دل جوانان و مردم ایران ایجاد کردند.

در این میان شمار زیادی از مشاهیر ایران همچون محمود شهریاری ،حسین ماهینی، سیروان و زانیار خسروی نیز به این جمع معترض پیوستند.

سران جمهوری اسلامی و صاحبان تریبون‌های قدرت اما همزمان با آغاز سرکوب شدید خیابانی معترضان، با توسل به تهدید و ارعاب و سپس دستگیری این افراد تلاش کردند با استفاده از القاب و عناوینی همچون «سلبریتی» «بی‌سواد» یا «پا به سن گذاشته» حرکات آنها را بی ارزش و خفیف جلوه دهند.

آنها سپس به سراغ علی کریمی رفتند و از آنجا که او در ایران نبود در تلاشی برای مصادره اموال و خانه او ناکام شدند. دستگیری محمود شهریاری، حسین ماهینی و بعد شروین حاجی‌پور «جوانی که ترانه‌ای با نام«برای» را به مردم تقدیم کرده‌ بود از جمله اقدامات بعدی حاکمیت برای سرکوب اعتراضات مردمی بود.

اما برخی از سلبریتی‌ها هم سعی کردند جانب حکومت را بگیرند و راهشان را از معترضان یا به قول خودشان «اغتشاشگران» جدا کنند. حمید هیراد، محمد اصفهانی، جعفر دهقان و مهران رجبی، از این دسته بودند.

جمع کثیری از هنرمندان ایرانی ساکن خارج از کشور هم در طول دو هفته گذشته به حمایت از جنبش مردم ایران و تلاش برای جلب نظر مردم جهانی و پشتیبانی آنها پرداخته‌اند.

خوانندگانی چون ابی، داریوش ،‌ستار، گوگوش و بازیگرانی مثل گلشیفته فراهانی و شهره آغداشلو از جمله این افراد بودند.

شهره آغداشلو در مصاحبه‌ای با مجله نیوزویک گفت: «ما دیگر در مورد اهمیت جنگ هسته‌ای و اینکه دولت ایران چقدر به اورانیوم و ساخت بمب هسته‌ای نزدیک است صحبت نمی کنیم. آنچه در حال حاضر در خطر است، جان هزاران جوان ایرانی است که برای حقوق خود می‌جنگند و بنابراین هر نوع مذاکره با ایران بیهوده است.»

گلشیفته فراهانی هم در توییترش نوشت: « حکومتی که خواننده و کارگردان و هنرمند را در قفس می‌کند، قطعا نفس‌های آخر را می‌کشد.»

در حالی که سران حکومت از جمله روسای قوای سه‌گانه نظام در سخنرانی‌های خود همواره مدعی حمایت از اعتراضات مسالمت‌آمیز مردمی بودند و می‌گفتند که فقط با «اغتشاشگران» برخورد می‌کنند، این دستگیری‌ها به علاوه جلب و بازداشت دهها خبرنگار، شاعر، ترانه‌سرا و فعال مدنی بار دیگر مهر باطلی است بر این ادعا که جمهوری اسلامی اهل مماشات با مخالفان است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

انتقال عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شاهرود

۱ آذر ۱۴۰۳ صدای‌آمریکا حساب کاربری «کانون زنان ایرانی» در رسانه اجتماعی ایکس به نقل از حسین تاج، وکیل دادگستری، از بستری شدن عاطفه رنگریز،...