۱۴۰۳ مهر ۸, یکشنبه

محاکمه مجدد ۱۵ زن بهائی در دادگاه انقلاب اصفهان

خبرگزاری هرانا – ۱۵ شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان به نام های مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فرخنده رضوان پی و فیروزه راستی نژاد مجددا در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه شدند. پیشتر این پرونده، از دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان برای رفع ایرادات به دادگاه انفلاب این استان بازگردانده شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۱۵ شهروند بهائی مجددا در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه شدند.

امروز چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳، جلسه دادگاه محاکمه مجدد (دادگاه اصلاحی) مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فرخنده رضوان پی و فیروزه راستی نژاد، شهروندان بهائی ساکن اصفهان، از بابت اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر با شرع اسلام” در شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر برگزار شد.
این پرونده، پیشتر در اواخر شهریورماه ۱۴۰۳ پس از صدور حکم در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به دادگاه تجدیدنظر این استان ارسال شد. اما پس از بررسی، دادگاه تجدیدنظر ایراداتی به آن وارد کرده و پرونده برای رفع این ایرادات به دادگاه انقلاب بازگردانده شد.

این ۱۵ شهروند بهائی زن اواخر اردیبهشت ماه سال جاری، توسط شعبه مذکور از بابت اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر با شرع اسلام” هر کدام به ۵ سال حبس، پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی، پنج سال محرومیت از خدمات اجتماعی و دو سال منع خروج از کشور محکوم شده بودند.

این پانزده شهروند بهائی در تاریخ دوازدهم اردیبهشت ماه سال جاری به شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان احضار شده بود.

مورخ بیست فروردین ماه، کیفرخواست پرونده این شهروندان بهائی با اتهامات “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” و “مشارکت در انجام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام” توسط شعبه هجدهم بازپرسی دادسرای اصفهان صادر شد.

از میان این شهروندان رویا آزادخوش، آزیتا رضوانی خواه،سارا شکیب، ساناز راسته، شعله آشوری، شورانگیز بهامین، فیروزه راستی نژاد، مریم خورسندی، مژگان پورشفیع، نسرین خادمی و نوشین همت در سال ۱۴۰۰ بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شدند.

همچنین پیشتر منازل مژده بهامین، فرخنده رضوان پی، بشری مطهر و سمیرا شکیب مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۳ مهر ۷, شنبه

گزارش آماری نقض حقوق پیروان ادیان، شهریورماه 1403

گزارش آماری نقض حقوق پیروان ادیان، شهریورماه 1403

تهیه وتنظیم گزارشات : سعید بهشتی متین، صدرا مجیب یزدانی

تنظیم نمودار آماری : کریم ناصری

ماده 18 اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود. این حق متضمن آزادی تغییرمذهب یا عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به‌طور خصوصی یا به‌طور عمومی برخوردار باشد.

 

ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون نگرانی از مداخله و مزاحمت، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.

گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران تا پایان مرداد ماه 1403 شمسی است. این گزارش به ‌صورت آماری-تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به ‌خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودییت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود.

 

فشار بر پیروان سایر ادیان همچنان ادامه دارد :

 

جمهوری اسلامی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به ‌نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر قرار داده‌اند.بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. این دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌فشارهای بیشتری قرار دارند، آن‌ها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره می‌کردند، در زندان‌های اوین و رجایی شهر به سر می‌برند و ده‌ها تن از پیروان آن نیز در زندان‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌های طولانی شده‌اند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودییت‌های زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی ایران تنها عبادت مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت می‌شناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی می‌شود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطللاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مسیحیت را به رسمیت می‌شناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت به دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال می‌شود، آن‌ها که اکثراً در مناطق حاشیه‌ای کشور زندگی می‌کنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه‌های اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت.

 

 

اهل سنت:

اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تک‌تک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواسته‌ای زیاده خواهانه نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی می‌شود.زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را می‌گذرانند و بصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیده‌شان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند.اصل ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار می‌دهد. با این حال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده قانون اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از ۳ دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیت‌های کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهره‌مندی برابر از فرصت‌ها و امکانات محروم هستند، همین‌طور با موانع و محدودییت‌های جدی برای تبلیغ باورهای خود و بجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبه‌رو هستند.

 

در این ماه :

مولوی عبدالحمید خطاب به علی خامنه‌ای: اصلاح عدم به کارگیری نخبگان اقوام و‌مذاهب

عدم استفاده از نخبگان اقوام،مذاهب و زنان طی ۴۵ سال گذشته که در تضاد با عدالت اجتماعی و تعالیم اسلامی است، نارضایتی بزرگی پدید آورده است. دلیلش هر چه باشد،مرجع اصلاح و رفع موانع آن، عالی‌ترین مقام حاکمیت است. بدون تردید چنین ابتکاری رضایت مردم و خوشنامی تاریخی را در پی خواهد داشت.”( رسانک ,1  شهریور 1403)

بازداشت محمدامین مرادزهی، روحانی بلوچ توسط نیروهای امنیتی

روز پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳ (۲۲ آگوست ۲۰۲۴)، محمدامین مرادزهی، روحانی اهل سنت بلوچ اهل اسماعیل‌آباد خاش به همراه برادرزاده ۱۷ ساله‌ش طارق مرادرزهی در جریان هجوم نیروهای امنیتی به منزل خود و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. (هه‌نگاو ,1 شهریور 1403)

احضار و بازجویی یکی از سرتیم ‌های انتظامات مکی توسط اداره اطلاعات زاهدان بدنبال تدام فشارها به مجموعه مسجد مکی و مولوی عبدالحمید، یکی از اعضای با سابقه و سرتیم قسمتی از انتظامات مسجد توسط نیروهای اداره اطلاعات زاهدان احضار و چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفت. هویت این اعضای با سابقه انتظامات، «الله‌یار شه بخش» اهل و ساکن زاهدان احراز شده است وی تهدید شده تا مسئولیت خود در مسجد مکی را کنار بگذارد. (حال وش ,5 شهریور 1403)

بازداشت چند ساعته و ضبط وسایل ماموستا علی بهرامی

ماموستا علی بهرامی، امام جماعت روستای “نی” از توابع شهر مریوان، توسط اداره اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت و وسایل شخصی وی از جمله تلفن همراهش ضبط شده است. بازداشت وی پس از بازگشتش از یک سفر به اقلیم کُردستان و در لحظه ورود به مریوان انجام گرفته است. (هه‌نگاو ,7 شهریور 1403)

صابر خدامرادی، روحانی اهل سنت به پانزده ماه حبس محکوم شد

صابر خدامرادی، روحانی اهل سنت و امام جمعه شهرک “قوخ” واقع در شهرستان سقز توسط دادگاه ویژه روحانیت همدان به ١۵ ماه حبس محکوم شد. وی همچنین در تاریخ ششم اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۲، برای سومین بار متوالی به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به دادگاه ویژه روحانیت همدان احضار شده بود. (هرانا ,8 شهریور 1403)

زندان زاهدان؛ عبدالاحد دهانی پس از چهار ماه بازداشت همچنان در بلاتکلیفی

عبدالاحد دهانی، طلبه اهل سنت مدرسه دینی انوارالحرمین در شهرستان راسک، ۱۳۲ روز است که در زندان زاهدان در بازداشت موقت به سر می‌برد.خانواده او بارها برای پیگیری وضعیت پرونده فرزندشان به زاهدان مراجعه کرده‌اند، اما تاکنون مسئولان هیچ پاسخ شفافی در خصوص اتهامات او ارائه نکرده‌اند. همچنین، در این مدت، تنها یک بار اجازه ملاقات به آن‌ها داده شده است. وی در تاریخ پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ ، همراه با پنج شهروند دیگر در شهرستان راسک بازداشت شد. (هرانا ,22 شهریور 1403)

اعتصاب غذای ماموستا خضرنژاد در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

ماموستا «محمد خضرنژاد»، روحانی کُرد محبوس در زندان ارومیه، از روز ۲۱شهریور۱۴۰۳ در اعتراض به انتقال ناگهانی خود از این زندان به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران این شهر، دست به اعتصاب غذا زده است. این روحانی کُرد همچنین معتقد است که پرونده‌سازی‌های علیه او «بدون مستندات معتبر و براساس گزارش‌های واهی و اعترافات اجباری و نامعتبر» صورت گرفته است. (هرانا ,25 شهریور 1403)

اجازه دیدار یکی از اعضای خانواده مولوی فتحی محمد نقشبندی با وی در آستانه دومین سالگرد جمعه خونین در زندان مشهد

روز دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، دستگاه قضایی پس از گذشت یک سال و بیست روز از بازداشت مولوی “فتحی محمد نقشبندی”، امام جمعه شهرستان راسک و در آستانه دومین سالگرد جنایت جمعه خونین زاهدان به یکی از اعضای درجه یک خانواده‌اش اجازه ملاقات با وی را در زندان داده است.  مولوی “فتحی محمد نقشبندی”، که بدلیل مواضع انتقادی نسبت به حاکمیت توسط نیروهای امنیتی در تاریخ ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ در مسیر راسک به چابهار بازداشت شده، با گذشت بیش از یک سال همچنان در وضعیت بلاتکلیفی و حبس در زندان وکیل آباد مشهد به سر می برد. (رسانک ,27 شهریور 1403)

احضار و بازجویی یکی از کارمندان دارالعلوم مکی زاهدان توسط اداره اطلاعات زاهدان

پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳، در ادامه فشار بر مجموعه مسجد مکی، یکی از کارمندان بخش اداری دارالعلوم این حوزه از سوی نیروهای اداره اطلاعات زاهدان احضار و چندین ساعت مورد بازجویی قرار گرفته است. هویت شهروند احضار شده از کارکنان دارالعلوم مکی، «علی نارویی» حدودا ۴۵ ساله از کارمندان قدیمی بخش اداری دارالعلوم مکی و اهل و ساکن زاهدان توسط حال وش احراز شده است. «علی نارویی توسط نیروهای اداره اطلاعات زاهدان احضار و به مدت شش ساعت تحت بازجویی در خصوص دیگر کارکنان و افراد نزدیک به مسجد مکی قرار گرفته شده و به وی گفته شده برای ادامه بازجویی مجددا احضار خواهد شد.»(خبرگزاری حال وش.20شهریور1403)

 

 

 

بهائیان:

ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران «فرقه مرتد» تلقی می‌شود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمی‌خواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمی‌کنند. با این حال جمهوری اسلامی ایران آن‌ها را تحت تعقیب قرار می‌دهد. از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ میلادی  تاکنون، بهاییان به طور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بوده‌اند؛و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه می‌گیرند و همواره درمعرض دستگیری‌های بدون مجوز قانونی و حبس قرار گرفته‌اند. بهائیان هرگز قادر نبوده‌اند به طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند.انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده مردادگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت مردادگر شناخته‌شده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهره‌ مندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار می‌گیرد، مرتفع سازند.ممانعت از کسب‌وکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیت‌هایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ می‌کنند.

در این ماه :

 

 

تمدید قرار بازداشت مژگان سلمان‌زاده شهروند بهایی در زندان ارومیه

قرار بازداشت موقت مژگان سلمان‌زاده، شهروند بهایی ساکن تهران برای مدت دو هفته در زندان مرکزی ارومیه تمدید شده است. مژگان سلمان‌زاده، ٤٧ روز اخیر را با بلاتکلیفی کامل در بازداشت سپری کرده و تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی به وی، اطلاعی در دسترس نیست. (هه‌نگاو ,1 شهریور 1403)

قرار بازداشت ناهید بهروزی، شهروند بهائی تمدید شد

ناهید بهروزی (فروهری)، شهروند بهائی ساکن شهرستان فردیس، علیرغم گذشت بیست و پنج روز از زمان بازداشت، کماکان در زندان کچویی کرج در بلاتکلیفی به سر می‌برد. قرار بازداشت وی به مدت یک هفته دیگر تمدید شده است. (هرانا ,1 شهریور 1403)

تداوم بازداشت متین فهندژ سعدی، شهروند بهائی در زندان کرمان

متین فهندژ سعدی، شهروند بهائی ساکن کرمان علیرغم گذشت بیست روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان این شهر در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. وی تاکنون تفهیم اتهام نشده است و همچنان بصورت بلاتکلیف در زندان کرمان بسر میبرد. (هرانا ,3 شهریور 1403)

شیوا کاشانی نژاد و مژگان صمیمی، شهروندان بهائی به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شدند

براساس حکمی که توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی مهدی راسخی صادر و روز چهارشنبه چهاردهم شهریورماه به این شهروندان ابلاغ شده است، شیوا کاشانی‌نژاد و مژگان صمیمی از بابت اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغ امور مرتبط با آئین بهائی” هر کدام به دو سال و یک روز حبس تعزیری، پرداخت جریمه نقدى و پنج سال و یک روز محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند. (هرانا ,15 شهریور 1403)

تمدید قرار بازداشت ناهید بهروزی، شهروند بهائی محبوس در زندان کچویی کرج

روز ۱۵شهریور ۱۴۰۳ قرار بازداشت خانم بهروزی به مدت یک ماه دیگر تمدید شد و قرار وثیقه ای که برای آزادی وی صادر کرده بودند نیز از پرونده او حذف شده است.” یک منبع مطلع در خصوص وضعیت جسمانی او افزود: “ناهید بهروزی که به بیماری آسم مبتلاست در این مدت بیماری او وخیم‌تر شده و نیازمند رسیدگی پزشکی است. چندی پیش خانواده خانم بهروزی داروهای مورد نیاز او اعم از اسپری آسم را به زندان بردند اما مسئولین مربوطه از دریافت آن امتناع کردند. سپس یک اسپری آسم که تاریخ انقضای آن گذشته بود را از بهداری زندان به او تحویل دادند.”(هرانا ,16 شهریور 1403)

احضار ۱۰ زن بهائی به دادسرای اصفهان؛ تداوم آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی

۱۰ زن بهائی ساکن اصفهان به نام‌های ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی و ندا عمادی به دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان احضار شدند. این شهروندان بهائی در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۲ بازداشت و پس از دو ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بودند. اتهام اصلی این افراد “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است که به طور مشخص به “انجام فعالیت آموزشی انحرافی مغایر با موازین و عقاید دین مبین اسلام از طریق ترویج و آموزش عقاید فرقه ضاله بهائیت” اشاره دارد. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ,16 شهریور 1403)

دادگاه تجدیدنظر؛ پریدخت شجاعی، شهروند بهائی به حبس محکوم شد

حکم دو سال و یک ماه حبس پریدخت شجاعی باغینی شهروند بهائی ساکن کرمان توسط دادگاه تجدیدنظر این استان عینا تایید شد.یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به خبرنگاران گفت: دادگاه تجدیدنظر بدون تشکیل جلسه، حکم بدوی این شهروند را عینا تایید کرده است. وی پرونده خود را در دیوان عالی کشور پیگیری خواهد کرد. (هرانا ,22 شهریور 1403)

پرونده ۱۵ شهروند بهائی برای رفع ایرادات مجددا به دادگاه انقلاب اصفهان ارجاع شد

پرونده ۱۵ شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان به نام های مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فرخنده رضوان پی و فیروزه راستی نژاد که از دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان برای رفع ایرادات به دادگاه انفلاب این استان بازگردانده شده، به زودی این شهروندان بهائی مجددا در دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه خواهند شد. این شهروندان بهائی در تاریخ ۴ مهرماه ۱۴۰۳، مجددا محاکمه خواهند شد. (هرانا ,23 شهریور 1403)

ایرج نورسته، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت شد

روز ۲۶ شهریور ۱۴۰۳، ایرج نورسته، شهروند بهائی در تبریز بازداشت شد. همچنین مأموران منزل او را تفتیش و تلفن همراهش را ضبط کردند. این سومین بار است که مأموران اداره اطلاعات به خانه خانواده نورسته مراجعه کرده‌اند. پیش‌تر در دی و شهریور ۱۴۰۲، مأموران بدون ارائه حکم قانونی وارد منزل این خانواده شده و لپ‌تاپ و تلفن‌های همراه اعضای خانواده را ضبط کرده بودند. چند هفته بعد از این اقدامات، علاوه بر ایرج نورسته، احضاریه‌هایی برای همسرش لادن محمدنژاد و دخترش لاچین نورسته صادر شد. با حضور این خانواده در اداره اطلاعات تبریز، همگی تحت بازجویی‌های طولانی‌مدت قرار گرفتند. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی اطلاعی حاصل نشده است. (هرانا ,26 شهریور 1403)

سینا اقدسی، شهروند بهائی بازداشت شد

روز دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳، آقای سینا اقدسی شهروند بهائی در تبریز بازداشت شد.  نیروهای امنیتی ضمن تفتیش منزل، تلفن همراه وی و اعضای خانواده را ضبط کردند. تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری سینا اقدسی اطلاعی حاصل نشده است. این شهروند بهایی پیش از این نیز به دلیل اعتقادات خود مورد بازداشت قرار گرفته بود.  (هرانا ,26 شهریور 1403)

بازداشت اعظم آزموده، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی

اعظم آزموده، شهروند زن بهایی ساکن تبریز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای امنیتی ضمن بازداشت این شهروند اقدام به تفتیش منزل و ضبط شماری از وسایل الکترونیکی وی کرده‌اند. (هرانا ,26 شهریور 1403)

نگار میثاقیان، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت شد

نگار میثاقیان، شهروند بهائی ساکن شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. یکی از نزدیکان این شهروند بهائی در تماس با هرانا گفت: “در ساعت ۱۳:۰۰ امروز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه، چند تن از مأموران امنیتی با مراجعه به منزل خانم میثاقیان، او را بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل کردند. همچنین ماموران مورد اشاره، اقدام به تفتیش محل کرده و شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه، لپ‌تاپ و گذرنامه او را نیز ضبط کردند.” بازداشت خانم میثاقیان در حالی صورت گرفته که وی مادر یک کودک دو ساله است و همسر و فرزند او در شرایط سختی قرار گرفته اند. نگار میثاقیان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی اطلاعی حاصل نشده است.

(خبرگزاری هرانا،28شهریور1403)

مادری که مقابل کودک دو ساله‌اش دستگیر شد

پس از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ سرکوب شهروندان بهایی سیر صعودی پیدا کرده به‌طوری‌ که هر هفته اخبار مختلفی از آزار و اذیت پیروان آیین بهایی در ایران منتشر می‌شود. در گزارش زیر به برخی موارد فشار و آزار شهروندان بهایی در هفته گذشته اشاره شده است. بنا به گزارش‌های رسیده، دست‌کم چهار نفر از پیروان آیین بهایی در شهرهای شیراز و کرمان بازداشت شدند. در نخستین مورد، «نگار میثاقیان» روز چهارشنبه ۲۸شهریور۱۴۰۳ در شهر شیراز بازداشت شد. ماموران امنیتی، ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه به منزل نگار میثاقیان مراجعه کرده و با وجود عدم حضور نام‌برده، وارد منزل او می‌شوند. همسر وی را تحت فشار قرار داده و برخی وسایل شخصی او مانند لپ‌تاپ، موبایل و گذرنامه را ضبط می‌کنند. خانم میثاقیان ساعت ۱ بعدازظهر وارد منزل می‌شود. ماموران وی را مقابل چشمان فرزند دوساله‌اش بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به «پلاک ۱۰۰» منتقل می‌کنند. بنا بر این گزارش‌ها، کودک دو ساله خانم میثاقیان در نبود مادرش بسیار بی‌تابی می‌کند و منتظر دیدار مادرش است. نگار میثاقیان، پیش‌تر هم سابقه بازداشت و برخورد قضایی دارد. او در مرداد سال ۱۳۹۷ بازداشت و بازجویی شد.( خبرگزاری هرانا،31شهریور1403)

 

 

مسیحیان:

جمهوری اسلامی ایران کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. جفا بر مسیحیان در ایران رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. در جمهوری اسلامی ایران تعداد بی‌شماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیت‌های مذهبی‌شان زندانی‌شده، مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمان‌های مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته می‌شود تعداد زیادی از مسیحیان شناخته‌شده تنها به جرم‌هایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر می‌برند و یا دیگر شهروندان مسیحی با عناوین جاسوسی محکوم می‌شوند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزه‌خواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندان‌های ایران مواجه شده و بعضاً حتی تهدید به مرگ شده‌اند. فشار دستگاه‌های امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه سلسله محدودیتهای اعمال‌شده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا به اجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواسته‌های آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان من‌جمله شماره ملی، بستن درهای خود را به روی ایمان داران و نوکیشان مسیحی فارسی‌زبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی داده‌اند و یا به کل تعطیل و رهبران آنان مانند روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شده‌اند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند . صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران همچنان ادامه دارد؛ با اینکه در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناخته‌شده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات مردادنی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزامرداد دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگان‌های مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این امردادان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد می‌کنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت به واسطه‌ی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این دسته از پیروان ادیان در ایران را سد می‌کند.

 

در این ماه :

اسناد هک شده: از سرکوب صدها مسیحی تا پرونده‌سازی با اتهامات جعلی

سرکوب حکومتی بیش از سیصد شهروند مسیحی، بازداشت اتباع خارجی در رابطه با فعالیت مسیحی، جریمه کردن پلاتفروم‌های دیجیتالی به دلیل فروش اقلام مسیحی، کالای قاچاق دانستن کتابمقدس، و «گروگان»گرفتن یک مسیحی دوتابعیتی هشتاد ساله برای تبادل با زندانیان در آمریکا و اتهام‌های ساختگی مانند «براندازی نرم» و «صهیونیست» از جمله محتویات اسناد هک شده و منتشر شده توسط گروه هکری موسوم به «عدالت علی» است.(ماده 18,  7 شهریور 1403)

آخرین وضعیت ایمان صالحی، نوکیش مسیحی در زندان شیبان اهواز

ایمان صالحی، نوکیش مسیحی دوران محکومیت خود را در زندان شیبان اهواز سپری میکند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب به پنج سال حبس و پنجاه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود. آقای صالحی در تاریخ سوم دی ماه سال ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی سپس اواخر خردادماه سال ۱۴۰۳، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی فتحی نیا از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی” به پنج سال حبس و پنجاه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. این نوکیش مسیحی از عفونت لثه رنج میبرد و از رسیدگی تخصصی پزشکی در زندان شیبان اهواز محروم مانده است. (هرانا,  8 شهریور 1403)

الکساندر ب. مسیحی دوتابعیتی هشتاد ساله، «گروگان» حکومت با اتهامات جعلی

الکساندر ب. مسیحی دو تابعیتی ایرانی آمریکایی هشتاد ساله‌ای است که طبق اسناد هک شده قوه قضاییه توسط گروه موسوم به عدالت علی با اتهاماتی جعلی به «گروگان» گرفته تا با زندانیان ایرانی در آمریکا مبادله کند. دفاعیه وکلای الکساندر هم بی‌پایه بودن اتهامات علیه این زندانی را برملا می‌کنند و هم نفوذ بازجویان را در پرونده سازی. (ماده 18,  10 شهریور 1403)

بیژن قلی‌زاده، شهروند مسیحی که پس از بازداشت با قید وثیقه آزاد بود، در یک سانحه رانندگی جان باخت

بیژن قلی‌زاده، نوکیش مسیحی که به دلیل فعالیت صلح آمیز دینی و به اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی» به پنج سال زندان محکوم شده بود و تا برگزاری دادگاه تجدید نظر با قرار وثیقه آزاد بود، در سانحه رانندگی جان باخت. این شهروند مسیحی در سوم شهریورماه ۱۴۰۳ در جاده بروجن در استان چهار محال و بختیاری دچار سانحه میشود، آقای قلی‌زاده برای امرار معاش با ماشین باربری کار می‌کرد.(محبت نیوز,  10 شهریور 1403)

کمیسیون آمریکایی: انتشار هدفمند اطلاعات نادرست و جعلی جمهوری اسلامی علیه اقلیت‌های دینی

«کمیسیون ایالات متحده آمریکا در امور آزادی مذهبی بین‌المللی» در ماه اوت با انتشار گزارشی خبر داد که حکومت ایران به‌طور «سیستماتیک» و «هدفمند» اطلاعات نادرست و جعلی در مورد اقلیت‌های مذهبی و دینی، از جمله نوکیشان مسیحیان منتشر کرده است.  رسانه‌های مرتبط با دولت ایران به دروغ یا بدون مدرک ادعا کرده‌اند که  نوکیشان مسیحی از اسلام بخشی از یک شبکه «صهیونیستی» هستند که امنیت ملی را به خطر می‌اندازد. ( سایت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران  13 شهریور 1403)

انوشه آشوری از همبند نوکیش خود، یاسر اکبری یاد می‌کند

انوشه آشوری، شهروند ایرانی بریتانیایی که بیش از چهار سال در ایران محبوس بوده، این مهندس دوتابعیتی شهریور ۱۳۹۶ در سفر به ایران بازداشت شد و حکم او بعد از دو سال حبس در زندان اوین اعلام شد. سخنگوی قوه قضاییه حکومت بدون ارایه سند و مدرکی شهریور ۱۳۹۸ گفت انوشه آشوری به جرم جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی اسرائیل (موساد) به ده سال زندان و همین‌طور به اتهام «تحصیل نامشروع» مالی به دو سال حبس و بازگرداندن ۳۳ هزار یورو محکوم شد. این ادعای حکومت که «هیچ‌کس در ایران به دلیل اعتقاداتش زندانی نیست از جمله هزاران دروغی است که گفته شده است». این زندانی سابق حکومت می‌افزاید که وی با این زندانیانی که به دلیل باور محبوس شده‌اند از جمله یاسر (مهدی) اکبری نوکیش مسیحی در زندان آشنا و دوست بوده است.  (ماده 18,  20 شهریور 1403)

بازداشت مژده فلاحی، نوکیش مسیحی توسط نیروهای امنیتی

مژده فلاحی، ساکن شیراز از ۹ روز پیش پس از مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب شیراز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز منتقل شده است. مژده فلاحی، نوکیش مسیحی روز دوشنبه ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳ (۹ سپتامبر ۲۰۲۴)، پس از مراجعه به دادسرای انقلاب این شهر بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده و سرنوشت مژده فلاحی در دسترس نیست.(خبرگزاری هه‌نگاو،27شهریور1403)

 

 

 

 

پیروان سایر ادیان :

جمهوری اسلامی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌ های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به‌ نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌ های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌ اند.بازداشت‌ ها و خشونت‌ های هدفمند ارگان‌ های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. در ایران دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می ‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌ فشارهای بیشتری قرار دارند، آن ‌ها از انجام مناسک مذهبی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌ اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهائیان را در این کشور اداره می ‌کردند، در زندان‌ های اوین و رجایی شهر به سر می ‌برند و ده‌ ها تن از پیروان آن نیز در زندان ‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌ های طولانی شده اند. یکی از آیین‌های مذهبی در ایران، «یمانی» نام دارد که مدعی زمینه‌سازی ظهور امام دوازدهم شیعیان است.

 

در این ماه :

 

گزارش سازمان ملل از نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران

کمیته رفع تبعیض نژادی در گزارش خود از افزایش پرونده‌های قضایی و نقض گسترده حقوق‌بشر در مناطقی از ایران که اقلیت‌های قومی و مذهبی زندگی می‌کنند، ابراز نگرانی کرد و خواستار دسترسی متهمان به روند عادلانه قضایی شد. ( سایت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران  2 شهریور 1403)

مظاهر حیدری، درویش زندانی، به بیمارستان منتقل شد

مظاهر حیدری به دلیل شرایط وخیم جسمی، کاهش شدید وزن و عفونت دهان و دندان به بیمارستان اعزام شده است. یک منبع آگاه به نقل از هم بندی‌های مظاهر حیدری گفت که این درویش زندانی طی دو هفته گذشته در یکی از راهروهای زندان و با دستبند به میله نگهداری شده است. (ایران‌وایر  4 شهریور 1403)

ادامه اعتصاب مظاهر حیدری، درویش گنابادی و زندانی سیاسی، در بیمارستان

مظاهر حیدری در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان بستری است و با این وجود به جز سِرُم و مایعات، حاضر به شکستن اعتصاب غذایش نیست و به همین جهت روز پنجشنبه ۸ شهریور، قاضی و دادستان با حضور در بیمارستان قصد داشتند آقای حیدری را وادار به شکستن اعتصاب کنند. (ایران‌وایر  8 شهریور 1403)

مظاهر حیدری پس از دوختن پلک‌‌هایش از حبس آزاد شد

مظاهر حیدری، درویش گنابادی زندانی، روز شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۳در حالی که در بیمارستان به سر می‌برد، از حبس آزاد شد. در تصاویری که از وی در بیمارستان و پس از آزادی منتشر شده است، اثر دوخته شدن پلک‌ها و لب‌ توسط این زندانی سیاسی دیده می‌شود. (ایران‌وایر  11 شهریور 1403)

۱۰ تن در شهرستان کارون به دلیل “ترویج وهابیت” بازداشت شدند

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کارون از بازداشت ۱۰ تن در این شهرستان به دلیل آنچه “ترویج وهابیت” عنوان کرده است، خبر داد و مدعی شد که این افراد “به فعالیت تبلیغی علیه مذهب شیعه، تبلیغ وهابیت و سلفیت می‌پرداختند.” علی فروزانفر ادعا کرد که یکی از این افراد، “دارای سوابق جرایم علیه امنیت ملی بوده است.” او بدون اشاره به هویت افراد بازداشت شده، اظهار داشت: “تحقیقات برای شناسایی و دستگیری سایر افراد مرتبط با این گروهک همچنان ادامه دارد.”( خبرگزاری هرانا.18شهریور 1403)

اعتصاب حمزه درویش در زندان لاکان رشت ۱۰ روزه شد

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز جمعه ۳۰ شهریور از اعتصاب غذای حمزه درویش، زندانی سنی مذهب در زندان لاکان رشت خبر داد و نوشت که او این اعتصاب را که ۱۰ روز از آن می‌گذرد، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود آغاز کرده است. حمزه درویش هم اکنون در یکی از سلول های انفرادی زندان لاکان رشت نگهداری می‌شود. حمزه درویش در ۱۰ روز گذشته با خانواده خود تماسی نداشته است و خانواده‌اش پس از پیگیری‌های متعدد متوجه شده‌اند که وی به دلیل اعتراض به برخوردار نشدن از مرخصی دست به اعتصاب غذا زده و سپس به یکی از سلول های انفرادی زندان لاکان رشت منتقل شده است و پرونده وی در دیوان عالی کشور بررسی و منجر به صدور حکم شد اما آقای درویش به دلیل ناتوانی مالی برای گرفتن وکیل به حکم صادره اعتراض نکرد. آقای درویش در اردیبهشت امسال از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرده بود. این اقدام او در اعتراض به صدور حکم ۱۴ سال حبس علیه خود صورت گرفته بود. در مرداد سال گذشته، حمزه درویش در پرونده‌ای با اتهام «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور» به ۵ سال حبس، از بابت اتهام «مشارکت در تخریب عمدی به قصد مقابله با نظام» به ۵ سال حبس، از بابت اتهام «توهین به رهبری» به ۲ سال حبس و از بابت اتهام «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» به ۲ سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و از بابت «احراق عمدی بنا و ساختمان زندان و متعلقات آن به قصد مقابله با نظام» به تبعید از محل سکونت فعلی خود به شهرستان رامهرمز محکوم شده بود. این پرونده در دوران حبس برای این زندانی اهل سنت تشکیل شده بود که شاکی آن سازمان‌ زندان‌ها بود. حمزه درویش٬ جوان اهل تالش در استان گیلان، در سال ۹۸ در نامه‌ای شرح داده بود که یکی از دوستانش با فریب٬ او را به ترکیه و سپس سوریه کشاند تا عضو نیروهای داعش شود؛ اما چون از پیوستن به آنها امتناع کرد، به دست نیروهای داعش زندانی و شکنجه شد.( خبرگزاری هرانا.31شهریور1403)

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش 58 خبر که در طول شهریور ماه 1403 تهیه شده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد واقعیت‌های جامعه باشد.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایسنا، ایرنا، ایلنا، هنر آنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری آنلاین، مرداد‌نیوز، سازمان ماده 18، کردپرس، کردپا، کمپین فعالین بلوچ، هه‌نگاو، بی‌بی‌سی فارسی، جمع‌آوری گردیده، تهیه شده است.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق ادیان در شهریور ماه همکاری کردند خانم‌ها و آقایان: کریم ناصری، آرشا کچوئیان، علی فروتن، صدرا مجیب یزدانی، سینا اشجعی، امیر پالوانه، سعید بهشتی متین، اسفندیار سنگری، نغمه ظریفی‌مقدم، عباس رهبری، مریم حبیبی، آیلین علی‌وردی‌لوییی، کوثر ولی‌زاده، پروین محمدی افقا، شراره هادی‌زاده رئیسی، می‌باشند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://adian.bashariyat.org/

۱۴۰۳ مهر ۶, جمعه

محاکمه مجدد ۱۵ زن بهائی در دادگاه انقلاب اصفهان

۴.مهر.۱۴۰۳ هرانا

خبرگزاری هرانا – ۱۵ شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان به نام های مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فرخنده رضوان پی و فیروزه راستی نژاد مجددا در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه شدند. پیشتر این پرونده، از دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان برای رفع ایرادات به دادگاه انفلاب این استان بازگردانده شده بود.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۱۵ شهروند بهائی مجددا در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه شدند. امروز چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳، جلسه دادگاه محاکمه مجدد (دادگاه اصلاحی) مژگان پورشفیع اردستانی، نسرین خادمی قهقرخی، آزیتا رضوانی خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فرخنده رضوان پی و فیروزه راستی نژاد، شهروندان بهائی ساکن اصفهان، از بابت اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر با شرع اسلام” در شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر برگزار شد. این پرونده، پیشتر در اواخر شهریورماه ۱۴۰۳ پس از صدور حکم در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به دادگاه تجدیدنظر این استان ارسال شد. اما پس از بررسی، دادگاه تجدیدنظر ایراداتی به آن وارد کرده و پرونده برای رفع این ایرادات به دادگاه انقلاب بازگردانده شد. این ۱۵ شهروند بهائی زن اواخر اردیبهشت ماه سال جاری، توسط شعبه مذکور از بابت اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر با شرع اسلام”  هر کدام به ۵ سال حبس، پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی، پنج سال محرومیت از خدمات اجتماعی و دو سال منع خروج از کشور محکوم شده بودند. این پانزده شهروند بهائی در تاریخ دوازدهم اردیبهشت ماه سال جاری به شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان احضار شده بود. مورخ بیست فروردین ماه، کیفرخواست پرونده این شهروندان بهائی با اتهامات “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” و “مشارکت در انجام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام” توسط شعبه هجدهم بازپرسی دادسرای اصفهان صادر شد. از میان این شهروندان رویا آزادخوش، آزیتا رضوانی خواه،سارا شکیب، ساناز راسته، شعله آشوری، شورانگیز بهامین، فیروزه راستی نژاد، مریم خورسندی، مژگان پورشفیع، نسرین خادمی و نوشین همت در سال ۱۴۰۰ بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شدند. همچنین پیشتر منازل مژده بهامین، فرخنده رضوان پی، بشری مطهر و سمیرا شکیب مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود. شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۳ مهر ۵, پنجشنبه

اعتصاب ۴۵ زن زندانی سیاسی همزمان با حضور پزشکیان در نیویورک

 

۳ مهر ۱۴۰۳ایران وایر

روز سه‌شنبه سوم مهرماه، هم‌زمان با حضور مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور و نمایندگان جمهوری اسلامی در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بیش از ۴۵ زن زندانی سیاسی-عقیدتی در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدند‌.

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی، برنده زندانی جایزه صلح نوبل یا اعلام این خبر افزود از روز دوشنبه نیز چهار زن زندانی در حیاط بند زنان زندان اوین تحصن و اعتصاب غذا کرده‌اند.  به نوشته این صفحه، یکی از تحصن‌کنندگان طبق دستور پزشکی قانونی باید آزاد شود. زندانیان زن سیاسی-عقیدتیِ اعتصاب‌کننده و تحصن‌کننده در بند زنان زندان اوین خواسته خود را «توقف اعدام‌ها و آزادی زندانیان سیاسی-عقیدتی» اعلام کرده‌اند. مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران که یکشنبه اول مهر برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک شد، در آستانه این سفر ادعا کرده بود که ایران، از تصویری که رسانه‌ها از آن ارائه می‌دهند، «به مراتب امن‌تر و آزادتر» است. روز گذشته نیز جامعه جهانی بهایی، درباره حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیانیه‌ای منتشر و در آن اعلام کرده بود آزار و سرکوب بهائیان در ایران شدت گرفته است. در این بیانیه با اشاره به برخی اظهارات مسعود پزشکیان درباره احترام به عقاید یکدیگر به عنوان یکی از اصول توسعه، یادآوری شد که هم‌زمان با این اظهارات و وعده‌ها، در جمهوری اسلامی «همچنان فاصله زیادی بین قول و عمل وجود دارد، به‌ویژه در مورد آزار و سرکوب بهائیان.» مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که جهت شرکت و سخنرانی در هفتاد و نهمین مجمع‌عمومی سازمان ملل به نیویورک سفرکرده، قرار است‌ بامداد چهارشنبه، ۴ مهر ۱۴۰۳ در این نشست سخنرانی کند.

۱۴۰۳ مهر ۴, چهارشنبه

منزل فریبا اشتری، شهروند بهائی تفتیش شد

خبرگزاری هرانا – امروز منزل فریبا اشتری، شهروند بهائی ساکن یزد توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و شماری از لوازم شخصی وی ضبط شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳، منزل فریبا اشتری، شهروند بهائی ساکن یزد تفتیش شد.

یکی از نزدیکان او ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “صبح امروز نیروهای امنیتی با مراجعه به محل سکونت خانم اشتری، اقدام به تفتیش منزل وی کرد. ماموران ضمن ضبط گوشی و لپتاپ این شهروند، شماری کتاب و تصاویر مرتبط با آیین بهائی را نیز با خود بردند.”
فریبا اشتری، شهروند بهایی ساکن یزد پیش از این نیز به دلیل اعتقادات خود سابقه بازداشت و محکومیت را دارد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰ زن بهائی در اصفهان برگزار شد

خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی و ندا عمادی، شهروندان بهائی، امروز دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی و ندا عمادی، شهروندان بهائی برگزار شد.

در جریان این جلسه که امروز دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳، در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی توکلی برگزار شده است، این شهروندان از بابت اتهامات انتسابی تبلیغ علیه نظام، با حضور وکلا، به دفاع از خود پرداختند. آنان در بخشی از دفاعیات خود، به آزارهای فیزیکی و کلامی که در جلسات بازجویی روی داده بود اشاره کرده اند و قاضی دادگاه، از این موضوع اظهار تعجب و بی اطلاعی کرده است.
پیشتر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۴۰۳، کیفرخواست پرونده این شهروندان توسط شعبه هجدهم بازپرسی دادسرای اصفهان صادر شد.

این ۱۰ زن بهائی، در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و طی دو ماه در تاریخ های متفاوت با تودیع وثیقه از زندان دولت آباد اصفهان آزاد شدند.

یگانه آگاهی پیش از این نیز سابقه بازداشت داشته است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از ۳۰۰ هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

برنامه شماره ۶۳۵ رادیو هفتگی اینترنتی بشریت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران و پادکست چهارم

گزارش نقض حقوق زنان در شهریور ماه ۱۴۰۳

تهیه و تنظیم کنندگان : نغمه ظریف مقدم، الینا کرم بیگی ، شراره هادی‌زاده رئیسی، محمد گلستانجو

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ٧۴ خبر که در طول شهریور ‌ماه ۱۴۰۳ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر ، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در شهریور ماه همکاری کردند: شراره هادی‌زاده رئیسی، پروین محمدی افقا، مهرناز جلالوند، سونیا سواركوب، سارا آسیابان، کوثر ولی زاده ، مریم رمضان پور، پوراندخت اسلامی، فهیمه تیموری، آیلین علی ویردیلویی، مهناز ترابی، نسرین جهانی گل شیخ ، نغمه ظریفی مقدم، نیکی قنبری، معصومه کریمی، فروغ آزدی، علیرضا قربانی، امیر پالوانه، محمد گلستان‌جو، میلاد طاهر آبادی ،می‌باشند.

جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://zanan.bashariyat.org

اخبارعمومی

بی‌خبری از سرنوشت ۸ فعال زیست محیطی گیلانغرب و تلاش سپاه برای پرونده سازی علیه آنها

ماریا خانی، محسن اسفندیاری، آرش الفتی، جهانگیر آزادی، لطف‌الله پرویز، حمیدرضا رحیمیان، سلمان پرهان، محمد پرویز از فعالان مدنی و زیست‌محیطی گیلانغرب (گیَلان) که اواخر مرداد ماه توسط نیروهای اطلاعات سپاه دستگیر شدند کماکان با بلاتکلیفی در بازداشت بە سر می بردند. این افراد از همکاران کمپین جمع‌آوری امضا تحت عنوان کمپین “نجات زاگروس” بوده‌اند و شرکت فعالی در کنترل و مهار آتش‌سوزی‌های اخیر جنگل‌های منطقه داشته‌اند.لازم‌ بە ذکر است کە حساسیت نسبت بە فعالین مدنی، فرهنگی و زیست‌محیطی این شهر، بە دنبال مراسم نوروز سال جاری که با حضور بیش از ۳۰ هزار نفر برگزار گردید، شدت گرفته‌است.( ۲.شهریور.۱۴۰۳ هه‌نگاو)

قرار جلب به دادرسی فاطمه قلی‌پور، روزنامه‌نگار صادر شد

شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز کیفرخواست پرونده فاطمه قلی‌پور گنجه‌لو، روزنامه‌نگار، را صادر کرد. پرونده وی با صدور قرار جلب به دادرسی به دادگاه ارجاع داده شد. این روزنامه‌نگار در تاریخ نوزدهم تیرماه توسط پلیس فتا احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. او پس از این بازجویی، با شکایت مرجع انتظامی به اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی، توسط شعبه مذکور احضار شد.( هرانا ۲.شهریور.۱۴۰۳)

وقفه پنج ماهه در طرح حمایت از مادران شیرده دهک‌های نیازمند

مجتبی احمدلو، مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد گفته است پنج ماه است که اجرای طرح حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال در دهک یک تا پنج درآمدی متوقف شده است. او اعلام کرده بعد از پنج ماه وقفه از ابتدای امسال، به‌تازگی مقرر شده سهمیه فروردین و اردیبهشت‌ (با سرانه ماهانه ۳۵۰هزار تومان) در روزهای آینده و سهمیه خرداد نیز، طی هفته‌های آتی به حساب مادران واریز می‌شود.( ۵.شهریور.۱۴۰۳ ایران وایر )

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی منیژه خشنود پس از ۲۷ روز در بوکان

منیژه خشنود، شهروند اهل بوکان، از تاریخ دهم مرداد ماه ۱۴۰۳ تاکنون به مدت ۲۷ روز در بازداشت به سر می‌برد. انواده منیژه خشنود علیرغم پیگیری‌های مکرر از نهادهای امنیتی در بوکان و ارومیه، تاکنون از سرنوشت و محل نگهداری وی اطلاعی کسب نکرده‌اند. همچنین، این شهروند از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم مانده است. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۶ شهریور ۱۴۰۳)

آزادی موقت گلاویژ محمدی‌ارشد پس از دو هفته بازداشت در ارومیه

گلاویژ محمدی‌ارشد، شهروند ۴۵ ساله اهل مهاباد، پس از دو هفته بازداشت در زندان مرکزی ارومیه، با تودیع وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد. محمدی‌ارشد در روز چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳، هنگام بازگشت از محل کارش در مهاباد توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده بود.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۶ شهریور ۱۴۰۳)

مسئول بسیج دانش‌آموزی استان فارس: برای حجاب دانش‌آموزان برنامه داریم

کاظم اسماعیلی، مسئول بسیج دانش‌آموزی استان فارس با تاکید بر حجاب اجباری برای دانش‌آموزان گفت قرار است این نهاد برنامه خود درباره عفاف و حجاب و جشن تکلیف دانش‌آموزان را تا سه ماه آینده انجام دهد. او افزود: ۳۵ تا ۴۰ هزار دانش‌آموز نیازمند در استان فارس وجود دارد.( ۸.شهریور ۱۴۰۳ ایران اینترنشنال)

شیدا آقاحمیدی، دانشجوی دانشگاه تهران به منع موقت از تحصیل محکوم شد

شیدا آقاحمیدی، دانشجوی دانشگاه تهران بابت مواردی همچون اخلال، ایجاد وقفه یا مزاحمت برای امور و برنامه‌های دانشگاهی، عدم رعایت شئون دانشجویی و عدم رعایت پوشش اسلامی به محرومیت از تحصیل به مدت دو نیمسال محکوم شده است. یک نیمسال از این محکومیت اجرایی و یک نیمسال دیگر تعلیقی عنوان شده است.( ۹.شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

یکتا میرزائی، دانشجوی دانشگاه تهران به منع موقت از تحصیل محکوم شد

یکتا میرزائی دانشجوی دانشگاه تهران به محرومیت از تحصیل محکوم شد. این دانشجوی رشته جامعه شناسی ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که بنابر حکم کمیته انضباطی دانشگاه، به دلیل عدم رعایت حجاب، عدم‌ رعایت شئونات دانشجویی و توهین به شعائر و مقدسات ملی یا اسلامی به محرومیت از تحصیل به مدت دو نیمسال محکوم شده است. یک نیمسال از این محکومیت اجرایی و یک نیمسال دیگر تعلیقی عنوان شده است.( ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

با حکم دیوان عدالت اداری؛ صحرا رضایی دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی اخراج شد

حکم اخراج صحرا رضایی، دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه علامه طباطبایی، توسط دیوان عدالت اداری تایید شد. رضا شفاخواه، وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در این خصوص اعلام کرد: اعتراض به حکم اخراج خانم صحرا رضایی دانشجوی ترم هفتم روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی که پیرو اعتراضات سال ۱۴۰۱ صادر شده بود، در دیوان عدالت اداری مورد پذیرش قرار نگرفت و رد شد. خانم رضایی، مهرماه سال گذشته طی حکمی از طرف دانشگاه علامه طباطبایی، از این دانشگاه اخراج شده بود.( دهم شهریور ۱۴۰۳)

علیرغم گذشت چهار هفته؛ تداوم اعتصاب مریم مهرابی در زندان دولت آباد اصفهان

او از روز پانزدهم مردادماه در اعتراض به حکم حبس صادره علیه خود، در زندان دولت آباد اصفهان دست به اعتصاب غذا زده است و اکنون پس از ۲۸ روز در شرایط جسمانی نگران کننده ای بسر میبرد؛ امری که افزایش نگرانی های خانواده او را در پی داشته است. مریم مهرابی در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شد.او در تیرماه ۱۴۰۳ نیز در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود در سلول انفرادی چندین روز دست به اعتصاب غذا زد که به وخامت حال جسمانی وی منجر شده بود.( ۱۱شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

محبوس شدن مادر و نوزاد در زندان اوین؛ بلاتکلیفی و شرایط نامناسب نگهداری نوزاد

یسرا عارف و نوزادش به مدت پنج ماه در یک سلول انفرادی بدون نور کافی و تهویه مناسب محبوس بودند. این شرایط باعث شده است که نوزاد با مشکلات تغذیه‌ای، روانی و بهداشتی متعددی مواجه شود.در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۳، این مادر و نوزاد به بند زنان زندان اوین منتقل شدند. اما شرایط زندان همچنان برای نگهداری یک نوزاد مناسب نیست و احتمال ابتلای نوزاد به بیماری‌های مختلف وجود دارد.یسرا عارف و همسرش در پاکستان بازداشت شدند و پس از آن به ایران منتقل شدند. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این زن اطلاعاتی در دست نیست. ( ۱۴شهریور ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

ماموران امنیتی به خانواده آرزو بدری گفته‌اند اجازه ملاقات با او را ندارند

آرزو بدری، زن جوانی که در ارتباط با حجاب اجباری هدف اصابت گلوله پلیس قرار گرفت و امیدی به راه رفتن دوباره ندارد، همچنان تحت کنترل ماموران امنیتی است و خانواده‌اش هم با دستور فرماندهی انتظامی مازندران از ملاقات با او منع شده‌اند.بر اساس این اطلاعات، مسئولان دفتر فرماندهی انتظامی مازندران با خانواده آرزو بدری تماس گرفته و به آن‌ها گفته‌اند که اجازه ملاقات با آرزو را ندارند و بر روی خودروی آن‌ها دستگاه ردیاب جی‌پی‌اس نصب شده است. ( ۱۴شهریور ۱۴۰۳ ایران‌اینترنشنال)

مطهره گونه‌ای، دانشجوی محروم از تحصیل: زندگی‌ام را جهنم کردند، گفتند نباید ایران بمانی

مطهره گونه‌ای فعال دانشجویی محکوم به تعلیق و تبعید، می‌گوید محرومیتش از تحصیل در دانشگاه تهران وارد دومین سال شد.او در جریان اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی روز ۴ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و پس از مدتی به ۲۴ ماه محرومیت از تحصیل و تبعید به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل محکوم شد. پس از اعتراضات سراسری زن،زندگی،آزادی، فشار بر دانشجویان و سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن، شدت بیشتری گرفت. عده زیادی از دانشجویان بازداشت و یا از تحصیل تعلیق شدند و استادانی که از آنها حمایت کرده بودند نیز به سرنوشتی مشابه دچار شدند.( ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

جان باختن سارا دلدار بر اثر عفونت ناشی از اصابت گلوله در اعتراضات ۱۴۰۱

زندانی سیاسی سارا دلدار از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری۱۴۰۱، بعد از گذشت ۹ماه از آزادی مشروط بر اثر گسترش عفونت ناشی از وجود ساچمه در بدن و سرش روزشنبه ۱۷ شهریور در بیمارستان رشت فوت کرد.( کانون حقوق بشر ایران، ۱۹شهریورماه ۱۴۰۳)

رفع ممنوع الخروجی دو کارگردان ایرانی، ۱۴ ماه تجربه تلخی بود

بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم، دو کارگردان سینمای ایران، با انتشار متنی در اینستاگرام از رفع ممنوع‌الخروجی خود پس از ۱۴ ماه خبر دادند فیلم کیک محبوب من، ساخته بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم، بهمن ماه سال گذشته در حالی جایزه فیپرشی (جایزه هیات داوران منتقدان بین‌المللی) جشنواره برلین را از آن خود کرد که این دو کارگردان به دلیل ممنوع‌الخروجی امکان شرکت در این جشنواره را نیافتند. ( ۱۸شهریور ۱۴۰۳ ایران وایر)

تفتیش منزل خانواده حدیث نجفی، ادامه فشار بر بازماندگان اعتراضات ۱۴۰۱

روز یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳، منزل پدری حدیث نجفی، یکی از جان‌باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت. در جریان این تفتیش، نیروهای امنیتی به کامپیوترها و تلفن‌های همراه اعضای خانواده دسترسی پیدا کرده و آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند. افسون نجفی، خواهر حدیث نجفی، که در خارج از کشور زندگی می‌کند، اعلام کرده است که نیروهای امنیتی حکم جلب او را نیز به همراه داشته‌اند. حدیث نجفی، ۲۰ ساله، در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته در کرج به ضرب گلوله نیروهای امنیتی جان خود را از دست داد. پیش از این نیز اعضای خانواده حدیث نجفی، از جمله پدر، مادر و خواهر و برادرهای او، بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بودند. این اقدامات نشان‌دهنده ادامه فشار بر خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات و تلاش برای ایجاد رعب و وحشت در میان آن‌ها است. فعالان حقوق بشر بر لزوم توقف اینگونه اقدامات و رسیدگی به پرونده‌های جان‌باختگان اعتراضات تاکید دارند). کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۱۸ شهریور۱۴۰۳)

پخشان عزیزی، وریشه مرادی، نرگس محمدی، محبوبه رضایی و پریوش مسلمی از حضور در دادسرای اوین خودداری کردند

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی خبر داد که دادسراى امنیت زندان اوین شنبه ۱۷ شهریور برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی، نرگس محمدی، محبوبه رضایی و پریوش مسلمی، پنج زندانى زن، احضاریه فرستاده اما این پنج زندانی یکشنبه ۱۸ شهریور از حضور در دادسرا خودداری کرده‌‌‌اند. زنان زندانی در اعتراض به صدور احکام اعدام، از جمله علیه پخشان عزیزی و شریفه محمدی و اجرای گسترده احکام اعدام در سراسر کشور، دو بار در حیاط اوین دست به تجمع اعتراضی زدند و دادستانی و زندان در اقدامی بی‌سابقه شمار زیادی از زندانیان زن را یک تا سه ماه از تماس و ملاقات ممنوع کردند. احضار پنج زندانى سیاسی زن به دادسرا آخرین اقدام در این چارچوب است که این پنج زندانی از آن سر باز زده‌اند.( رادیو زمانه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳)

صدف حیدری و شقایق اکبری به محرومیت از تحصیل محکوم شدند

مسئولان انضباطی دانشگاه‌های تبریز و تربیت مدرس تهران دو دانشجوی این دانشگاه‌ها به نام‌های صدف حیدری و شقایق اکبری را به ترتیب به دو و چهار نیمسال محرومیت از تحصیل محکوم کردند. به گزارش کانال دانشجویان متحد صدف حیدری، دانشجوی ورودی ١۴٠٠ دانشگاه تبریز به اتهام نشر یک شعر در استوری اینستاگرام همزمان با روز مرگ ابراهیم رئیسی به دو نیمسال محرومیت از تحصیل محکوم شد. شقایق اکبری با اتهام ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی به چهار ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شد. (رادیو زمانه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳)

ارگان رسمی قوه قضائیه مرگ سارا دلدار بر اثر تشدید بیماری در زندان را تکذیب کرد

به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از مرگ سارا دلدار، زندانی سیاسی سابق اهل رشت، به‌دلیل عفونت‌های ناشی از جراحات گلوله‌های ساچمه‌ای و تشدید مشکلات جدی کبدی و کلیوی در زندان، خبرگزاری رسمی قوهٔ قضائیه این گزارش‌ها را رد کرد.و مدعی شدوی هنگام ورود به زندان لاکان رشت هیچ‌گونه آسیب بدنی، جراحت و یا جای زخم‌های ساچمه روی بدن نداشته واین مهم در صورتجلسه رسمی ثبت و ضبط شده است.بر اساس توضیحات یکی از همبندی های سابق سارا دلدار، وی به‌دلیل نداشتن وثیقه، بیش از شش ماه در زندان لاکان رشت محبوس بود و پس از آزادی، به‌دلیل عدم رسیدگی پزشکی با ضعف جسمانی، بزرگ شدن طحال، اِدِم و آسیت تا نارسایی کبد و کلیه و اضافه شدن عفونت ساچمه‌های باقیمانده در بدن روبرو شد و جان باخت( رادیو فردا ۲۱ شهریور ۱۴۰۳)

شکایت دختر نوجوان زخمی‌شده به‌ دست گشت ارشاد به جایی نرسیده است

مریم عباسی مادر یکی از دختران نوجوانی که تیرماه امسال در تهران در ارتباط با حجاب اجباری با ضرب‌ و شتم شدید مأموران بازداشت شد، در گفت‌وگویی تازه خبر داد که با گذشت دو ماه و نیم از این واقعه، مسئولان حتی جلسه دادگاه این پرونده را نیز برگزار نکرده‌اند.او همچنین خبر داد که دخترش( نفس) از آن زمان دچار اضطراب و استرس شدید شده و افزود که دخترش از خانه بیرون نمی‌رود و مدام از من می‌خواهد از ایران برویم.( رادیو فردا ۲۲ شهریور ۱۴۰۳)

فشار بر فعالان صنفی معلمان کُردستان در آستانه سالگرد جنبش ژن ژیان ئازادی

در آستانه دومین سالگرد جنبش ژن، ژیان، ئازادی چهارده فعال صنفی عضو انجمن صنفی معلمان کُردستان، شاخه سنندج، توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران احضار شده‌اند. فاطمه زندکریمی، نسرین کریمی، صلاح حاجی‌ میرزایی، فیصل نوری، مجید کریمی ، رضا طهماسبی، شهریار نادری، بهزاد قوامی، محمدرضا مرادی، آرام ابراهیمی، صادق کنعانی، رزگار حیدری، غیاث نعمتی و کوروش عزتی امینی ،این چهارده فعال صنفی معلمان میباشند که بابت اتهاماتی شامل تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران، اخلال در نظم عمومی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور برای روز ۲۴شهریور یک روز قبل دومین سالگرد قتل مهسا امینی به مراجع قضایی احضار شده‌اند.(۲۳ شهریور ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

بازگشت زهرا دادرس به زندان لاکان رشت با پایان ایام مرخصی

روز دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳، زهرا دادرس با پایان ایام مرخصی به زندان لاکان رشت بازگشت. خانم دادرس در تاریخ هفتم شهریورماه، برای انجام کارهای درمانی به مرخصی اعزام شده بود. زهرا دادرس، فعال حقوق زنان در مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در مهرماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد. وسرانجام حکم اوحکم در تاریخ هشتم خردادماه سال جاری توسط شعبه یازده دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به ریاست قاضی محمدصادق ایران عقیده تایید شد. بر اساس حکم صادره، زهرا دادرس از بابت اتهامات عضویت در گروه و اجتماع و تبانی با هدف برهم زدن امنیت ملی به ۶ سال و یک ماه و ۱۷ روز حبس محکوم شده است. زهرا دادرس روز چهارشنبه بیستم تیرماه امسال پس از حضور در شعبه اجرای احکام کیفری بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد.(۲۶ شهریور ۱۴۰۳ هرانا )

رئیس دیوان‌عالی: با خبرنگاری که به گشت ارشاد طعنه زد برخورد شود

محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس جمهور گفته است: روز گذشته خانمی با وضعیت نامناسب پوششی به گشت ارشاد طعنه زد. اگر قرار است با گشت ارشاد برخورد شود، با آن فرد هم برخورد شود. او گفته است: وقتی آن خانم با آن وضع نامناسب حجاب صحبت می‌کنند، توقع است که رئیس جمهور موضع صحیحی اتخاذ کند. اشاره او به مریم شبانی، خبرنگار و عضو تحریریه مجله اندیشه پویا است که در نشست خبری رئیس جمهور که روز دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ برگزار شد، قبل از پرسیدن سوالش به مسعود پزشکیان گفت از کوچه و پس کوچه ها عبور کرده تا گیر گشت ارشاد نیفتد. پزشکیان در پاسخ گفت: باز هم گشت ارشاد اذیت می‌کند؟ قرار نبود ادامه دهند، پیگیری می‌کنم. (۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران وایر)

حکم سکینه ملکی توسط دیوان عدالت اداری نقض شد

حکم اخراج سکینه ملکی، دبیر آموزش و پرورش و فعال صنفی معلمان در استان گیلان توسط شعبه ۲۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری نقض و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده شد. خانم ملکی به دلایلی همچون شرکت در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، مشارکت در تحصن معلمان در وهله زمانی مذکور، اظهار نظر در جلسه اولیا و مربیان در خصوص عملکرد مدیر مدرسه در قبال ورود نیروهای امنیتی به محیط آموزشی در جریان اعتراضات سراسری، شعارنویسی، ارسال گزارش به رسانه های خارج از کشور، ارتباط با گروه های مخالف نظام، انتشار محتواهایی در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در فضای مجازی، عضویت در گروه ها و کانال های مجازی مخالف حکومت، کشف حجاب، توهین به بنیان‌گذار و همچنین رهبر جمهوری اسلامی، به اخراج از وزارت آموزش و پرورش محکوم شده بود.(۲۸ شهریور ۱۴۰۳ هرانا )

اعزام اضطراری رضوانه احمدخان بیگی، زندانی سیاسی باردار، به مرخصی از زندان اوین

روز چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳، رضوانه احمدخان بیگی که در زندان اوین به سر می‌برد، برای زایمان به مرخصی ۱۰ روزه اعزام شد. این در حالی است که همسر وی، بهفر لاله‌زاری، نیز در زندان به سر می‌برد و با بازگشت رضوانه احمدخان بیگی به زندان، نوزاد آنها بدون سرپرست خواهد ماند.(۲۹ شهریور ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی )

خانواده نیکا شاکرمی: مأموران راه‌های منتهی به محل دفن نیکا را مسدود کرده اند

همزمان با فرا رسیدن دومین سالروز جان‌ باختن نیکا شاکرمی، نوجوان معترض، در جریان اعتراضات زن زندگی آزادی، اعضای خانواده‌اش از بستن راه‌های منتهی به گورستان محل دفنش خبر می‌دهند. مأموران حتی اجازه ورود خانواده نیکا به قبرستان و حضور بر سر مزار او را هم نمی‌دهند. همزمان با دومین سالروز جان‌ باختن مهسا ژینا امینی نیز شرایط مشابهی بر گورستان آیچی سقز که محل دفن اوست حاکم شد و مأموران مانع خروج اعضای خانوادهٔ او برای حضور بر سر مزار و گرامیداشت یاد این زن جوان شدند.(۲۹ شهریور ۱۴۰۳ رادیو فردا)

نگار میثاقیان، شهروند بهائی تفهیم اتهام شد

نگار میثاقیان، شهروند بهائی که در بازداشت بسر میبرد، در شعبه ۱۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز تفهیم اتهام شد.در جریان این جلسه که روز پنجشنبه ۲۹ شهریورماه در شعبه ۱۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز به ریاست بازپرس خسروانی برگزار شد، به خانم میثاقیان اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام تفهیم شد. (۲۹ شهریور ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

آخرین وضعیت هستی حسین‌پناهی پس از عمل جراحی مغز

هستی حسین‌پناهی، دانش‌آموز مجروح اعتراضات سال ۱۴۰۱ که روز جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ بار دیگر تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته بود، شش ساعت پس از انجام عمل به هوش آمد. به گفته پزشکان معالج هستی حسین پناهی، این نوجوان باید به مدت چند روز بستری و تحت مراقبت قرار داشته باشد زیراشانت مغزی دیر برای او به کار گذاشته شده بود. از همین‌رو حالا با مشکل مواجه شده است وآب اطراف مغز راتخلیه نمیکرده است. (۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران وایر )

احضاربه دادگاه

دادسرای اصفهان ۱۰ زن بهائی را احضار کرد

دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان با ارسال ابلاغیه‌ای در روز ۱۹ شهریور ۱۰ زن بهائی ساکن اصفهان به نام‌های ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح‌بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی‌فر، نگین خادمی و ندا عمادی را احضار کرد واز این زنان خواسته است که دوم مهرماه سال جاری جهت رسیدگی به اتهامات انتسابی در این دادسرا حاضر شوند. اتهام ذکرشده در این ابلاغیه چنین عنوان شده است: انجام فعالیت آموزشی انحرافی مغایر با موازین و عقاید دین مبین اسلام از طریق ترویج و آموزش عقاید فرقه ضاله بهائیت بین مسلمانان و همکاری با گروه‌های متخاصم (بیت‌العدل) علیه نظام جمهوری اسلامی ایران. شعبه ۱۸ بازپرسی دادسرای اصفهان ۱۴ مردادماه کیفرخواست پرونده این شهروندان را صادر کرده بود. ( رادیو زمانه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳)

احکام صادره

صدور حکم یکسال حبس برای یکی از زنان بلوچ بازداشت شده در اعتراضات ۱۴۰۱

الهام استادی، زن معترضی که در جریان اعتراضات سیستان و بلوچستان بازداشت شده بود، روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳، از سوی شعبه دو دادگاه انقلاب زاهدان، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.( ایران وایر۲ شهریور ۱۴۰۳)

شکیلا منفرد به حبس و شلاق محکوم شد

خانم منفرد از بابت اتهام تخریب اموال عمومی (شکستن شیشه میز دادسرای ناحیه هشت) به شش سال و هفت ماه حبس و از بابت اخلال در نظم و آسایش عمومی به یک سال حبس و ۱۰ ضربه شلاق محکوم شده است. گشایش این پرونده علیه شکیلا منفرد، با شکایت خانم شقاقی، معاون دادستان صورت گرفته است. مورخ سوم مردادماه سال جاری، کیفرخواست این زندانی سیاسی در رابطه با پرونده مذکور، توسط دادسرای ناحیه هشت تهران با اتهامات تخریب اموال عمومی و اخلال در نظم و آسایش عمومی صادر شد. ( هرانا۱۱شهریور ۱۴۰۳)

هتاو اکرمی، فعال مدنی کُرد، به حبس محکوم شد

هه‌تاو اکرمی، شهروند ۴۲ ساله ساکن بوکان، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری این شهر بابت اتهام همکاری با یکی از احزاب کُردستانی اپوزیسیون حکومت به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد.حکم صادره علیه خانم اکرمی در حالی صادر شده است که وی در تاریخ ۱۰ خردادماه ۱۴۰۳، در جریان هجوم نیروهای اداره اطلاعات ارومیه به منزل خانوادگی خود در روستای اینگیجه بوکان بازداشت و پس از ۲۵ روز بازداشت با تودیع وثیقه آزاد شده بود. لازم به ذکر است که هتاو اکرمی دخترعموی مهران اکرمی، یکی از جانباختگان جنبش زن، زندگی، آزادی می‌باشد. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی۱۳شهریور ۱۴۰۳)

جانباختن ابراهیم رئیسی؛ محکومیت مهتا صدری، روزنامه نگار به پرداخت جزای نقدی

مهتا صدری، روزنامه نگار در پرونده ای که در پی واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی برای وی تشکیل شد، به تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به با هدف تشویش اذهان عمومی متهم شد. وی در نهایت از اتهام نشر اکاذیب تبرئه و به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش میلیون تومان جزای نقدی بدل از شش ماه حبس محکوم شده است. ( هرانا ۱۴شهریور ۱۴۰۳)

محکومیت شیوا کاشانی‌نژاد و مژگان صمیمی به حبس و مجازات تکمیلی

شیوا کاشانی‌نژاد و مژگان صمیمی بابت اتهام فعالیت آموزشی و تبلیغ امور مرتبط با آیین بهایی توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی مهدی راسخی هر کدام به تحمل دو سال و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند.این دو شهروند همچنین بعنوان مجازات تکمیلی به پرداخت ۸۰ میلیون و ۱۰ هزار تومان جریمه نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی خود به مدت پنج سال و یک روز محکوم شده‌اند. حکم مذکور در تاریخ ۲۷ مردادماه به وکلای این دو شهروند ابلاغ شده است. ( هه نگاو ۱۵شهریور ۱۴۰۳)

تمدید قرار بازداشت ناهید بهروزی، شهروند بهائی محبوس در زندان کچویی کرج

قرار بازداشت خانم بهروزی به مدت یک ماه دیگر تمدید شد و قرار وثیقه ای که برای آزادی وی صادر کرده بودند نیز از پرونده او حذف شده است. ناهید بهروزی که به بیماری آسم مبتلاست در این مدت بیماری او وخیم‌تر شده و نیازمند رسیدگی پزشکی است. چندی پیش خانواده خانم بهروزی داروهای مورد نیاز او اعم از اسپری آسم را به زندان بردند اما مسئولین مربوطه از دریافت آن امتناع کردند. سپس یک اسپری آسم که تاریخ انقضای آن گذشته بود را از بهداری زندان به او تحویل دادند. این شهروند بهائی، مورخ ۸ مرداد ۱۴۰۳، توسط نیروهای اداره اطلاعات فردیس، در منزل شخصی خود، بازداشت شد. ( هرانا۱۶شهریور ۱۴۰۳)

دادگاه تجدیدنظر، ونوس عامری به پرداخت جزای نقدی و مجازات تکمیلی محکوم شد

بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه سوم دادگاه تجدیدنظر استان یزد با مستشاری احمد مورکیان و ناصر دهقان دهنوی صادر و به خانم عامری ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به پرداخت ۳،۱۰۰،۰۰۰ تومان جزای نقدی بدل از سه ماه و یک روز حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال منع استفاده از پیام رسان های خارجی محکوم شده است. ( هرانا۱۸شهریور ۱۴۰۳)

حکم زندان لیلا حسین‌زاده، فعال سیاسی به ۱۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی تبدیل شد

لیلا حسین‌زاده، فعال سیاسی در صفحه‌ی اینستاگرام خود نوشت: با تأییدیه کمیسیون پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل کیفر قطعی و دائمی، ادامه‌ حبس حکم پنج سال زندان اجرایی‌ام از پرونده‌ سال ۹۸، بدل به مجازات جایگزین حبس، معادل ۱۰۰ میلیون تومان جریمه‌ نقدی شد. به‌گفته لیلا حسین‌زاده، حکم پنج سال زندان او تنها به دلیل بزرگداشت تولد دوست زندانی‌اش در مقابل دانشگاه شریف صادر شده است. او نوشته است: در حالی بابت این تنها مصداق به من پنج سال حبس اجرایی داده بودند که همین مصداق را در پرونده‌ قبل از آن به‌عنوان معیار ادامه‌ فعالیت لحاظ کرده و حکم حبس آن پرونده را تأیید کرده بودند. یعنی بابت همین یک مصداق شرکت در تولد رفیقم دو بار مجازات شدم.( رادیو زمانه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳)

دادگاه تجدیدنظر، پریدخت شجاعی، شهروند بهائی به حبس محکوم شد

براساس حکمی که توسط شعبه هفت دادگاه تجدیدنظر استان کرمان در تاریخ ۱۹ شهریور صادر و به این شهروند بهائی ابلاغ شده است، وی در خصوص اتهام فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام به تحمل دو سال و یک ماه حبس محکوم شده است.گفته شده است وی پرونده خود را در دیوان عالی کشور پیگیری خواهد کرد. (۲۲ شهریور  ۱۴۰۳ هرانا)

دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ۸ تن از فعالان جنبش ژینا را به بیش از ۴۲ سال حبس، شلاق و تبعید محکوم کرد

نسیم غلامی سیمیاری، حمیدرضا سهل‌آبادی، احسان روازژیان، امین سخنور، امیر شاه ولایتی، علی هراتی مختاری، شاهین زحمت‌کش و حسین محمدحسینی، در یک پرونده مشترک، به ۴۲ سال و سه ماه حبس، ۲۵ سال تبعید و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند. میزان محکومیت امیر شاه ولایتی و حسین محمدحسینی که هر کدام به ۲ سال حبس محکوم بودند، به جزای نقدی تبدیل شده است. ( رادیو زمانه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳)

بازداشت

مینا سلطانی، مادر یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شد

روز۲۱ شهریور مینا سلطانی، مادر شهریار محمدی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. میلاد محمدی، فرزند وی ضمن انتشار این خبر نوشت: نیروهای امنیتی به منزل مادرم، دایه مینا، وحشیانه یورش برده اند مادرم تلفنش را جواب نمی دهد و هیچ اطلاعی از او در دست نیست. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. مینا سلطانی، مادر شهریار محمدی است که در تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری در بوکان بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.(۲۱ شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

تبریز،بازداشت اعظم آزموده، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی

روز دوشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۳ ، اعظم آزموده، شهروند بهایی ساکن تبریز در جریان هجوم نیروهای اداره اطلاعات به منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای امنیتی ضمن بازداشت این شهروند اقدام به تفتیش منزل و ضبط شماری از وسایل الکترونیکی وی کرده‌اند. همچنین نیروهای امنیتی به منزل دو شهروند دیگر به‌نامهای شیوا عیسی خانی و نسیم نعیمی نیز مراجعه کرده‌اند که بدلیل عدم حضور آنان در منزل اقدام به ترک محل کرده‌اند. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات انتسابی، محل نگهداری و سرنوشت این شهروند بهایی در دسترس نیست(۲۶ شهریور ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

شیراز، بازداشت مژده فلاحی، نوکیش مسیحی توسط نیروهای امنیتی

 روز دوشنبه ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳، مژده فلاحی، نوکیش مسیحی اهل شیراز پس از مراجعه به دادسرای انقلاب این شهر بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده و سرنوشت مژده فلاحی در دسترس نیست.(۲۷ شهریور ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

شیراز، بازداشت نگار میثاقیان، شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی

روز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۳ (۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴)، نگار میثاقیان، شهروند بهایی ساکن شیراز در جریان هجوم نیروهای اداره اطلاعات به منزل خود و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد. به گفته‌ی منابع مطلع، نیروهای امنیتی حین بازداشت نگار میثاقیان اقدام به تفتیش منزل و ضبط شماری از وسایل شخصی وی شامل تلفن همراه، لپ تاپ و گذرنامه‌ی این شهروند کرده‌اند. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، محل نگهداری و سرنوشت این شهروند بهایی در دسترس نیست.(۲۸ شهریور ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

زندان و زندانی

تمدید قراربازداشت شهروند بهایی

ناهید بهروزی، شهروند بهائی، ساکن شهرستان فردیس روز دوشنبه هشتم مرداد ۱۴۰۳، توسط نیروهای اداره اطلاعات فردیس، در منزل شخصی خود،بازداشت شد.وعلیرغم گذشت بیست و پنج روز از زمان بازداشت، کماکان در زندان کچویی کرج در بلاتکلیفی به سر می‌برد و بازداشت وی به مدت یک هفته دیگر تمدید شده است.وی در تاریخ بیست و پنجم مردادماه از بازداشتگاه اداره اطلاعات با پایان مراحل بازجویی به زندان کچویی کرج منتقل شد.تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم بهروزی اطلاعی حاصل نشده است. (۱شهریور۱۴۰۳هرانا)

منع رسیدگی پزشکی به زندانیان سیاسی تهران

 ریحانه انصاری ‌نژاد وسروناز احمدی که به همراه شمار دیگری از زندانیان بند زنان اوین به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی و اجرای حکم اعدام رضا رسایی اعتراض کرده بودند، از دسترسی به خدمات درمان محروم شده‌اند.بنا بر گزارش‌های ارسالی سروناز احمدی بخاطر فشارها و محرومیت‌های تحمیلی و همچنین عدم رسیدگی پزشکی بر جراحات وارده بر بدنش، صبح روز سوم شهریوردچار حمله عصبی شده است و نیاز فوری به رسیدگی پزشکی دارد، با این حال، مسئولین زندان اجازه دریافت خدمات پزشکی به او را نمی‌دهندو وضعیت جسمانی ریحانه انصاری‌نژاد نیز نامساعد است.(۳شهریور۱۴۰۳رادیوزمانه)

نگهداری در انفرادی وتنبیه یک زن زندانی سیاسی در زندان تبریز

آرمیتا پاویر، زندانی سیاسی محبوس در زندان تبریز به دلیل اعتراض وی نسبت به عدم رسیدگی مسوولان زندان به یک زندانی بیمار،به دستور مسئولین زندان به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شد. همچنین وی از برقراری تماس و ملاقات با خانواده محروم مانده است. آرمیتا پاویر دانشجو و فعال سیاسی در تبریزاواخر شهریور سال ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان تبریز منتقل شد.(۳شهریور۱۴۰۳هرانا)

منع تماس و ملاقات یک زندانی سیاسی در تهران

وریشه مرادی، زندانی سیاسی کردوعضو کژار (جامعه زنان آزاد شرق کُردستان (که ۳۹۱روز گذشته را در بازداشت به سر برده و بیش از سه ماه است به دستور قاضی صلواتی از حق برقراری تماس و ملاقات با خانواده و وکلای خود محروم مانده است، توسط کمیته انظباطی زندان اوین نیز بدلیل اعتراض به اجرای حکم اعدام رضا رسایی، زندانی سیاسی کُرد به مدت دو ماه دیگر از این حق محروم شده است (۵شهریور۱۴۰۳هه نگاو)

تداوم بازداشت طولانی‌مدت نسیم غلامی سیمیاری در زندان اوین

نسیم غلامی سیمیاری، از تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ به طور مداوم در بازداشت به سر می‌برد. با گذشت ۴۶۷ روز از زمان دستگیری، وی همچنان در زندان اوین به صورت بلاتکلیف نگهداری می‌شود. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۶ شهریور ۱۴۰۳)

ناتوانی در تحمل حبس؛ با ارسال پرونده پزشکی راحله راحمی پور به کمیسیون پزشکی قانونی مخالفت شد

خانم راحمی پور ۷۱ ساله از بیماری های متعددی از جمله تومور مغزی رنج میبرد. وی که به دلیل کهولت سن با وضعیت جسمانی نامساعدی مواجه شده، توانایی تحمل حبس را ندارد. چندی پیش او درخواست کرده بود که پرونده پزشکی اش در این خصوص به کمیسیون پزشکی قانونی ارسال شود. اما به خانم راحمی پور اعلام کردند که دادستانی به دلیل حضور او در تحصن و همراهی با همبندیهایش، با ارسال پرونده وی به کمیسیون پزشکی مخالفت کرده است. ( هرانا ۱۲ شهریور ۱۴۰۳)

زندان وکیل آباد مشهد؛ عدم دسترسی فاطمه سپهری به خدمات درمانی مناسب

فاطمه سپهری، زندانی سیاسی در زندان وکیل آباد مشهد، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم است. اصغر سپهری، برادر خانم سپهری، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اعلام کرد: آخرین معاینه قلبی فاطمه سپهری در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری انجام شده و پزشکان توصیه کرده بودند که او هر سه ماه تحت معاینه قلبی قرار گیرد. اما از آن زمان تاکنون، این زندانی نه تنها از معاینات لازم محروم بوده، بلکه با مشکلات جدی همچون ضربان نامنظم قلب، درد شدید در قفسه سینه و پشت روبرو است. ( هرانا ۱۸شهریور ۱۴۰۳)

سعیده شفیعی، نویسنده و روزنامه‌نگار را علی‌رغم بیماری به زندان اوین منتقل کردند

سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار جمعه ۱۶ شهریور، برای ادامه تحمل سه سال و شش ماه حبس راهی زندان اوین شد. شفیعی پیشتر جهت انجام مراحل درمانی و با توقف اجرای حکم از زندان آزاد شده بود. حسن همایون، همسر این روزنامه‌نگار زندانی با انتشار مطلبی ضمن ابراز نگرانی از حال همسرش اعلام کرد: محنت زندان بیماری‌اش را تشدید می‌کند. عمیقا نگران حال جگرگوشه‌ام هستم. مسئولیت سلامت جان همسرم به عهده مقامات قضایی است. او را در حالی باز به زندان بردند که زمستان سال قبل حبس‌اش تعلیق شده بود. ( رادیو زمانه۱۸شهریور ۱۴۰۳)

زندانی سیاسی اهل سنت نسیمه اسلام‌زهی، بازداشت و بلاتکلیفی یک ‌ساله در زندان به همراه یک نوزاد۴ماهه

شنبه ۱۷شهریورماه ۱۴۰۳، یک‌ سال از بازداشت و بلاتکلیفی زندانی سیاسی اهل سنت نسیمه اسلام‌زهی در زندان اوین می‌گذرد. وی تاکنون از داشتن حق ملاقات حضوری و تماس تلفنی محروم بوده است. خانم نسیمه اسلام‌زهی نزدیک به ۴ماه پیش فرزندش را در زندان اوین به دنیا آورده است. پیش از این به وی گفته شده بود که دیگر فرزند دخترش به نام عایشه را به یک خانواده سپرده‌اند اما پس از مدتی مشخص شد که این کودک به بهزیستی سپرده شده است. تلاش‌های خانواده وی برای تحویل‌گیری نوه‌شان تا کنون نتیجه‌ای نداشته است. ( کانون حقوق بشر ایران، ۲۰شهریورماه ۱۴۰۳)

با پایان ایام مرخصی،عاطفه رنگریز به زندان شاهرود بازگشت

روز شنبه ۲۴ شهریور، عاطفه رنگریز با پایان ایام مرخصی به زندان شاهرود بازگشت. خانم رنگریز در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۳، از زندان شاهرود به مرخصی درمانی اعزام شده بود. عاطفه رنگریز در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت و نهایتاً در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه از زندان شاهرود آزاد شد. وی سپس توسط دادگاه انقلاب شاهرود از بابت اتهام همکاری و عضویت در گروه‌های مخالف نظام به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به هفت ماه و شانزده روز زندان محکوم شد. خانم رنگریز در تاریخ نهم تیرماه امسال، پس از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش در پرونده‌ای دیگر در شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب دامغان بازداشت و به زندان شاهرود منتقل شد.(۲۴ شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ،گزارشی از آخرین مژگان سلمان‌زاده، شهروند بهائی در زندان ارومیه

مژگان سلمان‌زاده، شهروند بهائی و محقق حوزه روانشناسی فیزیولوژیک، از تاریخ ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ در شهر ماکو توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از آن به زندان ارومیه منتقل شده است. تاکنون هیچ حکم قطعی‌ای برای خانم سلمان‌زاده صادر نشده و وی به مدت بیش از ۷۵ روز به صورت بلاتکلیف در زندان ارومیه نگهداری می‌شود. آخرین بار، قرار بازداشت وی تا ۲۰ مهرماه تمدید شده است. اتهام اصلی وارد شده به خانم سلمان‌زاده، تبلیغ علیه نظام عنوان شده است.( ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی )

مسئولان زندان اوین از اعزام نرگس محمدی به بیمارستان جلوگیری کردند

 مسئولان زندان اوین روز ۲۷ شهریور از اعزام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر،به بهانه نبودن پاسیار ومامور زندان برای دومین هفته متوالی به بیمارستان برای آنژیوگرافی و تعویض استنت قلب جلوگیری کردند.پیش از این در مرداد ماه، کمیته راهبردی ائتلاف بین‌المللی آزادی نرگس با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی شدید و هشدار درباره وخامت وضعیت سلامت محمدی خواستار آزادی فوری و دسترسی کامل و مستقل او به خدمات درمانی شده بود. (۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران اینترنشنال )

اعتصاب

تداوم اعتصاب زندانی سیاسی در زندان دولت آباد اصفه

مریم مهرابی، معلم ساکن اصفهان و خواهر محمود مهرابی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام از روز دوشنبه پانزدهم مردادماه، در اعتراض به صدور حکم حبس و مجازات های تکمیلی علیه خود، در زندان دولت آباد اصفهان دست به اعتصاب زده است. خانم مهرابی روز گذشته به سلول انفرادی منتقل شده است. مریم مهرابی در تاریخ بیست و نهم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شد. وی اخیرا به یک سال حبس و از بابت اتهام اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس، همچنین از بابت مجازات‌های تکمیلی دو سال محرومیت از خدمت و دو سال منع خروج از کشور محکوم شده است.او که در تیرماه امسال نیز در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود در سلول انفرادی چندین روز دراعتصاب غذابسر برده، دچار بیماری‌های گوارشی شده است و در شایط نامساعد جسمی و روحی بسر میبرد.مریم مهرابی، معلم و شهروند ساکن اصفهان است.(۳شهریور۱۴۰۳هرانا)

زندان اوین؛ پریوش مسلمی ۶ روز است که در اعتصاب بسر میبرد

پریوش مسلمی، زندانی سیاسی در زندان اوین، کماکان در اعتصاب بسر میبرد. خانم مسلمی که از تاریخ ۱۷ تیرماه در بند زنان زندان اوین محبوس است، تاکنون ملاقات حضوری با اعضای خانواده خود نداشته است. همچنین از تاریخ ۱۹ تیرماه امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده، از این زندانی سلب شده است.(۱۸شهریور۱۴۰۳هرانا)

سروناز احمدی، زندانی سیاسی، در زندان اوین اعتصاب دارو کرد

سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان و زندانی سیاسی، در اعتراض به ممانعت از مرخصی درمانی، مصرف داروهای خود را متوقف کرده است.منابع مطلع به رادیوفردا گفته‌اند که خانم احمدی مصرف داروهای استرس و صرع خود را قطع کرده است. به گفتهٔ این منابع، این زندانی سیاسی به مسئولان زندان اوین اعلام کرده در صورت بروز حمله رضایت ندارد که از امکانات درمانی زندان استفاده کند. سروناز احمدی که به بیماری صرع مبتلا است دلیل اعتصاب دارویی خود را اعتراض به نحوه رسیدگی پزشکی، ممانعت از مرخصی درمانی و عدم آزادی مشروط اعلام کرده است.(۱۸شهریور۱۴۰۳رادیو فردا)

خشونت علیه زنان

توقیف موتور یک روزنامهنگار به جرم راکب نسوان بودن

مینا اکبری روزنامه‌نگار در رور ۳۱مرداد۱۴۰۳ از توقیف موتور خود توسط پلیس راهنمایی و رانندگی باوجود تکمیل بودن مدارک، داشتن گواهی‌نامه بین‌المللی و رعایت موارد ایمنی، موتور او را با جرم راکب نسوان بودن، خبر داد .خانم اکبری، روزنامه‌نگار و مستندساز در حساب کاربری شبکه ایکس خود نوشت: پلیس جلوی موتورم رو گرفت،میگم: جناب این مدارک موتورم،کلاه و دستکش و گواهینامه بین‌المللی هم دارم. میگه اینا مهم نیست، زنی! اینو مامور گشت ارشاد نمیگه‌، پلیس راهنمایی رانندگی میگه که ظاهرا به کل وظایف اصلیش رو فراموش کرده است.اگرچه از نظر مفاد قانون، راندن موتور برای زنان جرم نبوده و در هیچ قانونی هم ممنوع اعلام نشده، اما اجازه گرفتن گواهی‌نامه برای زنان در حکومت جمهوری‌اسلامی وجود ندارد و در نهایت با زنان موتورسوار بدون گواهینامه، مثل مردان موتورسواری که گواهینامه ندارند برخورد می‌شود.(۱شهریور۱۴۰۳ایران وایر)

ادامه سرکوب دانشجویان؛ محرومیت از تحصیل دو دانشجوی دختر در تهران

در ادامه صدور احکام انظباطی سنگین و سرکوب دانشجویان، دو تن از دانشجویان دختر در دانشگاه الزهرا و تهران به محرومیت تحصیلی محکوم شدند. ریحانه ابراهیم‌وندی، دانشجوی دانشگاه الزهرا و یکتا میرزائی، دانشجوی دانشگاه تهران، دو دانشجویی هستند که از تحصیل محروم شده‌اند. این دانشجویان با حکم کمیته انضباطی این دانشگاهها ، به دلیل عدم رعایت حجاب، عدم‌ رعایت شئونات دانشجویی و توهین به شعائر و مقدسات ملی یا اسلامی به محرومیت از تحصیل محکوم شده است.( ایران وایر ۷ شهریور۱۴۰۳)

تشکیل پرونده قضایی علیه دو بانوی هنرمند به دلیل عدم رعایت حجاب

باران کوثری، بازیگر سینما و تلویزیون ایران و رخشان بنی اعتماد، کارگردان، فیلمنامه نویس و مستندساز، با تشکیل پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران مواجه شده‌اند.مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که این افراد به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در نشست نقد و بررسی یک فیلم، با اعلام جرم داستان تهران و تشکیل پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران مواجه شده‌اند.(۷شهریور۱۴۰۳هرانا)

دیوان عدالت اداری، اعتراض به حکم اخراج صحرا رضایی را رد کرد

اعتراض به حکم اخراج خانم صحرا رضایی دانشجوی ترم هفتم روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی که پیرو اعتراضات سال ۱۴۰۱ صادر شده بود، در دیوان عدالت اداری، مورد پذیرش قرار نگرفت و رد شد. صحرا رضایی، دانشجوی افغانستانی دانشگاه علامه طباطبایی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی است که پس از هفت ترم تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری از طرف دانشگاه علامه طباطبایی اخراج شد. این دانشچوی ۲۲ ساله در روز ۲۶ مهر ۱۴۰۱ در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی همراه با هشت نفر دیگر بازداشت شده بود و تا مدت‌ها اطلاعی از او در دست نبود. .( ۱۱.شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

دانشگاه الزهرا؛ یک دانشجو به دلیل عدم رعایت حجاب موقتا از تحصیل محروم شد

محدثه سادات فاطمی به محرومیت از تحصیل محکوم شد. خانم فاطمی به دلایلی همچون عدم رعایت حجاب اجباری توسط کمیته تجدیدنظر و انضباطی دانشگاه الزهرا به سه ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شده است. این دانشجو ضمن انتشار این خبر نوشت: این پرونده‌ در آبان سال ۱۴۰۲، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در محیطی خارج از دانشگاه باز شد که در چهارم بهمن ماه این حکم در کمیته تجدیدنظر انضباطی نیز تایید شد.( ۱۲.شهریور ۱۴۰۳ هرانا)

یاسمین رحمتی، استاد سنتور دانشگاه تهران، به ضرب گلوله به قتل رسید

یاسمین رحمتی، موسیقی‌دان شناخته‌شده و استاد سنتور دانشگاه تهران، با شلیک گلوله بامداد چهارشنبه ۱۴ شهریور در منطقه پیربازار رشت به ناحیه سرش در شهر رشت به قتل رسید.درجریان این قتل  یک مرد دیگر نیز کشته شد. انگیزه اصلی این قتل هنوز اعلام نشده و مشخص نیست که آیا در چارچوب قتل‌های موسوم به قتل‌های ناموسی قرار می‌گیرد یا نه.( ۱۵.شهریور ۱۴۰۳ اینترنشنال)

جان باختن سارا دلدار بر اثر عفونت ناشی از اصابت گلوله در اعتراضات ۱۴۰۱

دوشنبه ۱۹شهریورماه ۱۴۰۳، سارا دلدار از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ، نه ماه پس از آزادی مشروط به دلیل عفونت ناشی از وجود ساچمه در بدن در بیمارستانی در رشت درگذشت. بنا بر گزارشات رسیده از منابع موثق، زندانی سیاسی سارا دلدار از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری۱۴۰۱، که در زندان لاکان رشت زندانی بوده و موردشکنجه هم قرار گرفته بود و سرانجام در در دی‌ماه ۱۴۰۲، به صورت مشروط به منظور درمان آزاد شده بود بعد از گذشت ۹ماه از آزادی مشروط بر اثر گسترش عفونت ناشی از وجود ساچمه در بدن و سرش روزشنبه ۱۷ شهریور در بیمارستان رشت فوت کرد. سارا دلدار از ۶ماه قبل در زندگی نباتی به سر می برد. (کانون حقوق بشر ایران ۱۹ شهریور ۱۴۰۳)

کارگردانان فیلم کیک محبوب من بار دیگر ممنوع‌الخروج شدند

مریم مقدم، یکی از دو کارگردان فیلم کیک محبوب من،روز چهارشنبه ۲۱ شهریور با انتشار تصویری از رسید تحویل گذرنامه خود به پلیس مهاجرت و گذرنامه گفته است که با وجود تهیه بلیت و پرداخت هزینه‌های خروج از کشور، از خروج او و همسرش بهتاش صناعی‌ها، جلوگیری شده است. وی گفت که می‌خواستم بعد از مدتی طولانی بروم و خانواده‌ام را در سوئد ببینم و شاید بتوانم در نمایش فیلممان حضور داشته باشم، در فرودگاه پاسپورتم را دوباره توقیف کردند و گفتند که من و بهتاش مجددا ممنوع‌الخروج شده‌ایم. بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم ۱۶ شهریور از رفع ممنوع‌الخروجی‌ خود خبر داده بودند. حالا خانم مقدم گفته که متوجه نمی‌شوم اگر نمی‌خواستند اجازه خروج بدهند چرا پاسپورت‌ها را پس دادند؟ که روح ما را بیازارند و به ما خسارت وارد کنند.(۲۱ شهریور ۱۴۰۳ رادیو فردا)

به دلیل پاسخ منفی، یک زن توسط خواستگارش به قتل رسید

روز ۲۵ شهریور روناک (جیران) توسلی‌ پور، شهروند ساکن شهرستان اندیمشک، توسط خواستگار خود به دلیل مخالفتش با پیشنهاد ازدواج او، با سلاح گرم به قتل رسید. پدر روناک تا دو روز پس از این واقعه هنوز جسد دخترش را به خاک نسپرده و شرط خاک سپاری را چنین اعلام کرده که یا باید خواستگار روناک را خود پیدا کرده و به قتل برساند یا خواستگار خود را تسلیم کند تا در آینده اعدام شود. تنها با تحقق یکی از این دو شرط حاضر است دخترش را به خاک بسپارد. متهم به قتل پس از این اقدام متواری شده و تاکنون بازداشت نشده است.(۲۶ شهریور ۱۴۰۳ هرانا )

قتل ناموسی

قتل یک دختر ۱۷ ساله با انگیزه ناموسی توسط پدرش در استان ایلام

مبینا زینی وند۱۷ ساله اهل روستای گرزلنگراز توابع بخش ماژین شهرستان دره شهرروز دوشنبه ۵شهریور۱۴۰۳ از طریق اسلحه گرم توسط پدر خود با انگیزه ناموسی به قتل رسید. متهم رحیم‌خان، پدر ۵٦ ساله مبینا زینی‌وند، با شلیک اسلحه ساچمه‌زن دختر خود را در منزلش به دلیل رابطه با یک پسر نوجوان به قتل رسانده است.پدر مبینا به دلیل اختلافات خانوادگی مابین آنها و خانواده فرد مورد علاقه دخترش، خواهان پایان رابطه آنها بوده است و سر انجام به همین دلیل دخترش را به قتل رساند (۶شهریور۱۴۰۳هه نگاو)

زنکشی، قتل نازنین بلوچی، از قربانیان کودک‌همسری با انگیزه ناموسی

صبح روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳ (۷ سپتامبر ۲۰۲۴)، نازنین بلوچی، ۱۷ ساله اهل روستای گوهچ از توابع شهر چانف و از قربانیان کودک‌همسری که در سن ۱۴ سالگی ناچار به ازدواج اجباری شده بود ، سه هفته پس از جدایی از همسرش که به گفته‌ی منابع آگاه بارها اقدام به ضرب و شتم وی کرده بود، توسط پسرعموی خود از طریق شلیک دو گلوله‌ی اسلحه‌ی کلت کمری به ناحیه‌ی سر کشته شد.( هەنگاو سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳)

آسیب های اجتماعی

الهه کاظمی، پرستاری که به دلیل فشار کار، در کما است

خانم کاظمی در کلینیک‌هایی در تهران و شهرک اندیشه مشغول کار بوده است. به گفته برادرش او به دلیل خستگی، بدن درد شدید داشته، زیر سرم می‌رود، و به نظر می‌رسد که به دلیل استفاده زیاد از داروی ضد درد، از حال می‌رود. خبر به اغما رفتن یک پرستار در پی فشار کار شدید همزمان با تجمع‌های اعتراضی پرستاران منتشر شده است. در یک هفته اخیر پرستاران معترض در شهرهای مختلف ایران تجمع‌ کردندیا در برخی مراکز درمانی دست از کار کشیدند. یکی از مواردی که پرستاران به آن اعتراض دارند، اضافه‌کاری اجباری است.( بی بی سی ۲ شهریور ۱۴۰۳ )

انتقال مادر این زندانی محکوم به اعدام به بیمارستان به‌دلیل عارضه قلبی خبر داد

مادر زجرکشیده شریفه محمدی (فعال کارگری) تحت فشارها و نگرانی‌ها از وضعیت دخترش دچار عارضه قلبی شده و به بیمارستان منتقل و مدت چند روز بستری شده است. مادر شریفه که هنوز او را از حکم اعدام دخترش باخبر نکرده‌اند، نزدیک یک سال است که غم اسارت دختر بی‌گناهش را دارد. این فعال کارگری محبوس در زندان نیز پس از شنیدن خبر بیماری ناگهانی مادرش و انتقال به بیمارستان، دچار نگرانی و وضع وخیم روحی شده است. شریفه محمدی در آذرماه سال گذشته بازداشت و ۱۴ تیر ۱۴۰۳ از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام بغی به اعدام محکوم شد.( ۵.شهریور.۱۴۰۳صدای آمریکا)

شیما رامشک، ۱۴ ساله و قربانی کودک‌همسری، دست به خودکشی زد

شیما راشک،کودک‌همسری ۱۴ ساله که اصالتاً اهل روستای شیخلر بوکان بوده، چهارشنبه ٧ شهریور در منزل مشترک با همسرش، واقع در روستای مرجان‌آباد میاندوآب، دست به خودکشی زده و در دَم جان سپرده است. دلیل خودکشی او نارضایتی و فشار ناشی از ازدواج اجباری اعلام شده است.( ایران وایر ۹ شهریور ۱۴۰۳)

تعطیل شدن تنها زایشگاه شهرستان ۱۰۰ هزار نفری کنارک

روز چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ، تنها زایشگاه شهرستان ۱۰۰ هزار نفری کنارک از چهار روز گذشته بخاطر تمام شدن طرح نیروهای طرحی و ناتوانی در جذب نیروی جدید تعطیل شده و تا به امروز چندان تلاشی چه از سوی نماینده مجلس، فرماندار شهرستان و دیگر مسئولین مربوطه جهت رفع این مشکل صورت نپذیرفته است.این در حالی است که شهرستان کنارک جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر دارد و مادران باردار برای زایمان باید به شهرستان چابهار مراجعه کنند که بُعد مسافت از روستای شهرستان تا مرکز شهرستان کنارک و سپس شهرستان چابهار خطر مرگ مادران و جنین را افزایش می‌دهد.(۲۱ شهریور ۱۴۰۳ حال‌وش )

شهرستان باغملک، خودکشی کودک ۱۷ ساله در ساختمان کمیته امداد

ظهر روز دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳یک کودک ۱۷ ساله اهل شهرستان باغملک از توابع خوستان با هویت یلدا رحیمی به دلیل فقر و عدم رفاه اجتماعی در آستانه بازگشایی مدارس، برای درخواست همکاری به کمیته امداد خمینی مراجعه و پس از رد درخواستش در دستشویی کمیته امداد اقدام به خودکشی کرده است.قابل ذکر است که پدر یلدا رحیمی نیز چند سال پیش به زندگی خود پایان داده و وی به همراه پدربزرگش در روستای دم آب زندگی می‌کرد.(۲۷ شهریور ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

 

انتقال عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شاهرود

۱ آذر ۱۴۰۳ صدای‌آمریکا حساب کاربری «کانون زنان ایرانی» در رسانه اجتماعی ایکس به نقل از حسین تاج، وکیل دادگستری، از بستری شدن عاطفه رنگریز،...