۲۹.آبان.۱۴۰۳ صدای آمریکا
سخنگوی قوه قضائیه امروز ادعا کرد که آهو دریایی «پس از ترخیص از بیمارستان» تحویل خانوادهاش شده است.
اصغر جهانگیر در کنفرانس مطبوعاتی روز سهشنبه خود در این رابطه با تکرار این ادعا که «مشخص شده است که بیمار بوده، اکنون به خانوادهاش تحویل داده شده و تحت مراقبت آنها قرار دارد.»
این ادعا در حالی مطرح میشود هنوز منبع مستقلی به خانواده و شخص آهو دریایی دسترسی نداشته و از زمانی که او پس از «تعرض حراست دانشگاه» به بهانه تن ندادن به حجاب اجباری، در اقدامی اعتراضی در محوطه دانشگاه برهنه شد تحت نظر نهادهای امنیتی است.
پیش از این دهها تن از کنشگران مدنی در بیانیهای با محکوم کردن «اقدامات سرکوبگرانه» و «خشونتآمیز» علیه آهو دریایی، دانشجوی بازداشتی دانشگاه علوم و تحقیقات، «آزادی فوری و بیقیدوشرط» او را خواستار شده بودند.
۲۲۲ امضاکننده این بیانیه که نسخهای از آن روز دوشنبه ۲۱ آبان به صدای آمریکا رسیده، ضمن اعلام حمایت از آزادیهای فردی، «بستری کردن اجباری» آهو دریایی در بیمارستان روانپزشکی را اقدامی آشکار در جهت «خاموش کردن صدای اعتراض» و «نقض آشکار حقوق بشر» دانستهاند.
بنابر گزارشها، آهو دریایی، دانشجوی ترم هفتم زبان فرانسه در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران، پس از «تعرض حراست دانشگاه» به او به بهانه تن ندادن به حجاب اجباری، در اقدامی اعتراضی در محوطه دانشگاه برهنه شد.
امضاکنندگان این بیانیه، که دهها تن از آنها داخل ایران هستند، آهو دریایی را «نماد جسارت و ایستادگی در برابر خشونت و تحقیر زنان» دانسته و خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشتهاند: « تلاش نابخردانه و بزدلانه شما برای خاموش نمودن صدای ملت با پروپاگاندا، مجنونسازی و حبس، ما را از مبارزه برای آزادی خواهی و عدالت طلبی باز نمیدارد.»
در این بیانیه از جامعه جهانی خواسته شده تا «در برابر این بیعدالتی سکوت نکنند» و «از حکومت جمهوری اسلامی بخواهند به حقوق اساسی شهروندان ایران احترام بگذارد.»
کوکب بداغی، پوران ناظمی، هوشنگ اسدی، نوشابه امیری، مینا احدی، شعله پاکروان، هاشم خواستار، سعید دهقان، زرتشت احمدی راغب، رضوان مقدم، حسن نایب هاشم، جواد لعل محمدی، و راحله احمدی از حمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
مجمع جهانی دانشجویان نیز روز جمعه ۱۸ آبان با انتشار بیانیهای از بازداشت آهو دریایی، دانشجوی دختر دانشگاه آزاد اسلامی تهران، به شدت ابراز نگرانی کرد.
سازمان عفو بینالملل هم خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» این دانشجو، جلوگیری از شکنجه و سایر بدرفتاریها علیه او و تضمین حق دسترسی او به خانواده و وکیل شده است.
مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، نیز ضمن بازنشر ویدیوی منتشر شده در شبکههای اجتماعی صدای آمریکا مربوط به این دختر دانشجوی بازداشت شده، نوشت که این رخداد و واکنش مقامات جمهوری اسلامی را از نزدیک زیر نظر دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر