لاله ساعتی، شهروند مسیحی محبوس در اوین از دسترسی به امکانات درمانی و انجام معاینات تخصصی محروم شده و نگرانی در مورد وضعیت سلامتش تشدید شده است.
«محبت نیوز»- سایت حقوق بشر در ایران گزارش داد که یک فرد مطلع به گزارشگر این سایت گفته «در ملاقات اخیری که مادر لاله ساعتی با فرزندش در زندان اوین داشته مشاهده کرده که وی با مشکلات روحی مواجه شده و علت این مشکلات به مخالفت دادستان ـ بعنوان ضابط قضایی و وزارت اطلاعات ـ بعنوان ضابط امنیتی برای آزادی این نوکیش مسیحی با حبس تحت نظارت قضایی عنوان شده و با توجه به این شرایط نیازمند اعزام به مرکز درمانی و انجام معاینات تخصصی (اعصاب) است.»
لاله ساعتی، روز دوشنبه، ششم فروردین ماه، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با سازمانهای مسیحی صهیونیستی» به دو سال زندان و دو سال منع خروج از کشور محکوم شد.
حکومت جمهوری اسلامی سالها مسیحیان به ویژه نوکیشان را با اتهاماتی از این جمله و بدون ارایه سند و مدرکی راهی زندان میکند.
لاله ساعتی در ۲۴ بهمن ماه طی یورش مأموران امنیتی در منزل پدرش در تهران بازداشت شده است.
سایت حقوق بشر در ایران همچنین از این منبع گفته است: «مادر لاله ساعتی، چندی پیش به شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران، مراجعه و توضیحاتی ایمان افشاری ـ قاضی شعبه مذکور در خصوص وضعیت حقوقی پرونده فرزندش داده و درخواست کاهش مجازات یا آزادی لاله ساعتی با حبس تحت نظارت قضایی را داد اما این درخواست وی پس از رد توسط ایمان افشاری ـ منوط به تأیید دادستان و وزارت اطلاعات آن هم پس از حدود ۷ ماه و پس از ابلاغ نتیجه رای قطعی از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران، شده است»
این شهروند مسیحی، در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام (اقدام علیه امنیت ملی) که به سبب فعالیتهای دینی خانم ساعتی مرتبط با حضور وی در کلیساهای خانگی پس از بازگشت به ایران و محتوای گوشی تلفن همراه وی از قبیل (برگه و فیلم غسل تعمید این نوکیش مسیحی در مالزی) و تصاویری از فعالیتهای دیگر وی در کلیسایی در مالزی بود، محاکمه شد.
خانم ساعتی توسط قوه قضاییه از حق انتخاب وکیل (با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری) محروم شده بود، و این محاکمه با حضور وکیل تسخیری صورت گرفته است.
طبق گزارش سازمان حقوق بشر در ایران، این شهروند مسیحی در کشور مالزی زندگی میکرده ودر سال ۲۰۱۷ با توجه به طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده پناهجویی وی، نابسامانی وضعیت اقتصادی و تنهایی والدینش به دلیل کهولت سن، به ایران بازگشته است. سازمان حقوق بشر در ایران افزوده که خانم ساعتی بارها پس از بازگشتش به ایران، تحت فشار بوده و بارها مورد بازجویی نیروهای امنیتی قرار گرفته است.
حکومت جمهوری اسلامی دههها است که مسیحیان به ویژه نوکیشان را با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی یا تبلیغ علیه نظام، بدون ارایه سند و مدرکی راهی زندان میکند.
سازمان عفو بینالملل در گزارش سالانه خود ضمن تاکید بر ادامه نقض حقوق بشر در ایران، از جمله سرکوب زنان و اقلیتها افزوده که حکومت بسیاری از زندانیان را از دسترسی به امکانات بهداشتی مورد نیاز محروم کرده است.
سازمان ماده ۱۸ بتازگی ازوضعیت نامساعد سلامت مینا خواجوی، نوکیش مسیحی محبوس در اوین و محرومیت وی از عدم دسترسی به پزشک متخصص خبر داد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر