۱۴۰۲ شهریور ۹, پنجشنبه

نازیلا حقار، شهروند بهائی به پنج سال حبس محکوم شد

هرانا

نازیلا حقار، شهروند بهائی توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به تحمل پنج سال حبس محکوم شد. پس از پذیرش درخواست واخواهی، رای مورد اعتراض در تاریخ ۲۹ مرداد عینا تایید شد.

خانم حقار در اردیبهشت سال جاری به صورت غیابی توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم از بابت اتهام عضویت در گروه غیرقانونی به هدف برهم زدن امنیت کشور به تحمل پنج سال حبس محکوم شد. پس از پذیرش درخواست واخواهی، رای مورد اعتراض در تاریخ ۲۹ مرداد عینا تایید شد.
برگزاری کلاس های آموزشی برای کودکان از مصادیق اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی عنوان شده است.

در مرداد سال گذشته منزل شخصی این شهروند مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت. ماموران در زمان تفتیش منزل، موبایل وی و اعضای خانواده، چند دستگاه لپ تاپ و کامپیوتر و تمام کتب و نوشته ها را با خود بردند.

لازم به ذکر است، شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
در ماده ۷۷ منشور حقوق شهروندی مصوب دولت ایران نیز در این باره آمده است: “حق شهروندان است که آزادانه و بدون تبعیض و با رعایت قانون، شغلی را که به آن تمایل دارند انتخاب نمایند و به آن اشتغال داشته باشند. هیچ‌کس نمی‌تواند به دلایل قومیتی، مذهبی، جنسیتی و یا اختلاف‌نظر در گرایش‌های سیاسی و یا اجتماعی این حق را از شهروندان سلب کند”.

مقابله حکومت با دادخواهان؛ فاطمه حیدری: نزدیک سالگرد برادرم فشار می‌آورید که «ساکتمون» کنید

VOAPNN

سنگ مزار جواد حیدری، از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری.

فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، روز سه‌شنبه هفتم شهریور از فشار ماموران حکومتی جمهوری اسلامی بر خانواده‌اش در آستانه سالگرد جانباختن برادرش خبر داد.

او با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: «برادرم‌ محمد رو پس از چهلم جواد بازداشت و از کار اخراجش کردن؛ بعد، فرزند دوساله‌اش دلوان رو بازداشت کردن.»

فاطمه حیدری که برادرش در قزوین کشته شد در ادامه پست خود افزود: «حالا هم همسرش فرانک کریمی رو که پرستاره، اخراج کردن و بهش گفتن: چرا جواد در اعتراضات شرکت کرده! داداشم رو کشتین و الان نزدیک سالگردش فشار میارین که ساکتمون کنید بدبختا؟»

۱۴۰۲ شهریور ۸, چهارشنبه

الهه عسکری با تودیع وثیقه آزاد شد

هرانا

امروز دوشنبه ششم شهریورماه، الهه عسکری، بلاگر، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. آزادی خانم عسگری از زندان اوین با تودیع وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.
الهه عسکری چهارشنبه بیست و پنج مردادماه سال جاری، پس از مراجعه به اداره گذرنامه برای پس گرفتن پاسپورت خود، در بیرون از این اداره توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم عسکری اطلاعی حاصل نشده است.

مهسا بصیر توانا با تودیع وثیقه آزاد شد

هرانا

مهسا بصیر توانا، خواهر مهران بصیر توانا، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد. وی در تاریخ بیست و ششم مردادماه توسط نیروهای امنیتی در فومن بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهسا بصیر توانا آزاد شد.

آزادی خانم بصیر توانا، خواهر مهران بصیر توانا، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با تودیع وثیقه صورت گرفته است.
از اتهامات مطروحه علیه این شهروند کماکان اطلاعی در دست نیست.

مهسا بصیر توانا، شهروند ساکن فومن و مادر دو فرزند، روز پنجشنبه بیست و ششم مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت خانم بصیر توانا همزمان با بازداشت دستکم سیزده شهروند دیگر در گیلان صورت گرفت که طبق آخرین اطلاعات هرانا، کماکان ۹ تن دیگر از این افراد به نام های زهرا دادرس، زهره دادرس، متین یزدانی، یاسمین حشدری، هومن طاهری، سارا جهانی، جلوه جواهری، فروغ سمیع نیا و آزاده چاوشیان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند.

ادعای بادامچیان علیه مهسا امینی: او طرفدار حزب کومله بود و با لباس مبتذل به پارک رفت!

آفتاب‌‌نیوز

بخش هایی از گفتگوی بادامچیان را ایلنا را بخوانید؛ یکی از نقدهای جدی در مورد وضعیت حجاب نوع برخورد با بی‌حجابی و رفتار گشت ارشاد بودکه منجر به آن اتفاق و شروع حوادث سال گذشته شد، این نوع رفتارها اصلاح‌پذیر نیست؟

این بحث غلط است. رفتار گشت ارشاد با مهسا امینی چیزی نبود. یک مقدار نظام با خانم مهسا امینی مدارا کرد. خانم ژینا طرفدار حزب کومله است و عکس رقاصی‌ او با حزب کومله موجود است. بعد آمد با لباس مبتذل در تهران به پارک رفت.در آنجا به او تذکر دادند که پارک محل عمومی است. شروع کرد به فحاشی و دعوا. گفتند سوار گشت ارشاد شود، مگر گشت ارشاد چه کار می‌کرد؟ دعوا می‌کرد یا می‌زد؟ او را به مقر گشت ارشاد آوردند که راهنمایی‌اش کنند. یک مرتبه حال او به هم خورد و بعد هم فوت کرد و بعد از آن حرکت دسته‌جمعی منظم از داخل و خارج به همراه بی‌بی‌سی، سی‌ان‌ان، من و تو و اینترنشنال و صهیونیست‌ها شروع شد که خانم مهسا امینی در برخورد با گشت ارشاد کشته شده است.

اگر می‌خواهید گشت ارشاد را نقد کنید رفتار مهسا امینی را هم نقد کنید

در موارد دیگر چطور که با رفتار تند با زنان بی‌حجاب یا کم حجاب برخوردهایی شده است، آیا این نوع برخوردها کارساز است؟

چرا با گشت ارشاد دعوا دارند؟‌ چرا با خانم‌هایی که به شکل غیرمناسب بیرون می‌آیند، هفتاد قلم آرایش کرده، با این افراد برخورد نمی‌شود؟‌ او دارد خلاف می‌کند. در جمهوری اسلامی خلاف قانون، خلاف دین، اسلام عمل می‌کند. به جای اینکه به این بگویند تو اشتباه کردی، خلاف کردی، می‌گویند گشت‌ارشاد چرا این کار را کرده؟

گشت ارشاد را هم نقد کنند، اما بعد بگویند اگر گشت‌ارشاد این کار را کرد، خانم مهسا هم خیلی کار زشتی کرد. چرا از مهسا امینی حمایت کردند؟ آیا جمهوری اسلامی آمد مهسا امینی را بکشد؟ چنین کاری را نمی‌کند. او یک بی‌حجاب است و حداقل مجازات می‌شود.

زشتی کاری که دار و دسته اصلاح‌طلب و دار و دسته این‌ تیپی می‌کنند خدا می‌داند در عمق جامعه و فرهنگ ایرانی به ضرر کامل‌شان تمام می‌شود. نصیحت من را بپذیرند. اگر خواستند به گشت ارشاد نقد کنند، مهسا امینی را هم نقد کنند و بگویند این کار هم غلط است.

۱۴۰۲ شهریور ۷, سه‌شنبه

تهدید مولانا عبدالغفار نقشبندی توسط سپاه: «از فعالیت های خود دست بردارید وگرنه ریش و محاسن پدرتان را می سوزانیم»

سپاه پاسداران سیستان و بلوچستان طی ارتباط تلفنی با مدیر روابط عمومی مولانا عبدالغفار، وی را تهدید به سوزاندن ریش و محاسن مولوی فتحی محمد نقشبندی کرد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز دوم شهریور ماه ۱۴۰۲، مولانا عبدالغفار نقشبندی توسط سپاه پاسداران تهدید به سوزاندن ریش و محاسن پدرشان مولوی فتحی محمد شد.

گفته می شود شخصی از سپاه به نمایندگی از حسینی فرمانده سپاه در جنوب سیستان و بلوچستان طی ارتباط تلفنی با مدیر روابط عمومی مولانا عبدالغفار، به وی گفته اند که «سکوت کنید و دست از فعالیت های خود بردارید یا ریش و محاسن پدرتان را می سوزانیم.»

مولانا عبدالغفار نقشبندی در پاسخ به تهدیدات این شخص گفته اند اگر دست به ریش مولانا بزنید ریشه شما را می سوزانیم.

مولانا نقشبندی در ادامه گفتند که اگر کوچکترین اتفاقی برای پدرم مولانا فتحی محمد نقشبندی بیفتد سپاه مسئول آن خواهد بود و با این تهدیدات هرگز نمی توانید ما را از مسیر دادخواهی از خون شهدایمان منحرف و ساکت نمایید.

دادستان تهران: زن توهین کننده به ائمه اطهار بازداشت شد

ایسنا

دادستان تهران اعلام کرد: زنی که به ائمه اطهار و مقدسات دینی توهین کرده بود با دستور قضایی و تلاش نیروهای مجاهد فراجا بازداشت شد.

به گزارش ایسنا به نقل از میزان، طی روزهای اخیر تصویری از یک خانم در مکان عمومی که به ائمه اطهار و مقدسات دینی توهین می‌کرد در فضای مجازی پخش شد.

بلافاصله پس از انتشار این تصویر در فضای مجازی، دادستان تهران دستور شناسایی و بازداشت این فرد را صادر کرد.

بنابر این گزارش‌، صالحی دادستان تهران، گفت: از طریق نیابت قضایی ارسالی از سوی استان لرستان با تلاش نیروهای مجاهد فراجا این خانم در زمان کوتاهی شناسایی و ساعتی پیش بازداشت شده است.

با بازداشت این خانم، پرونده برای وی تشکیل و در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در اردبیل

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زلیخا قاضی زاده

زلیخا قاضی زاده در پی یورش نیروهای امنیتی اردبیل به منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. روز یکشنبه پنج شهریور ماه ۱۴۰۲، زلیخا قاضی زده، ساکن اردبیل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

براساس این گزارش، بازداشت زلیخا قاضی زاده، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل این شهروند صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این خبر، از نهاد بازداشت کننده، مکان نگهداری، و اتهام های مطروحه علیه این شهروند اطلاع دقیقی در دست نیست.

بازداشت اعضای خانواده حنانه کیا توسط نیروهای امنیتی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

وحید کیا، معصومه آذری، هلیا کیا و حنانه کیا

وحید کیا «پدر» و معصومه آذری «مادر» و هلیا کیا خواهر حنانه کیا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یک شنبه پنج شهریور ماه ۱۲۰۲، وحید کیا، «پدر» و معصومه آذری، «مادر» و هلیا کیا خواهرحنانه کیا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش ازر نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و اتهام های مطروحه علیه این خانواده اطلاع دقیقی در دست نیست.

حنانه کیا، ۲۳ ساله‌ با شلیک گلوله نیروهای امنیتی در جریان اعتراض های “زن، زندگی، آزادی” در تاریخ سی‌ شهریور سال گذشته جان خود را از دست داد.

آنیشا اسداللهی به‌ دلیل سردادن شعار «زن زندگی آزادی» ممنوع‌الملاقات شد

رادیو فردا

 

آنیشا اسداللهی، مترجم و فعال کارگری محبوس در زندان اوین، به دلیل سر دادن شعار «زن زندگی آزادی» ممنوع‌الملاقات شده است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان روز یک‌شنبه پنجم اردیبهشت اعلام کرد که خانم اسداللهی دو‌ هفته پیش به همراه تعداد زیادی از زندانیان بند زنان اوین به‌مناسبت روز خبرنگار در هواخوری زندان جمع شدند و در حمایت از روزنامه‌نگاران و کنشگران زندانی و معترضان بازداشت‌شده در ارتباط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ شعار «زن زندگی آزادی» سردادند.

پس از این اقدام اعتراضی، خانم اسداللهی در هفته جاری از ملاقات با خانوادهٔ خود و برخلاف آیین‌نامه زندان از ملاقات با همسر زندانی خود، کیوان مهتدی، محروم شده است.

آقای مهتدی به اتهام حمایت از تشکل‌های مستقل صنفی محکومیت پنج‌ساله خود را در زندان سپری می‌کند و آنیشا اسداللهی، نیز اوایل مرداد برای اجرای حکم پنج‌ سال و هشت ماه حبس خود به زندان اوین رفت.

دادگاه انقلاب تهران این مترجم را به اتهام «اجتماع و تبانی» علیه جمهوری اسلامی به پنج سال حبس تعزیری و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس تعزیری محکوم کرد و این حکم در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.

خانم اسداللهی پیشتر نیز سابقه بازداشت و حبس داشته است. او آخرین بار روز نهم اردیبهشت امسال همراه با شمار دیگری از فعالان کارگری در خانه محمد حبیبی، معلم زندانی، بازداشت شد.

۱۴۰۲ شهریور ۶, دوشنبه

بازداشت مریم عامری، فعال فرهنگی عرب توسط نیروهای حکومتی در اهواز

هه‌نگاو

بازداشت مریم عامری، فعال فرهنگی عرب توسط نیروهای حکومتی در اهواز

مریم عامری، از فعالان فرهنگی عرب ساکن اهواز، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال داده شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً مریم عامری، کنشگر فرهنگی ساکن اهواز در منزل خود طی یورش شماری از نیروهای حکومتی بازداشت شده است.

مریم عامری طی چند سال گذشته قصه‌ها، لالایی‌ها و ترانه‌ها به زبان عربی را، جهت ثبت تاریخ شفاهی روستا به روستا جمع آوری می‌کرد.

از دلایل بازداشت و همچنین اتهامان مطروحه علیه مریم عامری، پس از بازداشت تا این زمان جزئیات دقیقی در دسترس قرار نگرفته است.

مریم عامری روز چهارشنبه ۱۹ آذرماه ١٣٩٩ نیز، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و پس از گذشت یک ماه با وثیقه و موقتاً آزاد شده بود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی: نظام با مهسا امینی مدارا کرد

ایران‌وایر

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی: نظام با مهسا امینی مدارا کرد

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفته نظام جمهوری اسلامی با مهسا امینی، دختر کشته شده در بازداشت گشت ارشاد «مدارا» کرده است.

بادامچیان روز شنبه چهارم شهریور در مصاحبه با ایلنا گفت: «رفتار گشت ارشاد با مهسا امینی چیزی نبود. یک مقدار نظام با خانم مهسا امینی مدارا کرد.»

این فعال سیاسی وابسته به حکومت جمهوری اسلامی در ادامه اعا کرد که مهسا امینی «طرفدار حزب کومله» بوده و «عکس رقاصی‌ او با حزب کومله موجود است.»

این ادعای بادامچیان درباره مهسا امینی در حالی مطرح شده که پیش از این یکی از نزدیکان مهسا امینی در گفتگو با ایران‌وایر هرگونه ارتباط مهسا با احزاب سیاسی از جمله کومله را تکذیب کرده و گفته بود مهسا در عمر خود از ایران خارج نشده بود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی همچنین درباره بازداشت و مرگ مهسا امینی گفت: «با لباس مبتذل در تهران به پارک رفت. در آنجا به او تذکر دادند که پارک محل عمومی است. شروع کرد به فحاشی و دعوا. گفتند سوار گشت ارشاد شود، مگر گشت ارشاد چه کار می‌کرد؟ دعوا می‌کرد یا می‌زد؟ او را به مقر گشت ارشاد آوردند که راهنمایی‌اش کنند. یک مرتبه حال او به هم خورد و بعد هم فوت کرد.»

ادعای پوشیدن لباس‌های مبتذل نیز از سوی مهسا امینی به گواهی تصاویری که در روز بازداشت از او منتشر شده است، کذب بوده و این دختر ۲۲ ساله با پوششی معمولی در خیابان‌های تهران به دست ماموران گشت ارشاد دستگیر شد.

اسدالله بادامچیان در اظهارات خود همچنین قتل مهسا امینی به دست ماموران گشت ارشاد را «دروغ» خواند و گفت: «آیا جمهوری اسلامی آمد مهسا امینی را بکشد؟ چنین کاری را نمی‌کند. او یک بی‌حجاب است و حداقل مجازات می‌شود. زشتی کاری که دار و دسته اصلاح‌طلب و دار و دسته این‌ تیپی می‌کنند خدا می‌داند در عمق جامعه و فرهنگ ایرانی به ضرر کامل‌شان تمام می‌شود. نصیحت من را بپذیرند. اگر خواستند به گشت ارشاد نقد کنند، مهسا امینی را هم نقد کنند و بگویند این کار هم غلط است.»

مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۵ شهریور سال گذشته باعث آغاز یکی از گسترده‌ترین اعتراضات ضد حکومتی در ایران شده و حکومت ایران به شدت نگرانی از سرگیری اعتراضات در سالگرد قتل مهسا امینی است.

ادامه فشار حکومت بر دانشگاه‌ها؛ چهار استاد دانشگاه از دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و شریف اخراج شده‌اند

BBC

چهار استاد دانشگاه از دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و شریف اخراج شده‌اند

در تازه‌ترین تحول در موج اخیر اخراج استادان از دانشگاه‌های ایران، علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه شریف گفته که نامه اخراج دریافت کرده است. همچنین گزارش شده که آمنه عالی و حمیده خادمی، دو عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی هم از این دانشگاه اخراج شده‌اند. بنابر گزارش‌ها داریوش رحمانیان، استاد ممتاز تاریخ دانشگاه تهران هم از این دانشگاه اخراج شده است.

آقای شریفی زارچی عضو هیات علمی بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف بوده و در جریان اعتراضاتی که از شهریور ۱۴۰۱ شروع شده، از منتقدان سیاست‌های حاکم بر ایران و تداوم فشارهای امنیتی بر دانشجویان و دانشگاه‌ها بوده است.

براساس گزارش‌ها گفته شده است که علت اخراج آمنه عالی و حمیده خادمی، دو عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی هم حمایت آنان از دانشجویان در اعتراض‌های سال گذشته بوده است.

بنابر گزارش دیده‌بان ایران، این دو صبح امروز شنبه در یک تماس تلفنی و بدون ابلاغ حکم رسمی اخراج شده‌اند.

۱۴۰۲ شهریور ۵, یکشنبه

تداوم بازداشت و بی‌خبری از نرگس سرداری و همسرش مهدی اعتماد سعید

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نرگس سرداری و مهدی اعتماد سعید

نرگس سرداری همسر مهدی اعتماد سعید علیرغم گذشته بیش از ده روز از تاریخ دستگیری و همسرش علیرغم گذشت بیش از چهل و پنج روز از تاریخ بازداشت همچنان در یکی از بازداشتگاه های امنیتی به صورت بلاتکلیف به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نرگس سرداری همسر مهدی اعتماد سعید علیرغم گذشت به ترتیب بیش از ده روز و چهل و پنج روز از تاریخ دستگیری همچنان در بازداشت یکی از نهادهای امنیتی به سر می برند.

بر اساس این گزارش نرگس سرداری، در تاریخ ۲۵ مرداد توسط نیروهای امنیتی بلاس شخصی بازداشت و تا این لحظه از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

همچنین مهدی اعتماد سعید، بازیگر تئاتر و تسهیلگر مهارت‌های فردی، بازیگر و نمایش‌‌پرداز، پیش‌تر در تاریخ ۱۹ خرداد بازداشت شده بود.

آقای اعتماد سعید به جز چند تماس کوتاه هیچ اطلاعی از شرایط و محل نگهداری آنان در دسترس نیست گفته می شود که این دو از داشتن وکیل محروم هستند.

فشار نهادهای امنیتی، نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی از محل کار خود اخراج شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نفیسا سعادت یار

نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی ساکن گرگان، در پی اعمال فشار نهادهای امنیتی از محل کار خود اخراج شد. سال گذشته او و همسرش پویا امری بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بودند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی ساکن گرگان، در پی اعمال فشار نهادهای امنیتی از محل کار خود اخراج شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند در این خصوص گفت: «خانم سعادت نیا پانزده سال به عنوان نماینده علمی در یک شرکت خصوصی مشغول به فعالیت بود. پس از بازداشت و آزادی وی، نیروهای اطلاعات سپاه، مدیران این شرکت را احضار و آنها را مجبور کردند که خانم سعادت نیا را اخراج کنند. نهایتا مدیران شرکت نیز مجبور به قطع همکاری با این شهروند بهائی شدند».

نفیسا سعادت یار و همسرش پویا امری اویل بهمن سال گذشته بازداشت و پس از مدتی هر کدام با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شدند.

۱۴۰۲ شهریور ۴, شنبه

انیسا فنائیان، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

انیسا فنائیان، شهروند بهائی ساکن سمنان امروز دوشنبه سی ام مردادماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه سی ام مرداد ۱۴۰۲، انیسا فنائیان، شهروند بهائی بازداشت شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند در تماس با هرانا گفت: “ساعت ۱۲ روز جاری نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل خانم فنائیان، اقدام به بازداشت وی کردند. ماموران در زمان بازداشت، حدود سه ساعت به تفتیش منزل پرداختند و نهایتا تلفن همراه، لپتاپ و تمام آثار مرتبط با آیین بهائی را ضبط کردند. حکمی که برای بازداشت خانم فنائیان توسط نیروهای امنیتی به این شهروند ارایه شد، به صورت دست نوشته بود.”
تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

انیسا فنائیان، شهروند بهائی ساکن سمنان پیش از این نیز به دلیل اعتقادات دینی خود، سابقه تحمل حبس دارد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

بازداشت نیلوفر شاکری توسط نیروهای امنیتی کرج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیلوفر شاکری

نیلوفر شاکری، توسط نیروهای امنیتی کرج بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۲، نیلوفر شاکری، توسط نیروهای امنیتی کرج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

خانم شاکری بدون ارائه حکم قضایی و توسط ماموران لباس شخصی بازداشت شده است.

هنوز از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و اتهام های مطروحه علیه این شهروند اطلاع دقیقی در دست نیست.

او سال گذشته نیز در مهر ۱۴۰۱ بازداشت شد و ماه‌ها با وضعیت جسمی نامساعد، در زندان بود.

۱۴۰۲ شهریور ۳, جمعه

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مریم فرهنگ در زندان دولت آباد اصفهان

هرانا

مریم فرهنگ، شهروند ساکن اصفهان، علیرغم گذشت هفده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان دولت آباد این شهر بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم فرهنگ به صورت بلاتکلیف در زندان دولت آباد اصفهان در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “علیرغم پیگیری های خانواده خانم فرهنگ از مراجع قضایی، مسئولین مربوطه با آزادی موقت او ممانعت به عمل آورده اند.”
مریم فرهنگ، ۲۶ ساله، نجار، شهروند ساکن اصفهان و سنگ نورد در تاریخ پانزدهم مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شد.

پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: مریم پس از بازداشت، در تماس تلفنی کوتاه با خانواده خود از انتقالش به بازداشتگاه سروش وزارت اطلاعات خبر داده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

۱۴۰۲ شهریور ۲, پنجشنبه

آبدانان؛ فاطمه شیخی تفهیم اتهام شد

هرانا

روز چهارشنبه یکم شهریورماه، فاطمه شیخی، شهروند اهل آبدانان توسط شعبه دوم دادیاری دادگستری این شهر تفهیم اتهام شد.

بر اساس این گزارش، خانم شیخی توسط شعبه دوم دادیاری دادگستری آبدانان تفهیم اتهام شد. این شهروند اکنون با تودیع وثیقه آزاد شده است.

در این گزارش آمده است؛ “روز سه‌ شنبه سی و یکم مردادماه، ماموران امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل خانوادگی خانم شیخی مراجعه و اعلام کردند که حکم جلب وی را دارند و در صورت عدم مراجعە بە دادگاە او را بازداشت خواهند کرد.”

سوسن بادوام، شهروند بهایی به حبس و محرومیت اجتماعی محکوم شد

هه‌نگاو

سوسن بادوام، شهروند بهایی به حبس و محرومیت اجتماعی محکوم شد

سوسن بادوام، شهروند بهایی اهل رشت، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به چهار سال و یک ماه و ١٧ روز حبس و همچنین محرومیت ده ساله از حقوق اجتماعی محکوم شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً سوسن بادوام، شهروند بهایی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست مهدی راسخی، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی مغایر با اسلام” به سه سال و شش ماه و یک روز حبس و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی” به هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری محکوم شده است.

همچنین، این شهروند بهایی به مدت ده سال از برخی حقوق اجتماعی خود محروم خواهد شد. طبق قانون تجمیع احکام، مجازات اشد، یعنی سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری برای سوسن بادوام قابل اجرا خواهد بود.

سوسن بادوام، روز ٢٨ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران استان گیلان در شهر رشت بازداشت و بعدها با تودیع وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

۱۴۰۲ شهریور ۱, چهارشنبه

دختران پشت درهای ورزشگاه، زنان حکومتی روی سکوها، تاج تماشاگر فینال زنان

ایران‌وایر

دختران هوادار تراکتور همچنان باید پشت‌ درهای ورزشگاه یادگار بمانند. جمهوری اسلامی رسما اعلام کرده است که برای «نمایش دروغین» به کنفدراسیون آسیا، زنان گزینشی را وارد ورزشگاه تبریز می‌کند

بیانیه‌ای که هیات فوتبال استان آذربایجان شرقی منتشر کرد، برای جامعه فوتبال ایران تبدیل به یک معنای مشخص شد؛ نمایش چهار دهه‌ای به پایان رسیده و کنفدراسیون فوتبال آسیا از جمهوری اسلامی خواسته است از این پس، با صراحت کامل و بدون خطرات احتمالی، «دروغ» بگوید.

شنبه ۲۸مرداد۱۴۰۲، هیات فوتبال استان آذربایجان شرقی در بیانیه‌ای اعلام کرد که ورود زنان تماشاگر و هوادار تیم فوتبال تراکتور در بازی این تیم در لیگ قهرمانان آسیا به ورزشگاه ممنوع است، اما به‌دلیل آنچه «خطرات احتمالی عدم ورود زنان به ورزشگاه یادگار» خوانده بود، رسما از ورود «زنان گزینشی» به‌صورت محدود خبر داد. در این بیانیه آمده ست: «به‌لحاظ حساسیت برگزاری بازی‌های آسیایی و اینکه در میزبانی باشگاه تراکتور تبریز هیچگونه خللی وارد نگردد، مقرر گردید در این دیدار تنها پذیرای بانوان ورزشکار فوتبالی بوده تا تبعات سویی برای باشگاه میزبان نداشته باشد.»

سه‌شنبه۳۱مرداد، تراکتور در لیگ قهرمانان آسیا باید میزبان شارجه امارات باشد و حضور زنان در ورزشگاه، یکی از شروط کنفدراسیون فوتبال آسیا محسوب می‌شود.

هم‌زمان با اعلام رسمی دفتر نمایندگی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی در آذربایجان شرقی مبنی‌بر «اجرای نمایش دروغین» مقابل چشم‌های نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا، رسانه‌های ایران از سفر «مهدی تاج»، رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی به استرالیا، برای تماشای «فینال جام‌جهانی زنان» و ملاقات با «جیانی اینفانتینو»، رییس فیفا خبر دادند.

در خبر رسانه‌های ایران تاکید شده بود که مهدی تاج قرار است با جیانی اینفانتینو، در مورد ورود زنان به ورزشگاه‌های کشور مذاکره کند.

پس از چهار دهه «آپارتاید جنسیتی» در ورزشگاه‌های ایران، چه مذاکره‌ای میان فدراسیون فوتبال و رییس فیفا باقی مانده است؟

«شیوا امینی»، بازیکن سابق تیم ملی فوتسال زنان ایران و یکی از چهره‌های فعال در زمینه اطلاع‌رسانی نقض حقوق‌بشر توسط جمهوری اسلامی در ورزش، طی گفت‌وگویی که ۲۳فروردین۱۴۰۲ با «ایران‌وایر» داشت، مدعی شد که طی سال‌ها مذاکره در مورد نقض شدن حقوق ورزشکاران ایرانی از سوی فدراسیون‌های سیاست‌زده ورزشی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، متوجه شده است که فدراسیون‌های ورزشی ایران در مجامع بین‌المللی «هزینه» می‌کنند.

او به ایران‌وایر گفته بود: «بزرگ‌ترین مشکل ما همیشه لابی‌های جمهوری اسلامی بودند. یک چیز هست که می‌دانیم و آن اینکه جمهوری اسلامی با پول دهن همه را بسته است. من نمی‌خواهم اسم ببرم، ولی می‌دانیم جمهوری اسلامی با پول مردم ایران علیه مردم ایران این لابی‌ها را انجام می‌دهد. چیزی که من شنیدم این است که مبلغ یک میلیون یورو در میان نیست و آن‌قدر این ارقام زیاد است که دست و پای همه می‌‌لرزد. تا وقتی جمهوری اسلامی خرج می‌کند و تا وقتی این طرف مدیرانش دست و پای‌شان می‌لرزد، کار ما سخت است.»

فدراسیون جهانی فوتبال ۲۲مهر۱۳۹۸ در پاسخ به سوالات ایران‌وایر در مورد ادعاهای «امیر علوی»، رییس وقت روابط عمومی فدراسیون فوتبال و مشاور رسانه‌ای مهدی تاج در مورد «استمرار ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها» گفته بود: «ما به عقب برنمی‌گردیم. یک بار حرف‌مان را زده‌ایم و دیگر تکرار هم نمی‌کنیم.»

در پاسخ فیفا به ایران‌وایر تاکید شده بود که «موضع فیفا در مورد دسترسی زنان به ورزشگاه‌های ایران کاملا واضح و روشن است؛ همه زنان باید در استادیوم‌های فوتبال در ایران مجاز باشند، برای تمام مسابقات فوتبال. ما بار دیگر شما را به بیانیه رییس فیفا که پس از بازی اخیر در تهران صادر شده، ارجاع می‌دهیم.»

در این بیانیه مورد اشاره فیفا که در ایمیل پاسخ به ایران‌وایر نیز گنجانده شده بود، صحبت‌های جیانی اینفانتینو به چشم می‌خورد: «فدراسیون جهانی فوتبال اکنون بیش از هر زمان دیگری به آینده‌ای نگاه می‌کند که تمام دختران و زنانی که مایل به حضور در ورزشگاه‌های فوتبال ایران هستند، در شرایط و فضایی امن و آزاد قرار داشته باشند. اکنون دیگر نمی‌توان متوقف شد یا به عقب برگشت کرد.»

۱۴۰۲ مرداد ۳۱, سه‌شنبه

مژگان ایلانلو آزاد شد

هرانا

مژگان ایلانلو، مستندساز امروز دوشنبه سی ام مرداد آزاد شد. خانم ایلانلو روز گذشته پس از احضار به پلیس اطلاعات و امنیت تهران، بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دیده بان ایران، مژگان ایلانلو، مستندساز آزاد شد.

در این گزارش آمده است: «اتهام وی فعالیت فیلم‌ سازی و تبلیغ علیه نظام عنوان شده بود اما به علت عدم وجود شواهد یا مدرکی دال بر این اتهام، مژگان ایلانلو، مستندساز و فعال حقوق زنان امروز آزاد شد.»

بر اساس این گزارش، مژگان ایلانلو «به علت فعالیت‌ های خود در فضای مجازی تذکری جدی گرفته» و با وجود آزادی، به او گفته شده که «ما دائم در حال رصد شما هستیم».

این مستندساز روز یکشنبه ۲۹ مردادماه پس از احضار به پلیس اطلاعات و امنیت تهران بازداشت شد.

مژگان ایلانلو پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. وی در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بند دو الف زندان اوین منتقل شد.

خانم ایلانلو چندی بعد توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به مجموعا ۹ سال و ۹ ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق، پرداخت جزای نقدی، ممنوعیت فعالیت و خروج از کشور و ضبط اموال دیجیتال محکوم شد.

وی نهایتا در تاریخ ۲۶ بهمن ماه سال گذشته به دنبال صدور بخشنامه “عفو” از زندان اوین آزاد شد.

۱۴۰۲ مرداد ۳۰, دوشنبه

هادی احمدی مجددا به دادگاه ویژه روحانیت کرمانشاه احضار شد

هادی احمدی، روحانی اهل سنت، با دریافت ابلاغیه ای به دادگاه ویژه روحانیت کرمانشاه احضار شد. آقای احمدی در تاریخ بیست و یکم تیرماه نیز به این مرجع قضایی احضار شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، هادی احمدی به دادگاه احضار شد.

در این گزارش آمده است، بر اساس احضاریه ای که توسط دادگاه ویژه روحانیت کرمانشاه صادر و به وی ابلاغ شده، از این روحانی اهل سنت خواسته شده تا روز چهارشنبه یکم شهریور ماه، در این شعبه حاضر شود.

این روحانی اهل سنت در تاریخ بیست و یکم تیرماه نیز به این مرجع قضایی احضار شده بود.

تاکنون از دلایل احضار این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

هادی احمدی، خطیب و مدرس مدرسه علوم دینی شمس العارفین نجار پاوه است.

سارا سیاه پور جهت اجرای حکم حبس احضار شد

هرانا

سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان جهت اجرای حکم حبس به شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان محکوم و حکم صادره در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، سارا سیاه پور جهت اجرای حکم حبس احضار شد.

بر اساس ابلاغیه ای که در تاریخ ۲۶ مرداد توسط شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین صادر و به وثیقه گذار خانم سیاه پور ابلاغ شده است، از وی خواسته شده تا ظرف مدت ده روز در این شعبه حاضر شود.

خانم سیاه پور دوم شهریورماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ دوازدهم شهریورماه همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد. وی همچنین به‌ عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب، دسته‌ جات و گروه‌ های سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.

چندی پیش این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارجاع داده شد.

اوایل مرداد خانم سیاه پور هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان البرز احضار شده بود.

زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات حمیده زراعی تعیین شد

هرانا

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حمیده زراعی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در تاریخ هشتم مهرماه در شعبه یکم دادگاه انقلاب شهرستان کرج برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات حمیده زراعی تعیین شد.

بر اساس احضاریه ای که روز پنج شنبه بیست و ششم مردادماه، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب کرج صادر و به خانم زراعی ابلاغ شده است، از وی خواسته شده تا در تاریخ هشتم مهرماه ۱۴۰۲، از بابت دفاع از اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی” در این شعبه حاضر شود.
حمیده زراعی در تاریخ هشتم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و پس از گذشت دو روز به زندان کچویی کرج منتقل شد.

دو روز بعد، جلسه بازپرسی این شهروند در شعبه بیست و دوم دادسرای عمومی و انقلاب کرج برگزار شد.

خانم زراعی پیشتر در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ماه امسال، با دریافت ابلاغیه ای از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی به نفع گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی” به شعبه بیست و دو بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرج احضار شده بود.

حمیده زراعی، پیشتر در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۸ بهمن ماه سال گذشته به دنبال صدور بخشنامه “عفو” از زندان کچویی کرج آزاد شد.

رونمایی «اعتماد» از پیشنهادات اصلاحی برای لایحه «عفاف و حجاب»؛ از چادر اجباری تا مجازات والدین

VOAPNN

اعتراض به حجاب اجباری

در حالی که موسی غصنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس امروز از اتمام بررسی لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون متبوع خود خبر داد، روزنامه «اعتماد» در شماره امروز خود از پیشنهادات مطرح شده در جریان بررسی این لایحه رونمایی کرد.

روزنامه «اعتماد» در شماره روز یکشنبه ۲۹ مرداد از طرح پیشنهادات جدید در روند بررسی لایحه «عفاف و حجاب» خبر داد و نوشت مشخص نیست کدام یک از آنها در كميسيون قضايی مجلس تصویب شود؛ پیشنهاداتی که مرور آنها نشان می‌دهد نمایندگان به دنبال ایجاد «فضایی بسته» در جامعه و افزایش هزینه‌های حجاب اختیاری هستند.

در گزارش منتشر شده به تعدادی از پیشنهادات ثبت شده برای اصلاح این لایحه بحث‌برانگیز اشاره و تبعات تصویب احتمالی آن بررسی شده است.

طبق این گزارش برای ماده يك این لايحه پیشنهاداتی ارائه شده كه اگر تصويب شود، به اين معناست كه ورود زنان به ورزشگاه‌ها نيز ممنوع خواهد شد، چرا كه بخشی از یک پیشنهاد تاکید شده که «ورود آقايان به كليه مكان‌های ويژه بانوان (باشگاه‌ها، ورزشگاه، آرايشگاه، مترو و ساير وسايل نقليه عمومی و پارك‌ها) و بالعكس ممنوع است.»

در ماده ۱۲ که مربوط به حوزه آموزش و پرورش است نیز پیشنهادی مطرح شده مبنی بر این که «استفاده از چادر به عنوان حجاب برتر برای كليه دانشجویان، معلمين و بانوان شاغل در آموزش و پرورش اعم از اداری و آموزشی الزامی و كاشت ناخن و مژه برای آنان ممنوع می‌باشد.»

در موردی ديگر پیشنهاد دهنده خواستار «الزام دانش‌آموزان به استفاده از چادر» در مدارس شده است.

در بخش از این گزارش به پيشنهاد دیگری پرداخته که افزوده شدن بندی به ماده ۱۲ مبنی بر اینکه «وزارت آموزش و پرورش به منظور گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و خانواده اسلامی موظف است با همكاری مديريت حوزه‌های علميه طرح به‌كارگيری طلاب (خواهر و برادر) در تمام مدارس كشور (طرح امين) را پس از تصويب هيات وزيران به جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارايه نمايد» پیشنهاد می‌کند.

پیشنهادی که برای ماده ۲۱ این لایحه که مربوط به وزارت اقتصاد است هم مطرح شده که می‌گوید «جمع‌آوری مانكن‌ها و علائم تبليغاتی كه به نوعی مروج برهنگی و بی‌حجابی می‌باشد» در دستور کار قرار گیرد.

همچنين در پيشنهادی دیگر برخی اعمال آرايشی و زيبايی ممنوع می‌شود و برهمین اساس «تدوين ليست اعمال آرايشی و زيبايی مخالف موازين شرعي در آرايشگاه‌ها، اماكن ورزشی و … و نظارت بر عدم انجام آن و ساز و كار لغو مجوز واحدهای عامل ظرف مدت يك ماه از ابلاغ قانون» در دستور کار قرار می‌گیرد و بر اساس این پیشنهادات كاشت ناخن ممنوع خواهد شد چرا که پیشنهاد «ايجاد ساز و كار لازم به منظور نظارت بر كار آرايشگران بانوان و اعمال ممنوعيت در كاشت ناخن و مژه» مطرح شده است.

پیشنهادی نیز برای ماده ۲۸ در حوزه امور استخدامی مطرح شده که تاکید می‌کند «سازمان اداری استخدامی ضمن اطلاع‌رسانی موظف است افراد هنجار‌شكنی كه بيش از دوبار اقدام به نقض قوانين كنند، اخراج كند.»

در مورد ماده ۳۲ و مسائل مربوط به سازمان بسيج نیز پیشنهاد شده که به بسیجیان «مجوز شوكر و اسپری» داده شود.

در بخش التزام به حجاب در ماده ۳۲ نیز پیشنهاد شده که رعایت «عفاف و حجاب» به جز زمان اداری و کاری «خارج از ساعات اداری از جمله در فضای مجازي» نیز رعایت شود.

تبصره‌ای نيز برای اين ماده پيشنهاد شده است كه طبق آن، «دستگاه‌های مذكور در اين ماده موظف هستند از ورود و ارايه خدمت حضوری به مراجعينی كه مرتكب برهنگی، بی‌عفتی، بی‌حجابی يا بدپوششی هستند، خودداری نمايند؛ مگر در خدمات اورژانسی.»

در پیشنهادی که برای ماده ۴۱ مرتبط با مشاغل مطرح شده، آمده است که صاحبان مشاغل حامی و مروج حجاب اختیاری در كنار ممنوع‌الخروجی به مدت ۶ ماه تا دو سال، «گذرنامه» آنها نيز ابطال شود.

در مورد سلبریتی‌ها نیز در ماده ۴۳ پیشنهادی مطرح شده که «احراز عدم سوء پيشينه كيفری موثر و نيز نداشتن پرونده كيفری جرايم موضوع اين قانون قبل از انعقاد قرارداد يا همكاری با آنها از طريق حراست‌های سازمان صدا و سيما و وزارت ارشاد الزامی است.»

برای ماده ۴۴ هم پیشنهاد شده که «كليه پايگاه‌های خبری و خبرگزاری‌ها، مسئول نظريه‌ها (كامنت‌ها) ارسالی از سوی کاربران و نظردهندگان می‌باشد در صورت انتشار مطالب بر خلاف اين قانون يا انتشار هرگونه توهين و نشر اكاذيب علاوه بر فرد خاطی، مسئولان پايگاه‌های خبری و خبرگزاری‌ها نيز به مجازات اين قانون، محكوم می‌شوند و بايد نسبت به امحاء آنها اقدام كنند.»

بنابرهمین گزارش، در پیشنهادات مطرح شده شنيده شده كه پيشنهادی برای مصادیق «بد پوششی» زنان مطرح شده است كه دايره آن وسيع‌تر می‌شود و برهمین اساس «بدپوششی در مورد زنان عبارت است از پوشيدن لباسی كه خلاف عفت عمومی است از قبيل لباس بدن‌نما يا تنگ يا لباسی كه موها يا قسمتی از بدن پايين‌تر از چانه يا بالاتر از مچ پا يا بالاتر از مچ دست‌ها ديده شود.»

بر اساس پیشنهادات مطرح شده «والديني كه فرزند بالغ زير ۱۸ سال خود را به كشف حجاب و ديگر جرايم اين قانون ترغيب يا تشويق يا امر نمايند، به مجازات مقرر در اين مواد محكوم می‌گردند.»

در پيشنهاد دیگری گفته شده كه «مانعی برای اجرای مجازات‌ نسبت به دختران دارای ۹ سال تمام قمری و پسران با ۱۵ سال تمام قمری نيست و مجازات‌های مذكور برابر مفاد اين قانون اعمال می‌شود.»

چند ماه پیش نیز سه قوه جمهوری اسلامی در همکاری با هم لایحه «عفاف و حجاب» را تهیه کردند که در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی دو کمیسیون حقوقی قضایی و فرهنگی قرار دارد. این لایحه که در صورت تصویب مجازات‌های مختلفی برای مخالفان حجاب اجباری در نظر گرفته است، بنا به آخرین تصمیم نمایندگان مجلس، طبق اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی و تصویب خواهد شد که براساس آن نیازی به رای‌گیری در صحن علنی مجلس ندارد و مستقیم به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.

خرم‌آباد؛ بازداشت و بلاتکلیفی غزاله زارع، فعال حقوق کودکان

هه‌نگاو

خرم‌آباد؛ بازداشت و بلاتکلیفی غزاله زارع، فعال حقوق کودکان

غزاله زارع، فعال حقوق کودکان کار و خیابان ساکن خرم آباد، از ۲۶ روز پیش بازداشت شده و تا این لحظه به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به سر می‌برد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، تداوم بازداشت غزاله زارع، فعال حقوق کودکان، در بازداشتگاه اداره اطلاعات خرم‌آباد موجب نگرانی شدید خانواده درباره وضعیت وی شده است.

به گفته یک منبع مطلع، اتهامات انتسابی به غزاله زارع نامعلوم بوده و درباره احتمال آزادی موقت و اعلام تعیین وثیقه برای وی، هیچگونه اطلاعی به خانواده داده نشده است.

غزاله زارع،، فعال حقوق کودکان کار و خیابان، روز چهارشنبه ۴ مرداد ماه ۱۴۰٢ توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات خرم‌آباد منتقل شد.

خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی جهت تحمل محکومیت سه ماه و یک روز حبس راهی زندان ایلام شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

خدیجه مهدی‌پور

خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی جهت تحمل محکومیت خود راهی زندان ایلام شد. او پیش‌تر توسط دادگاه کیفری ایلام به اتهام نشر اکاذیب در بستر فضای مجازی به قصد تشویش اذهان عمومی به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۲، خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق که توسط شعبه ١٠٣ دادگاه کیفری دو ایلام به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده بود، برای اجرای حکم حبس راهی زندان ایلام شد.

سی و یکم اردیبهشت‌ماه سال جاری، خانم مهدی‌پور از سوی شعبه ١٠٣ دادگاه کیفری دو ایلام به ریاست قاضی “علیرضا همتی‌زاده” به اتهام «نشر اکاذیب در بستر فضای مجازی به قصد تشویش اذهان عمومی» به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده بود.

خدیجه مهدی‌پور نوزدهم تیرماه ابلاغیه‌ای را برای اجرای حکم حبس دریافت کرده بود.

این زندانی سیاسی در مهرماه سال ۱۴۰۰ بازداشت و سپس به تحمل بیست ماه حبس محکوم شد. وی اواخر بهمن سال ١٤٠١، به دنبال صدور بخشنامه عفو آزاد شد.

وی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

۱۴۰۲ مرداد ۲۹, یکشنبه

احضار، بازجویی و توهین به زنانی که خواستار احیای دریاچه ارومیه شدند

ایران‌وایر

تجمع اول زنان فعال در تبریز با حدود ۱۰۰ نفر، بدون اعلامیه و بیانیه قبلی تشکیل شده بود. آن‌ها از دادن هر شعاری که ممکن بود از سوی حکومت تعبیر به «شعار سیاسی» شود، خودداری و با تمرکز بر نجات دریاچه ارومیه، مطالبات خود را مطرح کرده بودند.

صدها زن عمدتا میان‌سال و از گروه‌های مختلف اجتماعی در تبریز روز شنبه و دوشنبه ۲۱ و ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ در مقابل اداره منابع طبیعی و استانداری این شهر تجمع کرده و شعار دادند: «اورمو گولو سوسوزدور»؛ یعنی «دریاچه ارومیه تشنه است!»

حالا بنا به اطلاعات رسیده به «ایران‌وایر»، دست‌کم شش زن، از جمله «رقیه کبیری» و «نگار خیاوی»، دو شاعر و نویسنده سرشناس به اداره اطلاعات تبریز احضار و در آن‌جا بازجویی شده‌اند.

در جریان این دو تجمع، ماموران امنیتی با تحقیر این زنانِ خواستار نجات دریاچه ارومیه گفته‌ بودند: «شما زن‌های پیر را چه به این‌ کارها؟!»

صفحه اینستاگرام «آزاد قادین» که در مورد فعالیت‌های زنان آذربایجانی اطلاع‌رسانی می‌کند، روز چهارشنبه ۲۴ مرداد گزارشی را درباره آن‌چه در تجمع زنان تبریزی رخ داد، به زبان ترکی آذربایجانی منتشر کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است که ماموران حین تجمع، بین زنان معترض رفته و به آن‌ها گفته‌اند: «۱۰، ۱۵ پیرزن دور هم جمع شده‌اید این‌جا؟!»

آزاد قادین این توهین جنسیت‌زده از سوی ماموران امنیتی را به‌عنوان ادعای آن‌ها مبنی بر بی‌اهمیت بودن تجمع روز دوشنبه توصیف کرده و نوشته است: «اما بعضی از همین ۱۰، ۱۵ پیرزن بلافاصله بعد از تجمع یا فردایش به اداره اطلاعات احضار شدند که نشان می‌دهد کسانی‌که [حکومت] قصد داشتند بگویند مهم نیستند، بسیار هم مهم هستند.»

منبع آگاه «ایران‌وایر» می‌گوید تا جایی‌ که او مطلع است، تاکنون شش نفر از زنان سرشناس حاضر در این تجمع احضار و بازجویی شده‌اند اما احتمالا تعداد آن‌ها بسیار بیشتر از این حرف‌ها است: «فقط سه نفر اطلاع‌رسانی کرده‌اند و سه نفر دیگری که من از احضارشان مطلع هستم، فعلا بنا به دلایلی موضوع را علنی نکرده‌اند.»

به گفته این فعال مدنی ترک، نگار خیاوی، شاعر سرشناس بعد از تجمع در خیابان تحت تعقیب قرار می‌گیرد و ماموران سعی داشته‌اند به زور وسایل شخصی و کیف او را بگردند و وقتی او مقاومت می‌کند و می‌گوید باید مجوز قضایی داشته باشند، آن‌ها تهدید می‌کنند که با مجوز قضایی می‌روند و خانه‌اش را زیر و رو می‌کنند: «همین کار را هم کردند. چند ساعت بعد با برگه رفتند در خانه‌اش و وسایل شخصی، موبایل و کامپیوترش را با خود بردند و هنوز هم پس نداده‌اند. خودش را هم برده‌ و بازجویی کرده‌اند.»

او درباره احضار رقیه کبیری، دیگر شاعر و نویسنده سرشناس تبریزی نیز می‌گوید: «به خانم کبیری در منزلش زنگ زده‌اند و اداره اطلاعات احضارش کرده است. در تلفن تهدید کرده بودند که اگر نیایید، می‌آییم خانه‌تان را می‌گردیم!»

او درباره بازجویی چند ساعته این فعالان نیز می‌گوید: «سوال اصلی‌ آن‌ها این بوده که ببینند چه کسی تجمع را سازمان‌دهی کرده است و به دنبال روابط‌‌شان بوده‌اند تا ببینند با چه کسانی در ارتباط هستند. در مورد بچه‌های‌شان که در خارج درس می‌خوانند هم پرسیده‌ بودند.»

بنا به گفته منبع «ایران‌وایر»، نیروهای امنیتی قصد داشته‌اند از این زنان که در تجمع نجات دریاچه ارومیه در تبریز شرکت کرده بودند، تعهدنامه بگیرند که در هیچ تجمع دیگری شرکت نمی‌کنند. این در حالی‌ است که این زنان تاکید داشتند تلاش برای نجات دریاچه ارومیه حق قانونی‌ آن‌ها است و هیچ تعهدی امضا نکرده‌اند.

او توضیح می‌دهد: «در بین این ۲۰۰ نفری که در تجمع دوشنبه شرکت کرده بودند، زنان شناخته شده زیاد هستند و حداقل ۲۰ یا ۳۰ نفر فعالیت محیط زیستی و اجتماعی و خیریه داشته و دارند یا نویسنده، موزیسین و نقاش هستند. در واقع، این چکیده جامعه تبریز است که سال‌ها در این زمینه‌ها فعالیت کرده و با تجربه و دغدغه محیط زیست و زندگی مردم، مطالبه نجات دریاچه ارومیه را عنوان کرده‌اند ولی دارند این‌گونه سعی می‌کنند آن‌ها را سرکوب کنند.»

حالا مشخص نیست آیا نهادهای امنیتی به احضار، بازجویی و تهدید زنانی ادامه می‌دهند که تاکید می‌کنند مادرند و دغدغه زیست بچه‌ها و نوه‌های همه، از جمله مسوولان و نیروهای امنیتی که آن‌ها را سرکوب می‌کنند را دارند و احضار، بازجویی و تهدید این مادران ادامه خواهد یافت؟!

زنان به استادیوم‌های مردان راه پیدا کردند، اما اجازه عکاسی ندارند!

اینترنشنال

حنا خلج، عکاس خبری در جریان بازی شمس‌آذر قزوین و هوادار در ورزشگاه قزوین که با حضور تماشاران زن برگزار شد، اجازه عکاسی کنار زمین از این بازی را پیدا نکرد. تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، نشان می دهد که او مجبور شده در مدت مسابقه روی سکوها حضور داشته باشد.

با وجود حضور محدود زنان تماشاگر در برخی از ورزشگاه‌های خارج از پایتخت پس از فشار فیفا، عکاسان زن بر خلاف عکاسان مرد در ایران مجوز حضور در کنار زمین برای عکاسی را ندارند.

خبرنگاران و عکاسان زن ورزشی در ایران سال‌هاست که برای حضور در ورزشگاه‌ها با محدودیت روبرو هستند.

هر چند در مواقعی با فشار فیفا و اعتراضات گسترده جامعه روزنامه نگاری در ایران، فدراسیون فوتبال و مقامات جمهوری اسلامی تنها در برخی از بازی ها به شکل محدود و گزینشی اجازه حضور زنان خبرنگار را در استادیوم آزادی داده‌اند، اما هیچ‌گاه، به عکاسان زن ورزشی اجازه داده نشده که از کنار زمین همچون عکاسان مرد از مسابقات فوتبال داخلی در ایران عکاسی کنند.

۱۴۰۲ مرداد ۲۸, شنبه

لایحه «عفاف‌وحجاب»؛ «بی‌حجابان» زیر ۱۸ سال به محرومیت از گذرنامه، اشتغال و تحصیل تهدید شدند

رادیو فردا

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید هرچند افراد «زیر ۱۸ سال» بر اساس لایحه «عفاف و حجاب» به «حبس و زندان» محکوم نمی‌شوند، اما «سایر مجازات‌ها» برای آنها در نظر گرفته شده است.

این اظهارات حسین جلالی واکنشی است به ادعای روز ۲۲ مرداد محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، که در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان درباره احتمال «تحویل داده شدن» افراد زیر ۱۸ سال به نیروی انتظامی گفته بود: در هیچ جای لایحه تدوین‌شده در کمیسیون قضایی نیامده که آنها «احضار» می‌شوند و این مسئله را «دروغ محض» خواند.

هرچند بررسی متن منتشر شده این لایحه نشان می‌داد که در تبصره پنج ماده ۴۶ پیش‌بینی شده است که اگر «محصلین» و همچنین «دانشجویان» در مراکز آموزشی به اشکال مختلف حجاب اجباری را رعایت نکنند، در نوبت چهارم «به فراجا جهت اعمال مقررات این قانون معرفی می‌گردند».

حسین جلالی در نشست علنی روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد مجلس گفت: افراد زیر ۱۸ سال «حبس و زندان» ندارند، اما «جریمه‌های مالی و محرومیت از حقوق اجتماعی» در لایحه برای آنها در نظر گرفته شده است.

او از جمله این محرومیت‌ها به مواردی چون «گذرنامه، اشتغال، تحصیل، حساب بانکی، اینترنت و تلفن» اشاره کرد که شامل «دختران زیر ۱۸ سال» می‌شود.

در متنی که کمیسیون قضایی مجلس با ۷۰ ماده منتشر کرده است، به صراحت به چنین مجازات‌هایی برای افراد زیر ۱۸ سال اشاره نشده است. به جز تبصره پنج ماده ۴۶ این لایحه، در ماده ۶۱ «بانک‌های غیردولتی یا شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر یا فروشگاه‌ها و صاحبان حرف و مشاغل و مسئولین محوطه شهرک‌ها یا مجتمع‌ها» ملزم شده‌اند تصاویر دوربین‌های مداربسته خود را برای «شناسایی افراد ناقض این قانون» در اختیار فراجا قرار دهند و در تبصره دو آن درباره «رسیدن به هویت قطعی مرتکبین» اشاره شده که «کلیه دستگاه‌ها» از جمله «بانک دانش‌آموزان» باید شرایط اتصال «برخط» (آنلاین) نیروی انتظامی به سامانه‌های خود را فراهم کنند.

به همین دلیل مشخص نیست که آیا کمیسیون قضایی موارد جدیدی را به ۷۰ ماده افزوده تا امکان مجازات دانش‌آموزان زیر ۱۸ سال را فراهم کند یا حرف‌های حسین جلالی پایه و اساس ندارد.

در همین حال، موسی غصنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس، روز ۲۴ مرداد- تنها دو روز بعد از موافقت اکثریت مجلس با بررسی لایحه حجاب اجباری در این کمیسیون بدون طرح در صحن علنی- اعلام کرد که «تا ماده ۳۹» آن مورد تصویب اعضای این کمیسیون قرار گرفته و افزود سایر موارد هم بررسی و تصویب خواهند شد.

بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، «در موارد ضروری» مجلس می‌تواند «اختیار وضع بعضی از قوانین» را ه کمیسیون‌های داخلی خود «تفویض» کند و این قوانین با مدت معین به صورت «آزمایشی» اجرا خواهد شد.

غضنفرآبادی درباره پخش زنده جلسات این کمیسیون برای رسیدگی به لایحه «عفاف و حجاب» گفت که تاکنون چنین درخواستی از سوی نمایندگان مطرح نشده است.

از سوی دیگر، یک عضو شورای مرکزی موتلفه گفت که مذاکرات مربوط به لایحه حجاب نباید «علنی» شود، چون به ادعای او «التهاب‌آور» خواهد بود.

حسین انواری گفت اگر لایحه حجاب اجباری در صحن علنی مجلس مطرح شود، «بازتاب بسیار بدی» خواهد داشت و «آشفتگی اجتماعی را موجب می شود و التهاب آور خواهد بود.»

او خواستار آن شد که مذاکرات علنی نشود تا «مشکلی بر مشکلات افزوده نشود.»

همچنین در حالی که روز ۲۱ مرداد یک روزنامه با اشاره به آخرین تغییرات در لایحه حجاب، خبر داد که کمیسیون حقوق و قضایی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این لایحه، «گشت ارشاد را برگردانده» و به نیروهای انتظامی اختیار «برخورد خیابانی با زنان» را داده، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با گشت ارشاد مخالفت کرد.

اتفاق تلخ برای ملی‌پوش زن ایرانی حین مسابقه

رویداد۲۴

اتفاق تلخ برای ملی‌پوش زن ایرانی حین مسابقه

گلنوش سبقت‌اللهی در حالی حضور در فینال مسابقات تیراندازی قهرمانی جهان را به دلیل مشکل فنی از دست داد که اگر ششم می‌شد سهمیه المپیک پاریس را کسب می‌کرد.

گلنوش سبقت‌اللهی در حالی که در ماده تپانچه بادی قهرمانی جهان باکو با رکورد ۵۸۰ با قرارگیری در رده سوم به فینال رسیده بود، در فینال به دلیل اشکال فنی در کپسول سلاح از دور مسابقات خارج شد.

این مسابقات حکم کسب سهمیه المپیک را داشت و اگر سبقت‌اللهی در این مسابقات در رده ششم قرار می‌گرفت می‌توانست سهمیه المپیک بگیرد.

او با این دیسکالیفه‌شدن در رده هشتم ایستاد و سهمیه المپیک را از دست داد.

۱۴۰۲ مرداد ۲۷, جمعه

بازداشت نرگس سرداری، همسر مهدی اعتمادسعید توسط نیروهای امنیتی تهران

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نرگس سرداری و مهدی اعتمادسعید  

نرگس سرداری، همسر مهدی اعتماد‌سعید در منزل شخصی‌ خود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، نرگس سرداری، همسر مهدی اعتماد‌سعید، تسهیل‌گر مهارت‌‌های فردی، بازیگر و نمایش‌‌پرداز ساکن تهران در منزل شخصی خود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

یک منبع نزدیک به خانوانواده این بازداشتی گفت: «فرزند خردسال خانم سرداری نیز در هنگام بازداشت بهمراه او بازداشت کرده و نهایتا بعد از ظهر، فرزند او را تحویل مادر بزرگش داده‌اند».

خانم سرداری در روزهای گذشته، در توییتی از بلاتکلیفی همسرش پس از گذشت هشت هفته از بازداشت وی نوشته بود.

مهدی اعتمادسعید، در تاریخ ۱۹ خردادماه سال جاری، از سوی نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. ماموران دو هفته پس از بازداشت ایشان منزل و محل کار این شهروند را تفنیش کرده و شماری از وسایل شخصی و مدارک او را ضبط کردند.

بازداشت الهه عسکری توسط نیروهای امنیتی و انتقال ایشان به زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

الهه عسکری

الهه عسکری،توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهار شنبه ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۲، الهه عسکری، بلاگر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

برادر خانم عسکری در این خصوص اعلام کرد: امروز خواهرم پس از مراجعه به اداره گذرنامه برای پس گرفتن پاسپورت خود، در بیرون از این اداره توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. ماموران منزل وی را نیز مورد تفتیش قرار دادند.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهام های مطروحه علیه خانم عسکری اطلاعی در دست نیست.

مرگ مرموز دختر فروشنده ؛ ردپای صاحب مغازه و یک کسبه محل در ماجرا | به او مشروب دادم که حالش بهتر شود !

شهری آنلاین

جسد - سردخانه

سرنخ‌های مرگ اسرارآمیز دختری جوان در محل کارش که یک مغازه عطاری بود، پلیس را به صاحب مغازه و یکی دیگر از کسبه محل رساند.

به‌ گزارش همشهری آنلاین، چند روز قبل گزارش مرگ مشکوک دختری جوان به بازپرس ویژه قتل پایتخت مخابره شد. دختر جوان در یک مغازه عطاری کار می‌کرد و پزشکان علت اولیه مرگ وی را مسمومیت با متادون اعلام کردند.

همزمان خانواده این دختر با مراجعه به دادسرای جنایی تهران از صاحب عطاری شکایت کردند و او را در مرگ دخترشان مقصر دانستند. آنها می‌گفتند که دخترشان معتاد نبوده و صاحب عطاری به او متادون داده است.

در این شرایط مأموران به تحقیق از صاحب عطاری پرداختند. او گفت: دختر جوان فروشندگی می‌کرد و من چون معتاد بودم شربت متادون مصرف می‌کردم اما نمی‌دانم که او چطور از شربت متادونی که من در مغازه نگه می‌داشتم استفاده کرده است.

در این میان مأموران به تحقیق از کسبه محل پرداختند که یکی از مغازه داران گفت: روز حادثه متوجه شدم که دختر جوان حالش بد است. برای کمک به او وارد عطاری شدم که دختر جوان گفت شربت متادون را به جای آب سرکشیده و حالش اصلا خوب نیست.

من برای اینکه حالش بهتر شود به او مشروبات الکلی دادم تا مصرف کند. وی پس از نوشیدن مشروب حالش بدتر شد که فورا به اورژانس زنگ زدم.

به دستور بازپرس جنایی تهران، تحقیقات برای افشای اسرار مرگ دختر جوان ادامه دارد.

۱۴۰۲ مرداد ۲۶, پنجشنبه

هادی احمدی مجددا به دادگاه ویژه روحانیت کرمانشاه احضار شد

هادی احمدی، روحانی اهل سنت، با دریافت ابلاغیه ای به دادگاه ویژه روحانیت کرمانشاه احضار شد. آقای احمدی در تاریخ بیست و یکم تیرماه نیز به این مرجع قضایی احضار شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، هادی احمدی به دادگاه احضار شد.

در این گزارش آمده است، بر اساس احضاریه ای که توسط دادگاه ویژه روحانیت کرمانشاه صادر و به وی ابلاغ شده، از این روحانی اهل سنت خواسته شده تا روز چهارشنبه یکم شهریور ماه، در این شعبه حاضر شود.

این روحانی اهل سنت در تاریخ بیست و یکم تیرماه نیز به این مرجع قضایی احضار شده بود.

تاکنون از دلایل احضار این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

هادی احمدی، خطیب و مدرس مدرسه علوم دینی شمس العارفین نجار پاوه است.

محکومیت دبیرکل سازمان معلمان ایران؛ از حبس و ممنوع الخروجی تا محرومیت‌های اجتماعی

VOAPNN

طاهره نقی‌ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران

دبیرکل سازمان معلمان ایران بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر کرده به شش ماه حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی، ممنوع الخروجی و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد.

بر اساس این حکم، شش ماه حبس «طاهره نقی‌ئی» به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است.

در حکم صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران آمده است که دبیرکل سازمان معلمان ایران به پرداخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی محکوم شده است.

مجازات تکمیلی او نیز منع خروج از کشور به مدت پنج سال، منع عضویت در دسته‌جات و یا گروه‌های سیاسی و اجتماعی به مدت پنج سال و منع استفاده از گوشی هوشمند به استثنای امور شغلی به مدت پنج سال است.

روز یکشنبه بیست و یکم خرداد ماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات طاهره نقی‌‌ئی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

خانم نقی‌‌ئی در تاریخ ۲۹ فروردین ماه سال جاری، با حضور در دادسرای اوین تفهیم اتهام شده بود. دبیرکل سازمان معلمان ایران، فعال صنفی معلمان و دبیر سابق دبیرستان‌های منطقه پنج تهران است.

سخنگوی سازمان معلمان ایران در این رابطه گفته است که حکم صادره «غیرمنتظره» بود چرا که بر اساس آنچه قاضی در پایان جلسه رسیدگی در حضور وکیل گفته بود تاکید داشت «جرم تشویش اذهان نبوده» و «جرم امنیتی نیست» بلکه «نشر اکاذیب» و جرم عمومی است و پرونده به دادگاه عمومی ارجاع خواهد شد.

ایلام؛ احضار خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد جهت اجرای حکم حبس

هه‌نگاو

ایلام؛ احضار خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد جهت اجرای حکم حبس

خدیجه‌ مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد اهل شهرستان ایوانغرب از توابع استان ایلام، جهت اجرای حکم حبس خود توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احضار شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً خدیجه‌ مهدی‌پور، اهل ایوانغرب، توسط دادسرای اجرای احکام شهرستان ایوانغرب جهت اجرای حکم سه ماهه حبس احضار و به صورت تلفنی نسبت به تاخیر در مراجعه به وی هشدار داده شده است.

این زندانی سیاسی سابق کُرد، اوایل خرداد ماه ١٤٠٢، توسط شعبه ۱۰۳ ‌کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ایلام از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ٣ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

خدیجه مهدی‌پور روز یکشنبه ٢٣ بهمن ماه ١٤٠١، حین سپری کردن دوره محکومیت ۲۰ ماهه خود در زندان مرکزی ایلام، بدون اطلاع قبلی و با اجبار از این زندان آزاد و راهی منزل شد.

این زندانی سیاسی سابق روز یک‌شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰، در منزل عمویش توسط نیروهای حکومتی ایلام بازداشت و سپس زندان مرکزی ایلام منتقل شده بود.

وی در ۱۲ مهر ۱۳۹٩ نیز، توسط نیروهای امنیتی به دلیل فعالیت در شبکه‌های مجازی بازداشت و توسط دادگاه انقلاب ایلام به پرداخت سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم شده بود.

۱۴۰۲ مرداد ۲۵, چهارشنبه

خشونت خانگی؛ یک زن در پردیس توسط همسرش به قتل رسید

هرانا

یک زن در شهرستان پردیس توسط همسر خود به قتل رسید. متهم پس از بازداشت انگیزه این اقدام را “اختلافات خانوادگی” عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتمادآنلاین، یک زن در شهرستان پردیس توسط همسرش به قتل رسید.

سرپرست فرماندهی انتظامی پردیس در خصوص جزئیات این خبر اظهار داشت: کارآگاهان پلیس آگاهی، پس از دریافت این خبر مبنی بر کشف جسد در منزلی در یکی از واحدهای مسکونی در مجتمع های پردیس بلافاصله به محل مورد نظر اعزام شدند.

حجت پورنجفی افزود: کارآگاهان پلیس آگاهی با مراجعه به محل با جسد زن ۳۷ ساله ای روبرو شدند که آثار کبودی و ضرب و شتم بر روی بدن وی مشهود بود. به گفته مادر و فرزندان مقتول، وی توسط همسرش به قتل رسیده است.

سرپرست فرماندهی انتظامی ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته، متهم دستگیر و در نهایت به قتل همسرش با انگیزه اختلاف خانوادگی اعتراف کرد.

دادگاه تجدیدنظر گیلان؛ یک زوج بهائی به ۹ سال و ۶ ماه حبس محکوم شدند

هرانا

وصال ممتازی و انیسا سمیعیان، زوج بهائی ساکن رشت توسط دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به نه سال و شش ماه حبس و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم صادره علیه وصال ممتازی و انیسا سمیعیان در مرحله بدوی، توسط شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد.

این زوج بهائی چندی پیش توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت مجموعا به نه سال و شش ماه و چهار روز حبس محکوم شدند. براساس حکم صادره، خانم سمیعیان از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری، در خصوص اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغ انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام” به سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد. آقای ممتازی نیز از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری، در خصوص اتهام “توهین علیه رهبری” به یک سال و سه ماه حبس تعزیری و بابت اتهام “توهین به شرع مقدس اسلام” به سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری و پرداخت سی و هشت میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است. همچنین هر کدام از این شهروندان به ده سال و یک روز محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.
با اعمال قانون ۱۳۴ مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری در خصوص هرکدام از این شهروندان قابل اجرا است.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان به هرانا گفت: بیش از ۵۰ نفر از دوستان، همکاران، هنرجویان، والدین هنرجویان و …. یک استشهادنامه ای را جمع آوری و امضا کردند مبنی بر اینکه این زوج بهائی همیشه بر مدار قانون استوار بودند. وکلای این شهروندان تلاش کردند که این استشهاد نامه را به صورت لایحه سیستمی برای دادگاه ارسال کنند. اما به محض وصول پرونده به شعبه تجدید نظر، رای عینا تایید شد و حتی به وکیل اجازه ملاقات با قاضی داده نشد.”

جلسه دادگاه این شهروندان در تاریخ پنجم فروردین امسال در شعبه سوم دادگاه انقلاب به صورت غیابی برگزار شد. در پی پذیرش درخواست واخواهی، در تاریخ هفدهم خرداد جلسه دوم رسیدگی به اتهامات این شهروندان برگزار شد.

در آبان سال گذشته، منزل وصال ممتازی و همسرش آنیسا سمیعیان، شهروندان بهائی ساکن در رشت، توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت. آقای ممتازی روز سه شنبه ۱۵ آذرماه، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “در زمان بازداشت آقای ممتازی، خانم سمیعیان باردار بود که پس از برگزاری دو جلسه بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.”

این زوج بهائی، والدین دو کودک پسر پنج ساله و سه ماهه هستند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۲ مرداد ۲۴, سه‌شنبه

ایلام؛ فرشته منصوری به حبس محکوم شد

هرانا

فرشته منصوری، شهروند ساکن ایلام، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرداول واقع در استان ایلام به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد. حکم صادره به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، فرشته منصوری به حبس محکوم شد.

بر اساس این گزارش، خانم منصوری توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرداول واقع در استان ایلام از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به شش ماه و یک روز حبس محکوم شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است؛ حکم صادره به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده است.

خانم منصوری پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

فرشته منصوری ۳۶ ساله، اهل ایلام، سرپرست خانواده و مادر یک فرزند خردسال است.

قصور پزشکی؛ یک دختر جوان پس از تزریق داروی بیهوشی جان باخت

هرانا

یک دختر بیست و یک ساله که برای انجام عمل جراحی از بوشهر به تهران منتقل شده بود، روز شنبه بیست و یکم مرداد در پی تزریق داروی بیهوشی در یکی از بیمارستان های این شهر جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد، طی روزهای اخیر، یک دختر بیست و یک ساله برای انجام عمل جراحی از بوشهر به تهران عازم شد.

در این گزارش آمده است؛ بعد از ظهر روز شنبه بیست و یکم مرداد ماه، موضوع جان باختن وی در یکی از بیمارستان های تهران به بازپرس جنایی این شهر گزارش شد.

بازپرس با صدور دستور انتقال پیکر بی جان این دختر جوان به پزشکی قانونی برای انجام معاینات و بررسی علت مرگ، دستور ثبت شکایت خانواده او را صادر کرد.

خانواده این دختر از کادر درمانی بیمارستان به دلیل کوتاهی در اقدامات پزشکی شکایت و آنها را مقصر جانباختن فرزند خود اعلام کردند.

پدر متوفی اظهار داشت: دخترم را برای جراحی به تهران آورده بودم اما ظاهرا هیچ جراحی روی او انجام نشده و بعد از آنکه داروی بیهوشی را به او تزریق کرده‌ اند دخترم فوت شده است. به همین خاطر من از کادر درمانی بیمارستان شکایت دارم.

بازپرس محمد مهدی براعه پس از دستور انجام تحقیقات اولیه پرونده را برای تحقیقات تکمیلی به دادسرای جرایم پزشکی ارسال کرد.

بازداشت یک پدر و فرزند بهایی در تهران توسط نیروهای حکومتی

هه‌نگاو

بازداشت یک پدر و فرزند بهایی در تهران توسط نیروهای حکومتی

جمال‌الدین خانجانی، از مدیران سابق جامعه بهایی به همراه دختر وی، ماریا خانجانی توسط نیروهای حکومتی در شهر تهران بازداشت شدند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یکشنبه ٢٢ مرداد ماه ١٤٠٢ (١٣ آگوست ٢٠٢٣)، جمال‌الدین خانجانی و ماریا خانجانی، پدر و فرزند بهایی ساکن تهران توسط نیروهای حکومتی بازداشت شدند.

به گفته منابع آگاه، نیروهای حکومتی با ورود بدون ارائه برگه قضایی و تفتیش منزل خانوادگی، این پدر و فرزند را بازداشت کرده و به زندان اوین انتقال دادند.

تا زمان تنظیم این خبر، اطلاع دقیقی از اتهامات انتسابی علیه این دو شهروند و مکان و شرایط نگهداری آن‌ها در دسترس نیست. جمال‌الدین خانجانی پیشتر نیز به دلیل فعالیت‌هایش مورد محاکمه توسط قضایی جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

تداوم بی‌خبری از سرنوشت بیان فرج‌اللهی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بیان فرج‌اللهی

بیان فرج‌اللهی شهروند بازداشت شده علیرغم گذشت حدود یک ماه از زمان دستگیری همچنان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات سنندج تحت شکنجه است. از دلایل بازداشت او اطلاعی در دست نیست.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در حالی که حدود یک ماه از بازداشت بیان فرج‌اللهی، توسط اداره اطلاعات سنندج گذشته، تاکنون اطلاعی از وضعیت او در دست نیست.

گفته شده او جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده است.

خانم فرج‌اللهی دوشنبه شب بیست و ششم تیر ماه در پی یورش نیروهای امنیتی نظام به منزل شخصی خود بازداشت شده بود.

تاکنون از دلیل بازداشت و اتهام های انتسابی علیه این شهروند در دسترس نیست.

۱۴۰۲ مرداد ۲۳, دوشنبه

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی در زندان کرمان

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی ساکن کرج، علیرغم گذشت ۱۳۶ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان کرمان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نهاله شهیدی یزدی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “مسئولین مربوطه به دلیل آنچه عدم تکمیل پرونده در دادسرا و عدم پایان مراحل بازجویی عنوان کرده اند، به وکیل انتخابی خانم شهیدی یزدی اجازه دسترسی به پرونده را نداده اند.”
این منبع افزود: “از دو وکیل انتخابی وی، وکیل اول این شهروند بهائی، بواسطه عدم همکاری مسئولین قضایی استعفا داد.”

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی اطلاعی حاصل نشده است.

خانم شهیدی یزدی در تاریخ هشتم فروردین ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات کرمان منتقل شد.

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

فرشته منصوری، فعال مدنی اهل سرابله به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد

هه‌نگاو

فرشته منصوری، فعال مدنی اهل سرابله به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد

فرشته منصوری، فعال مدنی کُرد و اهل شهرستان سرابله از توابع استان ایلام که در اوایل جنبش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت شده بود؛ توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به ۶ ماه و یک روز حبس محکوم شد. او پیشتر نیز، به شش ماه حبس محکوم شده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیرا شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرادول ایلام، فرشته منصوری، ٣۶ ساله و فعال مدنی را بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به ۶ ماه و یک روز حبس محکوم کرد.

حکم شش ماه و یک روز حبس فرشته منصوری، توسط دادگاه کیفری چرادول به تعلیق مراقبی به مدت سه سال تخفیف پیدا کرده است. پیرو این حکم، سیمکارت‌های تلفن همراه و صفحات شخصی فرشته منصوری توقیف خواهد شد و ملزم به یک دوره مراجعه به مراکز روانشناسی و ارائه گواهی سلامت در پایان آن خواهد بود.

فرشته منصوری در بهمن ماه ١٤٠١ نیز، بابت اتهاماتی نظیر “اخلال در نظم و آسایش عمومی، ” “توهین به رهبر جمهوری اسلامی” و “اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی” به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد که شش ماه از این حکم با وجود مسئولیت حضانت فرزند خردسال و سرپرست خانوار بودن فرشته منصوری، بدون بازبینی و اجازه به وکیل برای ارائه دفاعیات، قطعی و لازم الاجرا اعلام شد.

فرشته منصوری، کوهنورد و فارغ‌التحصیل تجهیزات پزشکی، روز یکشنبه اول آبان ماه ١٤٠١، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. وی در نهایت با تودیع وثیقه‌ای با ارزش پولی ۵۵٠ میلیون تومان به صورت مشروط آزاد شد.

این فعال مدنی، طی سال ۱۳۸۸ نیز در شهر تبریز بازداشت و به مدت یک ترم از تحصیل تعلیق شد. وی همچنین در جریان اعتراضات سال ۱۳۹۸ توسط اطلاعات سپاه شهرستان سرابله بازداشت و بعد از یک دوره بازجویی و بازداشت آزاد شده بود.

۱۴۰۲ مرداد ۲۲, یکشنبه

۲۰۰ دانشجوی دختر دانشگاه بوعلی همدان را از خوابگاه محروم کردند

test

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی در زندان کرمان

هرانا

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی ساکن کرج، علیرغم گذشت ۱۳۶ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان کرمان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نهاله شهیدی یزدی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “مسئولین مربوطه به دلیل آنچه عدم تکمیل پرونده در دادسرا و عدم پایان مراحل بازجویی عنوان کرده اند، به وکیل انتخابی خانم شهیدی یزدی اجازه دسترسی به پرونده را نداده اند.”
این منبع افزود: “از دو وکیل انتخابی وی، وکیل اول این شهروند بهائی، بواسطه عدم همکاری مسئولین قضایی استعفا داد.”

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی اطلاعی حاصل نشده است.

خانم شهیدی یزدی در تاریخ هشتم فروردین ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات کرمان منتقل شد.

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

علیرغم گذشت یک ماه؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دوازده شهروند در اصفهان

هرانا

شمیم بهارزاده، مریم پرنده، بهار سلیمانی، مینا ندایی، روزبه دانا، مرجان بشتام، هدی صادقی، سما عموشاهی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبی زاده، عرفان میرکاظمی و امیر سالاری، شهروندان ساکن اصفهان علیرغم گذشت یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان دستگرد، کانون اصلاح و تربیت و زندان دولت آباد این شهر بسر میبرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دوازده شهروند بازداشتی ساکن اصفهان، کماکان در زندان دستگرد، کانون اصلاح و تربیت و زندان دولت آباد این شهر در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این شهروندان به هرانا گفت: “برخی از این شهروندان در هفته گذشته در حضور ماموران ملاقات کوتاهی با خانواده خود داشتند. خانواده این شهروندان پس از ملاقات با فرزندانشان اعلام کردند که آنها از وضعیت پرونده خود اطلاعی ندارند. “
یکی دیگر از نزدیکان این شهروندان به هرانا گفت: “این ۱۲ نفر از بازداشتگاه اداره اطلاعات به بند زندان های دولت آباد و دستگرد و کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل شده اند.”

لازم به ذکر است، پرونده این افراد در شعبه ۱۳ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان به ریاست بازپرس علی صباغ در حال بررسی است.

پیشتر یک منبع مطلع در رابطه با وضعیت جسمانی دو تن از بازداشت شدگان به هرانا گفته بود: “سما عموشاهی به بیماری سرطان و روزبه دانا به بیماری گوارشی مبتلا هستند. این افراد علیرغم مشکلات جسمانی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده اند.”

مریم پرنده، مینا ندایی، ۳۵ ساله و همسرش روزبه دانا، ۳۷ ساله، مرجان بشتام، ۴۲ ساله، هدی صادقی، سما عموشاهی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبی زاده، بهار سلیمانی، ۱۹ ساله، محمد ساسانی، ۴۲ ساله، عرفان میرکاظمی، امیر سالاری و شمیم بهارزاده ۳۰ ساله، توسط نیروهای امنیتی در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲، در اصفهان بازداشت شدند. از میان این افراد محمد ساسانی روز دهم مردادماه با تامین قرار کیفری آزاد شده است.

در روز مذکور حدودا پانزده نفر در اصفهان بازداشت شدند. تاکنون از اسامی دو شهروند بازداشتی دیگر اطلاعی حاصل نشده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این افراد اطلاعی حاصل نشده است.

۱۴۰۲ مرداد ۲۱, شنبه

احضار و تفتیش منزل حسین ماهینی و همسرش ـ انیس مهِمدی از سوی نیروهای امنیتی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

حسین ماهینی و انیس مهِمدی

نیروهای امنیتی به منزل حسین ماهینی و همسرش انیس مهِمدی، یورش بردند و منزل آنان را مورد تفتیش قرار داده و سپس وی را به داسرای جرائم امنیت اخلاقی تهران، احضار کرده اند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنیه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۲، انیس مهِمدی، همسر حسین ماهینی ـ بازیکن پیشین باشگاه پرسپولیس، از یورش نیروهای امنیتی به منزل خود خبر داد.

این فعال مجازی در تشریح این خبر نوشت:«من خونه نیستم، ریختن تو خونمون، چرا آخه؟ چرا اینقدر استرس به مامیدین بچه هان مُردن از ترس».

یورش نیروهای امنیتی به منزل این زوج، در حالی صورت گرفته که در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ۱۴۰۲، انیس مهِمدی، جهت بازپرسی و تشکیل پرونده قضایی از بابت اتهام های (تولید، ارسال، توزیع و انتشار آثار مستهجن و مبتذل به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی)به شعبه ۵ بازپرسی در دادسرای ناحیه ۳۸ جرائم امنیت اخلاقی تهران، احضار شده بود.

در حالی انیس مهِمدی، با پرونده سازی قضایی مواجه شده که پیش از این و در تاریخ ۶ مهر ماه ۱۴۰۱، حسین ماهینی، همسر وی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازجویی ها با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

بازداشت شکیبا یزدانی از سوی سپاه پاسداران در سبزوار

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

شکیبا یزدانی

شکیبا یزدانی در پی یورش «سرهنگ مهدی ملوندی نیکو» و همرانش در سبزوار به دلیل آنچه «بی‌حجابی» گفته شده بازداشت شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۲، شکیبا یزدانی در پی یورش «سرهنگ مهدی ملوندی نیکو» به همراه ۱۰ تن از نیروهای سپاه سبزوار بازداشت شد.

بر اساس گزارش منابع آگاه، خانم یزدانی به دلیل ناراحتی قلبی که دارد از هوش رفته و راهی بیمارستان شده است.

وی با وجود اصرار پرسنل بیمارستان برای انجام نوار قلبی در پی تزریق یک سرُم به اداره آگاهی و سپس بند نسوان زندان سبزوار منتقل شد.

مهدی ملوندی نیکو، همانگونه که در ویدئو مشاهده می‌شود، به بهانه تذکر حجاب اجباری برای خانم یزدانی مزاحمت ایجاد کرده و از او فیلمبرداری کرده است که شکیبا نیز در واکنش به او فیلم می‌گیرد‌.

این شهروند در شهرستان سبزوار مهمان بوده و وابستگان چندانی در این شهر برای پیگیری وضعیت خود ندارد.

وضعیت جسمانی شکیبا یزدانی سبب افزایش نگرانی بسیار جدی در مورد سلامت او شده است و مسئولیت هر اتفاق ناگواری برای این شهروند با مسئولان امنیتی و قضایی نظام است.

قوه قضائیه ادعا کرد آهو دریایی «به خانواده تحویل داده شده» است

۲۹.آبان.۱۴۰۳ صدای آمریکا سخنگوی قوه قضائیه امروز ادعا کرد که آهو دریایی «پس از ترخیص از بیمارستان» تحویل خانواده‌اش شده است. اصغر جهانگیر...