خبرگزاری هرانا – پس از ۱۱ سال از قتل عطاالله رضوانی، شهروند بهائی، دادگاه کیفری یک ویژه نوجوانان استان هرمزگان با تأیید وقوع قتل عمدی، درخواست خانواده وی برای پرداخت دیه از صندوق بیتالمال را به دلیل بهائی بودن مقتول رد کرد. این شهروند بهائی، در شهریور سال ۱۳۹۲ در شهرستان بندرعباس به ضرب گلوله افراد ناشناس به قتل رسید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، درخواست دیه برای عطاالله رضوانی، شهروند بهائی مقتول، علیرغم تأیید قتل عمدی، توسط دادگاه کیفری یک استان هرمزگان رد شد.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، عطاالله رضوانی، شهروند بهائی، در شهریور سال ۱۳۹۲ در شهرستان بندرعباس به ضرب گلوله افراد ناشناس به قتل رسید. با وجود شواهد ارائه شده توسط مرجع انتظامی و نظریه پزشکی قانونی که دلالت بر وقوع قتل عمد داشت، پرونده در سال ۱۴۰۰ جهت رسیدگی مجدد به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بندرعباس ارسال شد. چندی بعد پرونده با صدور قرار منع تعقیب مختومه شد.
پس از پیگیری و شکایت خانواده آقای رضوانی مبنی بر مطالبه دیه از صندوق بیتالمال، پرونده به شعبه یک دادگاه کیفری یک ویژه نوجوانان استان هرمزگان ارجاع شد.
دادگاه در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۲ با صدور دادنامهای وقوع قتل عمدی را تأیید کرد، اما با استناد به ماده ۵۵۴ قانون مجازات اسلامی و اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به دلیل اینکه بهائیت در زمره ادیان رسمی شناختهشده در قانون اساسی نیست، درخواست خانواده مقتول برای پرداخت دیه از صندوق بیتالمال را رد کرد.
در متن رأی دادگاه آمده است: “بر اساس مفاد قانون، دیه جنایت بر اقلیتهای دینی شناختهشده در قانون اساسی مانند زرتشتی، کلیمی و مسیحی معادل دیه مسلمانان تعیین میشود. با این حال، فرقه بهائیت از شمول این اصل مستثنی بوده و لذا پرداخت دیه از محل بیتالمال امکانپذیر نیست.”
این حکم، ضمن تأیید وقوع قتل عمدی، نشاندهنده تبعیض آشکار علیه خانواده مقتول است که صرفاً به دلیل باورهای دینی از حقوق قانونی خود محروم شدهاند.
یکی از نزدیکان خانواده رضوانی که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، به هرانا گفت: “این رأی نه تنها بیعدالتی آشکار است، بلکه بار دیگر نشان میدهد که حقوق انسانی شهروندان بهائی در ایران به طور سیستماتیک نادیده گرفته میشود.”
هرانا سه ماه پس از قتل عطاالله رضوانی و در آذرماه سال ۹۲ در گزارشی، بررسی تحلیلی ماجرای قتل این شهروند بهائی را که توسط دکتر آریا حق گو- حقوقدان و وکیل دعاوی تهیه شده منتشر کرده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر