شعبه یک دادگاه انقلاب ساری، سه شهروند بهایی را به دلیل راه اندازی مهدکودک بر اساس روش تربیتی مونته سوری به زندان، جریمه و محرومیت از فعالیت آموزشی محکوم کرد. دادگاه استفاده از روش مونته سوری را مصداق تبلیغ بهاییت عنوان کرد.
این اتهام در حالی مطرح شد که روش آموزشی مونته سوری یک روش رایج تربیتی در مهدکودکها و مدارس دنیا است و بیش از یک قرن قدمت دارد. در ایران هم این روش سالها است که توسط موسسات آموزشی رسمی و جهاد دانشگاهی به مربیان مهدکودکها و علاقه مندان تدریس میشود. بسیاری از مهد کودکها برنامههای آموزشی و تربیتی خود را بر مبنای اصول مونته سوری طراحی و اجرا میکنند.
بر اساس رای دادگاه انقلاب ساری، سها ثابتی (رحمانی) به ۳۳ ماه زندان، ۱۳ سال ممنوعیت از فعالیت آموزشی و پرداخت ۳۷۵ میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد. همچنین، بهروز رحمانی (همسر سها) و ساناز علیزاده به عنوان همکاران وی هر کدام به ۱۰ سال ممنوعیت از فعالیت آموزشی و پرداخت ۲۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
اتهامات این شهروندان، تبلیغ به نفع گروههای مخالف نظام (فعالیت آموزشی و تبلیغی برای بهاییت) و عضویت در دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور عنوان شده است.
قابل ذکر است روش مونته سوری، یک روش آموزشی تربیتی مبتنی بر ایده و عمل است که توسط پزشکی ایتالیایی به نام ماریا مونته سوری حدود سال ۱۹۰۷ میلادی ابداع شده است.
این روش بر این باور استوار است که تواناییهای بنیادی کودک در سالهای اولیه زندگیاش یعنی بین ۳ تا ۶ سالگی شکل میگیرند. این تواناییها تنها از طریق مدرسه رفتن کسب نمیشوند. کودک به دنیایی قدم میگذارد که از قبل ساخته شدهاست و البته مدام در حال تغییر است. روش مونتهسوری تأکید دارد که کودک نیاز دارد زندگی کردن در این دنیا را یاد بگیرد و خود را با آن تطبیق بدهد؛ بنابراین او نیاز دارد تواناییهای ضروریای مانند تمرکز، استقامت، پشتکار، برای خود فکر کردن و همچنین توانایی تعامل با دیگران را نیز از همان کودکی کسب کند. اینها تواناییهایی هستند که معمولاً در مدارس معمولی یا محیط خانه به عنوان موضوعی برای آموزش دادن در نظر گرفته نمیشدند یا هنوز هم نمیشوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر