۱۴۰۲ تیر ۷, چهارشنبه

اعتراض کانون صنفی معلمان به صدور احکام ناعادلانه برای فرهنگیان

ایران‌وایر

به دنبال افزایش فشارها بر فعالان صنفی در ایران و همچنین احضار و صدور احکام سنگین برای شماری از اعضای کانون صنفی معلمان در شهرهای مختلف ایران این کانون با انتشار بیانیه‌ای این روند را محکوم کرد و خواهان پایان دادن به این رویه شد.

به‌دنبال افزایش فشارها بر فعالان صنفی در ایران و همچنین احضار و صدور احکام سنگین برای شماری از اعضای کانون صنفی معلمان در شهرهای مختلف ایران، این کانون با انتشار بیانیه‌ای، این روند را محکوم کرد و خواهان پایان دادن به این رویه شد.

این بیانیه‌ که نسخه کامل آن در کانال تلگرامی «کانون صنفی معلمان ایران» منتشر شده است، پس از محاکمه دسته‌جمعی و صدور حکم ۳۴ سال زندان برای هشت معلم عضو انجمن صنفی فرهنگیان فارس منتشر شده و این اقدام مقامات حکومت را‌ «ناعادلانه» خواند.

براساس رای دادگاه انقلاب شیراز، «عبدالرزاق امیری» و «زهرا اسفندیاری» هر یک به «دو سال زندان با پابند» و «ایرج رهنما»، «افشین رزمجویی»، «مژگان باقری»، «غلامرضا غلامی»، «محمدعلی زحمتکش» و «اصغر امیرزادگان»، هر یک به «پنج سال حبس تعزیری» محکوم شده‌اند.

شورا هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز پیش‌از‌این، به محاکمه‌های دسته‌جمعی معلمان معترض اعتراض کرده و تاکید کرده بود که احکام سنگین زندان برای معلمان «با فشار نهادهای امنیتی» صادر شده است.

در بیانیه‌ صادر شده از سوی کانون صنفی معلمان که شامگاه دوشنبه۵تیر منتشر شده، با تاکید بر اینکه حکم دادگاه انقلاب شیراز، از «جدیدترین و ناعادلانه‌ترین احکام» علیه معلمان است، آمده است که این معلمان معترض «تنها جرمشان مطالبه‌گری در چهارچوب قوانین جاری کشور» بوده است.

در بخش دیگری از این بیانیه انتقادی، ضمن محکومیت شدید صدور احکام سنگین برای معلمان معترض، از «مسوولان قضایی و نیروهای امنیتی» جمهوری اسلامی خواسته شده تا به «پرونده‌سازی برای معلمان و صدور احکام ناعادلانه» پایان دهند.

موج جدید احضارها، پرونده‌سازی‌ها، احکام انفصال از خدمت، اخراج و صدور احکام زندان برای شمار زیادی از فعالان صنفی معلمان درحالی صورت گرفته که شوراهای صنفی فرهنگیان کشور طی ماه‌های گذشته، بارها بر این نکته که برخوردهای امنیتی با کنشگران صنفی و معلمان خللی در «عزم و اراده جامعه فرهنگیان و فعالان صنفی برای پیگیری حقوق صنفی، اجتماعی و شهروندی خود» ایجاد نخواهد کرد، تاکید داشتند.

در بیانیه تازه کانون صنفی معلمان ایران نیز بار دیگر با تاکید بر همین رویکرد آمده که اگر سرکوب معلمان و فعالان فرهنگی اثرگذار بود، «برخوردهای حذفی اوایل انقلاب و اخراج بسیاری از معلمان» و همچنین «گزینش‌های سخت» برای استخدام جایگزین‌ها، باید دیگر هیچ معلمی در صف کنشگران صنفی قرار نمی‌گرفت، اما این‌گونه نشد و معلمان با ایجاد تشکل‌های صنفی و مدنی، «به نماد مبارزات مسالمت‌آمیز» تبدیل شدند و «با تسخیر خیابان‌ها حقوق از دست رفته خود، دانش آموزان و جامعه را فریاد زدند.»

کانون صنفی معلمان در نهایت تاکید کرده که «مبارزات معلمان بی‌هزینه نبوده و صدور احکام سنگین قضایی و هیات‌های تخلفات اداری علیه معلمان معترض، تاوان تلاش جامعه فرهنگیان برای گشودن راه خیابان بوده است.»

طی روزهای گذشته علاوه‌بر هشت معلم در شیراز، دست‌کم یازده معلم در استان خوزستان و پنج معلم در یزد برای محاکمه دسته‌جمعی و تنها به‌دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود، به دادگاه‌های انقلاب شهرهای اهواز و یزد احضار شدند.

«حمیده زارع چشمه»، «احمد چنگیزی»، «منصور میرزایی»، «محمد فخرالحسینی» و «مهدی کلانتری»، پنج معلمی هستند که به دادگاه انقلاب یزد احضار شده‌اند.

احمد چنگیزی، مهدی کلانتری و حمیده زارع، پیش‌تر و در جریان تجمع سراسری معلمان در اردیبهشت۱۴۰۱ که هم‌زمان با «روز معلم» در یزد برگزار شد، بازداشت شده بودند.

این پنج معلم و کنشگر صنفی، با اتهاماتی همچون «عضویت در گروه‌هایی با هدف برهم زدن امنیت کشور» از طریق فعالیت در کانون صنفی معلمان یزد، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی به‌خاطر حضور در تجمع اعتراضی معلمان یزد، و تبلیغ علیه نظام، احضار و محاکمه شده‌اند.

اتهامات امنیتی انتسابی به معلمان یزدی در پرونده معلمان شیراز و خوزستان نیز تکرار شده است.

روز شنبه۲۷خرداد نیز شوراهای صنفی معلمان ایران از محاکمه یازده معلم خوزستانی به دادگاه انقلاب اهواز به‌خاطر فعالیت کانون صنفی معلمان خوزستان خبر داد.

«پیروز نامی، زهره بختیاری، کوکب بداغی‌پگاه، سیامک چهرازی، علی کروشاتی، معین زرگان، شهریار شیروانی، اقبال تامرادی، صادق ناصری، بهنیا بهمئی‌نژاد و عماد رفیعی»، بازده معلمی هستند که بنابر اعلام شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، توسط دادگاه انقلاب اهواز احضار شدند.

طبق این گزارش، دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی، این یازده معلم را به‌خاطر فعالیت‌های صنفی در چارچوب «کانون صنفی معلمان خوزستان»، به «عضویت در گروه‌هایی که هدف آ‌ن‌ها برهم زدن امنیت کشور» است متهم کرده‌اند. دیگر اتهاماتی که به این معلمان به‌خاطر فعالیت‌های صنفی وارد شده، شامل «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی» است.

محاکمه دسته‌جمعی معلمان همچون محاکمه ۱۱ معلم در اهواز و ۸ معلم در شیراز، در حالی برگزار می‌شود که شماری از معلمان و فرهنگیان همچون «اسماعیل عبدی»، «هاشم خواستار»، «رسول بداقی»، «جعفر ابراهیمی»، «مهدی فتحی»، «حسین رمضان‌پو»، «امید شاه‌محمدی»، «عزیز قاسم‌زاده»، «فرزانه ناظران‌پور» و «اصغر امیرزادگان»، هم‌اکنون زندانی هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

انتقال عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شاهرود

۱ آذر ۱۴۰۳ صدای‌آمریکا حساب کاربری «کانون زنان ایرانی» در رسانه اجتماعی ایکس به نقل از حسین تاج، وکیل دادگستری، از بستری شدن عاطفه رنگریز،...